Reklama

Reklama

V hostinci, který vede mladý Jim Hawkins se svou matkou, se jednoho dne objeví podivný host. Jim v jeho věcech objeví mapu ostrova, na kterém je ukrytý poklad slavného kapitána Flinta. Mladík se rozhodne uspořádat výpravu. Na loď se však vetře i jednonohý John Silver a několik pirátů v přestrojení. (oficiální text distributora)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (31)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,A PAMATUJ JIME, NEHLEDEJ ŽÁDNÉ RYCHLÉ ZBOHATNUTÍ“..... /// (věděli jste, jak Silver přišel o nohu?...já už moc ne...) Tohle zpracování zdá se mi poněkud televizní... (to je kurva překvapení!!!) A nejvíc mě štve ten casting – divný lidi (Piráti? Vím že maj bejt divný, ale tohle je divný jinak...) Faktem je, že už si na žádný pořádný pirátský dobrodružství ani nepamatuju. Poměrně dlouho čekám, že se ,,to“ zlomí a že piráti (kteří budou chtít získat zpátky svoje nakradený prachy) vnesou do příběhu trochu vzrůša. Moc se to nedaří, ale musím uznat – nevypadá to směšně. Film nebo spíš pohádka pro dětský dopoledne o touze po lepším životě, než pirátská dobrodružná výprava (a nezapomeň na tu touhu po bohatství), s okamžiky, který děti napětím přinutí nedejchat a jejíž dýlka má za cíl jedině zabít televizní čas. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám mapu kapitána Flinta! (Hmm, tak to je fakt trapný....páč jseš druhej. Vlastně třetí.). 2.) Chci zase vidět běhat Frodo Pytlíka po lese. 3.) Thx za titule ,,kvakkv“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně dlouhé, díky tomu neuvěřitelně protahované a díky tomu místy neuvěřitelně nudné. Po hodině jsem už vyhlížel konec a ono to mělo ještě další dvě. Vynechat některé zbytečné části příběhu a tak o 40 minut, klidně hodinku sestříhat, mohlo to být mnohem lepší. Stejně tak by filmu prospěl kameraman, který si nehraje na cool záběry a epileptickou kameru, ale umí ji používat. Jinak obrazový filtr, kulisy, výprava i herci sem zapadali, jak doktor a kluk, tak hlavně námořníci, obsazení výborné. Tu neúměrně přepísknutou stopáž to ale nevyváží. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Najnovšie spracovanie Stevensonovho dobrodružného románu dopadlo rozpačito, ale nie na úkor pozerateľnosti. Ale na úkor predlohy. Ak sú nejaké veci oproti nej doplnené, dovysvetlené, v pohode beriem (v modernom prevední sa musíte v čomsi odlišovať), ale keď sú oproti nej úplné zmenené charaktery, pohnútky a menšie kúsky deja, tak to bacha!! Mínusom je aj obsadenie (aj keď nie zle zahrané) - príliš mladí herci, moderné účesy pirátov, priveľa černochov, malý a holohlavý Silver - to nie. Nech slúži tvorcom ku cti, že to aspoň vynahradili temnejšou atmosférou, surovejším a krvavejším nádychom a tak dobrodružný román pre deti a mládež je tak ta-tam. A na televízny dvojfilm vskutku dobre spracované, dokonca aj obohatené o pár super hlášok, aby dvojnásobne dlhá stopáž nezačala nudiť. ()

ProfesorLotr 

všechny recenze uživatele

No, na to že to není bůh ví jak kvalitní, tak se to docela drží předlohy. Nesedělo mi obsazení, kostýmy a make-up. Především největší chyba byla obsadit Elijaha Wooda jako Bena Gunna ( měl to být starý potrhlý blázen a né mladý "domorodec" ). Hudba, nijak úchvatná. Zajímavé bylo např. jak na začátku přišel Silver o nohu, nebo Slepejš o oči. Jen škoda, že to nebylo tak napínavé, ani strašidelné, jako verze z roku 1990. Doufám, že někdy brzo natočí nějaký dobrý hollywoodský režisér celovečerní, napínavý, tajemný a hlavně dobře obsazený film. 50% ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Silverem pro mě navždy zůstane Brian Blessed. Eddie Izzard to pojal po svém a ani ho nemůžu moc kritizovat. Obsazení E. Wooda do role Ben Gunna je hodně ludicrous, ale překvapivě to nakonec taky není takovej průšvih. _ Navíc jsem rád, že i Sky se občas rozhoupe a nebojí se investovat do věcí pro TV obrazovky (viz adaptace Pratchetta). ()

Galerie (24)

Související novinky

Moderní Sherlock potřetí

Moderní Sherlock potřetí

19.01.2012

...a hrstka dalších seriálových aktualit. Tak především – Sherlock se vrátí. Nikoho nepřekvapí, že BBC a scenárista/producent Steven Moffat oficiálně potvrdili přípravy třetí sezóny. Diváci seriál… (více)

Reklama

Reklama