Treasure Island (TV film)

Dobrodružný

Velká Británie / Irsko, 2012, 2x90 min

Steve Barron

• Fr

,,A PAMATUJ JIME, NEHLEDEJ ŽÁDNÉ RYCHLÉ ZBOHATNUTÍ“..... /// (věděli jste, jak Silver přišel o nohu?...já už moc ne...) Tohle zpracování zdá se mi poněkud televizní... (to je kurva překvapení!!!) A nejvíc mě štve ten casting – divný lidi (Piráti? Vím že maj bejt divný, ale tohle je divný jinak...) Faktem je, že už si na žádný pořádný pirátský dobrodružství ani nepamatuju. Poměrně dlouho čekám, že se ,,to“ zlomí a že piráti (kteří budou chtít získat zpátky svoje nakradený prachy) vnesou do příběhu trochu vzrůša. Moc se to nedaří, ale musím uznat – nevypadá to směšně. Film nebo spíš pohádka pro dětský dopoledne o touze po lepším životě, než pirátská dobrodružná výprava (a nezapomeň na tu touhu po bohatství), s okamžiky, který děti napětím přinutí nedejchat a jejíž dýlka má za cíl jedině zabít televizní čas. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám mapu kapitána Flinta! (Hmm, tak to je fakt trapný....páč jseš druhej. Vlastně třetí.). 2.) Chci zase vidět běhat Frodo Pytlíka po lese. 3.) Thx za titule ,,kvakkv“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *(4.3.2012)

Silverem pro mě navždy zůstane Brian Blessed. Eddie Izzard to pojal po svém a ani ho nemůžu moc kritizovat. Obsazení E. Wooda do role Ben Gunna je hodně ludicrous, ale překvapivě to nakonec taky není takovej průšvih. _ Navíc jsem rád, že i Sky se občas rozhoupe a nebojí se investovat do věcí pro TV obrazovky (viz adaptace Pratchetta).(16.3.2012)

Tak není to bůhvíjaká filmařina, ale na televizní film to myslím není vůbec špatné. Má to docela náboj, role Johna Silvera se ujal velmi charismatický Eddie Izzard, který film touto postavou zcela ovládl, a vůbec celý snímek má takový příjemně dobrodružný nádech z knižní předlohy jak vystřižený. Pravda, občas film smrdí krejcarem, což je ale u televizních produktů celkem pochopitelné. Z postav stojí za zmínku ještě pomatený Ben Gunn, kterého ztvárnil Elijah Wood. Ten ho sice hraje docela dobře, ale já si tuhle postavu v knize představoval teda úplně jinak (tak nějak mnohem „drsněji“). Ale to je samozřejmě jen můj názor...(26.3.2012)

• seth82

Videl som už aj lepšie spracovania tohto slávneho románu. Škoda, výprava nebola až taká zlá, pokrivkávali hlavne herecké výkony, hoci Izzard bol celkom sympatický, najrušívejším elementom bol jednoznačne Elijah Wood a priam nevhodná hudba. Nuž ale, produkcia hovorí za všetko, takže očakávania treba pravdepodobne znížiť...50% s prižmúrenými očkami.(15.1.2012)

4 hviezdy za pomerne verné spracovanie, polovicu scén si presne pamätám z knihy, ktorú som v detstve čítal asi desať krát :)(21.1.2012)