Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je Štedrý večer a několik obyvatel zasněženého norského městečka se připravuje na důležitý okamžik v roce. Milenka připravuje romantickou atmosféru pro svého ženatého milence; opuštěný manžel se převleče za Santa Clause, aby mohl strávit chvíli se svými dětmi, zatímco jiný muž upřednostní práci před společným večerem se ženou. Chlapec zamilovaný do spolužačky zalže, jen aby s ní mohl být o něco déle; milenci na útěku potřebují pomoc cizího člověka a starý manželský pár přichází o to nejcennější, co v životě měl. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Není na škodu občas vidět vánoční film, který na téma jde trošku z opačné stránky věci. Často to můžou být skvělé zážitky. Ne ale úplně u tohoto filmu, leč náběh by měl. V jakém jiném vánočním filmu Vám totiž míří snajpr na dítě uprostřed nějaké tepelné elektrárny. Pak už je to ale série smutných příběhů, které se ve výsledku mají protnout. A přiznám se, že to protnutí bych čekal zajímavější. Navíc bych čekal i trošku více té naděje, když tu jsou Vánoce a ne zrovna nostalgii a smutek. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Moc mluvení, moc nefunkčních záběrů, málo skutečně působivých absurdit a na závěr internacionalismus jako betlémská hvězda... ne ne, tohle není Hamer, jak ho mám rád. Vysloveně zlé to není, určitě ne v ranku vánočních filmů. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Uondaná evropská festivalovka, která se tváří alternativně a anti-sentimentálně, ale v základu je krajně konformní a v zásadě tradicionalistická. Vyprávění má nakročeno na skvělé bizarní situace, ale vždy před výstředností uhne k povrchnímu sentimentu. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Toto je presne ten typ filmu, ktorý si pustíte, keď chcete na Vianoce dostať depku. Zo začiatku to vyzerá sľubne. Herecké výkony sú viac než slušné, a tá atmosféra a všadeprítomné mrazivé ticho ma patrične dostali. Ibaže kopa pekných obrázkov zasnežených krajín ešte film nespravila a akokoľvek je tu všetko pekné a atmosferické, tak je to aj nedotiahnuté, a tam kde mal film ešte aspoň polhodinu pokračovať, zrazu narýchlo skončí a všetky tie poviedky vyznievajú dostratena. Namiesto toho príde jedna krátka scénka zapájajúca do filmu politiku a multikulturalizmus, a asi ani nemusím hovoriť ako sa to tam nehodilo (aj keď s tým súhlasím). Film je to dobrý a medzi klasickou vianočnou komerciou značne vyčnieva, ale prerušiť niečo uprostred deja, keď to má našliapnuté na post severskej Magnólie, to proste neni fér. 65% ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Stylistické prostředky výborně navozují prožitek štědrovečerní melancholie, ale snaha o univerzální postižení lásky ve všech jejích podobách vede akorát k opakování a rozmělňování výrazného pocitu do celovečerní stopáže. Film tak působí spíše únavně a bez jakékoliv variace v rytmu či naladění postav. Navíc narativní struktura, která stojí spíše na nápadech, jež nemají ani prostor k dalšímu rozvíjení, a na laciných melodramatických pointách, působí dost rušivě a oslabuje autentický převod nálady na diváka. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takový ten snímek pro diváky, který se snaží o to, aby ukázal zajímavé, možná trochu divné, možná trochu vtipné postavy, a to v období vánoc, kdy jsou některé situace skutečně až absurdní, jiné dramatické a emotivní. Jenže se celkově nějak moc nedaří zaujmout a jsou to spíš jen některé scény, které nadchnou, ale celek nefunguje. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Moc mě mrzí, že takhle hodnotim, ale víc dát prostě nemůžu. Má to výbornou (anti)vánoční atmosféru, což se mi strašně líbí. Je to smutný a mnohdy pravdivý. Má to krásnou kameru a hezký lokace. Škoda, že ten scénář vázne. Těch příběhů je tu hodně a některý bohužel vyznívají do prázdna a nejsou tak emotivní. Moc humorný to neni, jsou tu spíš takový smutný chvíle, kdy si uvědomíme, o čem vlastně ty Vánoce vůbec jsou. Je to skvělá protiváha všech přeslazených hollywoodských dojáků, kde všechno končí dobře. Navíc tu jsou dobrý herci. Jen prostě zásadní problém je scénář, který nedává divákům moc možností se s někym zžít a vytvořit si k němu nějaký hlubší vztah. Ale nostalgii a smutek to vytvoří, to zas jo. 60% ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je ti tak trochu depka na Vánoce, mírně nezávislá. Severská Láska nebeská, z které se někomu může udělat docela smutno.Něco tomu schází, nějaký ten šmrnc či co. Pár momentů ale film má. 70% ()

tere.z 

všechny recenze uživatele

Štědrý večer na norský způsob... kdo nesnáší sentimentální, hřejivé vánoční slaďáky, je na správné adrese! ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Skandinávská odpoveď na Lásku nebeskou (samozřejmě přeháním). Několik příběhů, jež se odehrávají právě na štedrý den, se nám snaží ukázat, že na těch rčeních o vánočních slibech, laskavosti, upřímnosti a poetice něco bude. Herci jsou povedená parta, režisérovi se daří držet vděčnou atmosféru v mezích neotravnosti. Jen je škoda, že kvalita jednotlivých epizod je dost různá, stejně míra násilnosti poučení z nich plynoucí. Na druhou stranu po dlouhém dni film docela dokáže vyčistit hlavu a rozdělat jiskřičky vánoční nálady, což byl asi jeho účel a tudíž si své diváky zaslouží. Malé město, vánoce, sníh a takové hřejivě lidské příběhy, ale nebojte, netočil to Dušan Klein:-)... 60% ()

Alex 

všechny recenze uživatele

Hned několik krásných vánočních příběhů. S humorem popisované vzájemně se proplétající epizodky všedního dne - tentokrát spojeny vánočním časem, který tu nehraje hlavní roli. Film má sympatickou stopáž a od prvních záběrů až do toho posledního nás udržuje v neustálém napětí. ()

vickeyek 

všechny recenze uživatele

Bohužel patří tento film k málu filmů, u nichž při odchodu z kina musím chvíli stát s otevřenou pusou a říkat si: "Co to proboha bylo?" Propletení několika povídek do sebe jaksi ztrácelo funkčnost už ze začátku, později se to jen prohloubilo - postavy byly neautentické, jednotlivé příběhy také. Hvězdičku dávám za vtip - když opilý chlap vezme lopatu a praští svého soka v kostýmu Santa Klause, načež ho vymění za Ježíška v jesličkách a zavolá policii, přijde to každému celkem vtipné. Druhá hvězdička (nebo snad spíš půlhvězdička) patří několika originálním záběrům (jízda auta od lampy k lampě). ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Kto nemusí veľký sentiment a dostanú ho ukážky dobrosrdečnosti bežných ľudí zasadené do vianočného času, tak ten si zgustne na tomto nenápadnom snímku. ()

VvV14 

všechny recenze uživatele

Dost natahovaný film. Orientace sice dobrá mezi příběhy, ale zvláštní styl celku nebyl nejsilnější stránkou filmu. ()

Reklama

Reklama