Reklama

Reklama

Cesta na tajuplný ostrov 2

  • USA Journey 2: The Mysterious Island (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sean je nejmladším potomkem rodu Andersonů, který žije poklidným životem s matkou a jejím přítelem Hankem. Brzy se však dostane do problémů se zákonem, když se vloupá do radiostanice, aby zachytil zprávu od svého dědečka. S pomocí Hanka ji rozluští a zjistí z ní, že tajuplný ostrov existuje. Hank sestaví pomocí několika knih mapu se souřadnicemi neznámého ostrova v Pacifiku a oba se vydají na cestu. Když se snaží pronajmout loď, nepodaří se jim najít nikoho, kdo by jim za vysokou odměnu vyšel vstříc. Štěstí se na Seana s Hankem usměje až s příchodem pilota vrtulníku Gabata a jeho dcery Kailani, kteří jsou ochotní oba dobrodruhy přepravit na určené souřadnice. Cestou je ale smete hurikán a oni se probudí na pláži neznámého ostrova se skalním průchodem do vnitrozemí. Pochopí, že se dostali na tajuplný ostrov. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (519)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

O trochu slabší než první díl, připadá mi, že Cesta na tajuplný ostrov je daleko více zaměřená na dětské publikum, hlavně pitvoření Luise Guzmána mi po prvních dvaceti minutách už jen lezlo krkem. Michael Caine byl každopádně skvělý, určitě nejlepší postava série. 3D:**** už není tak vypiplané jako v případě prvního dílu, ale pořád obsahuje dost vychytávek a scén, které dělí efekt od standardu a zaujmou. Jen ty pavouky si mohli odpustit, moje televize je poslední dobou vídá až nemile často. Film 50% 3D 80% ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Stejný případ jako většina těch Disney fláků - jen v trošku větším měřítku, s obřím množstvím přehnaných kýčovitých scenérií a 3D efektů, které působí přesně tak samoúčelně, jak to nemám rád (i když to někdy může být docela efektní - honička ve vzduchu), méně debilní zápletkou (ale jen o trošičku - takový ten úvod aneb snaha podat nějaký ten rodinný problém a následně ho uhladit je naprostý výsměch), s jedním zábavným, leč vůbec se nechytajícím hercem (Johnson - no, možná se párkrát chytne - pěst, pumpování, ale v některých případech jsem měl pocit, že by ten scénář přečetl záživněji i neandrtálec, tahle rodičovská role prostě vůbec nesedí), opravdu otravným Joshem, průměrným Cainem (v zlém filmu prostě nejde hrát oscarově) a strašně "vtipným" mexikánem. Vůbec je z celého filmu cítit uspěchanost a snaha prodat 3D, dokud i ti nejhloupější nepochopí, že to přece jen taková revoluce nebyla.. A tak se vracím oklikou k úvodu - stejný případ jako většina Disney romantických fláků, tady s nějakými těmi bonusy a počítačovými kejklemi (a přes očividnou snahu v jedné scéně trošku odkázat na Avatara hodně průměrnými kejklemi), ale hlavní důvod proč se na to opravdu dá dívat je Vanessa - Niktorius to vystihl opravdu vystižně :), z holčičky nám vyrostla opravdu pěkná slečna, která by určitě mohla takhle zdobit ještě mnoho dalších výplachů a možná, že i ambicióznějších filmů.. Hraní, ač zase omezen hloupým scénářem, určitě neuráží.. Ale její zbraně jsou určitě někde jinde (vývin). Bez nich bych párkrát určitě usnul.. Soundtrack poctivě vykrádá, co se dá, slyšet znovu ho netoužím. SUMA: průměr, jehož síla se neskrývá v množství 3D srandiček a pixelů, ale v postavě Hudgens. A možná taky trochu ve volné adaptaci Vernea. At už jakkoliv hloupé, znovu mi to připomnělo hrdiny mých méně opotřebovaných let.. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto pohodovej rodinnej dobrodruznej film. To rodinnej je tu samozrejme zasadni, necekejte zadny super akce, Rock tu je prakticky nevyuzitej, je to proste takova projizdka vizualne krasne vypadajicim svetem, s par napinavejsima scenama. Triky sice obcas zazlobi, ale neustale se neco deje, herci jsou sympataci ( i kdyz Hutcherson je misty lehce otravnej frajirek) a tech 90 minut utece jako nic. Pribeh je spatlanina nekolika Verneovo knizek, ale Peyton je docela talent, takze i treba honicka cmelak vs papousek, jakkoliv infantilne to zni, je v jeho podani docela zabavna. Takze ve vysledku jsem v podstate spokojenej, o zadny veledilo se nejedna, ale to jsem ani necekal, takze slusny 3*. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ako rodinné dobrodružstvo je tento film celkom funkčný. "Jednotka" bola o niečo sústredenejšia, ale ani toto ma v rámci žánru rodinnej zábavy neurazilo... Vlastne som bol nadšený z tej prostoduchosti, kde postavy každý problém vyriešia v priebehu pár sekúnd, aby sme čo najskôr mohli zhliadnuť ďalšiu šialene dobrodružnú scénu. Michael Caine sa baví ako už dávno nie... ()

anais 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách lepší než první díl - doporučuji shlédnutí za sebou, ten rozdíl je opravdu markantní. Víc humoru a méně "jízd na horské dráze", které v jedničce sloužily pouze pro předvedení 3D. Různých průletů a honiček si tu člověk užije také, ale působí to realističtěji, a měl jsem pocit, že to aspoň trochu posunuje děj a není to tak samoúčelné. Výrazným plus je fakt, že místo všeobklopujícího klíčování na blue screen se tvůrci spolehli na reálné lokace doplněné fyzickými rekvizitami a digitálními triky pouze v potřebném množství. Film už tak nepůsobí jako slepenec špatných triků z televizního seriálu, ale jako skutečný velkofilm pro děti, přeplněný množstvím tu více, tu méně vtipných nápadů, které zaručeně udrží pozornost až do konce. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (13)

  • Podle souřadnic z mapy Tajuplného ostrova by byl ostrov nejméně 3 000 km od ostrova Palau, nikoli 100 mil, jak je zmíněno ve filmu. (rakovnik)
  • V jedné ze scén je Gabato (Luis Guzmán) pokrytý ptačím výkalem, o scénu později má košili čistou a poté opět naopak. (LaserJet)
  • Helikoptéra na Palau má registračné číslo začínajúce na N. To znamená, že vrtuľník je registrovaný v USA. Palau je však súčasťou Mikronézie, preto by sa malo registračné číslo začínať na V6. (beso74)

Související novinky

Jules Verne potřetí a počtvrté

Jules Verne potřetí a počtvrté

18.08.2014

Ačkoliv z letošního Hercula filmová série nejspíš nebude, Dwayne Johnson naříkat nemusí. V minulých letech totiž infiltroval hned tři jiné a žádná z nich zatím není u konce. Rychle a zběsile 7… (více)

Pod Rockem se zatřese země

Pod Rockem se zatřese země

16.10.2013

Dwayne Johnson jen nedávno dotočil historickou fantasy Hercules: The Thracian Wars a právě předvádí bicepsy na placu Rychle a zběsile 7 v režii Jamese Wana. Má ale v plánu několik dalších projektů, k… (více)

Tenhle méďa bude válčit s bubáky

Tenhle méďa bude válčit s bubáky

28.01.2013

A pomůže mu Dwayne „The Rock“ Johnson. Když má něco úspěch, zákonitě se vyrojí plagiáty. Méďa není výjimkou. Ale tenhle projekt, jehož hrdinou bude opět digitálně animovaný a mluvící plyšový medvídek… (více)

Dwayne „Lobo“ Johnson?

Dwayne „Lobo“ Johnson?

18.07.2012

Antihrdina Lobo nepatří do první komiksové ligy. Nebaví ho zachraňovat svět a předvádět se v pestrobarevných kostýmech. K jeho zjevu patří metalové pomalování, řetězy, lebky, démonické oči a tlusté… (více)

Reklama

Reklama