Reklama

Reklama

Cesta na tajuplný ostrov 2

  • USA Journey 2: The Mysterious Island (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sean je nejmladším potomkem rodu Andersonů, který žije poklidným životem s matkou a jejím přítelem Hankem. Brzy se však dostane do problémů se zákonem, když se vloupá do radiostanice, aby zachytil zprávu od svého dědečka. S pomocí Hanka ji rozluští a zjistí z ní, že tajuplný ostrov existuje. Hank sestaví pomocí několika knih mapu se souřadnicemi neznámého ostrova v Pacifiku a oba se vydají na cestu. Když se snaží pronajmout loď, nepodaří se jim najít nikoho, kdo by jim za vysokou odměnu vyšel vstříc. Štěstí se na Seana s Hankem usměje až s příchodem pilota vrtulníku Gabata a jeho dcery Kailani, kteří jsou ochotní oba dobrodruhy přepravit na určené souřadnice. Cestou je ale smete hurikán a oni se probudí na pláži neznámého ostrova se skalním průchodem do vnitrozemí. Pochopí, že se dostali na tajuplný ostrov. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (519)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka pokračovania, tak je to v podstate rovnaká šablóna ako prvý diel. Nič nové, len naleštený vizuál, bicepsi The Rocka, efektné spomalovačky, kopec digitálnej akcie a tak podobne, skratka jedno obrovské digitálne (miestami až Avatarovské) dobrodružstvo, ktoré neprinieslo nič nové, len drží látku prvého filmu. 65% - 3* ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Svižná oddechovka, která neurazí nikoho kromě J. Vernea a jeho fanoušků. Děti se pravděpodobně budou smát z plných plic. Puberťáci si budou osahávat šukínka nad tou cigoňou a nám starším uvízne v mysli jen několik hezkých a kupa méně hezkých vzpomínek. Na kvalitní hlášku se člověk skutečně načeká, ale několikrát jsem se dočkal, což chválím. Animace je velmi líbivá. Dva herci jsou sympatičtí. Ovšem nelze přehlédnout naprosto stupidní úvod do děje a poté ani děj samotný. Je skutečně napsán výhradně dětem a nám starším nezbývá nic jiného než to respektovat a počkat si na třetí Expendables. S ohledem na přiměřenou stopáž dávám zesláblé 2*. Znovu bych do toho nešel. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Stejně jednoduché a upřímné jako jednička.Klasický rodinný film,ve kterém chybí bohužel napětí,jelikož je nadmíru jasné že všichni všechno přežijí,v takových filmech se neumírá,proto mě mrzí,že ve filmu není skoro žádná pořádná scéna,ve které by šlo hrdinům opravdu o život,nebo jste si dokonce mysleli,že jedna z postav třeba zemřela,i když samozřejmě jen jako na lakování diváka.Vizuální stránka filmu je moc pěkná,ovšem stejně málo využitá jako v prvním díle,který měl ale mnohem menší rozpočet a byl točený jako jeden z prvních do formátu 3D.Tady se všechny penízky nasypali do viuzálně pěkných lokací,ale v ději se toho moc neděje.Efekty vrtulníku v bouři komické.jedna honička s obří ještěrkou a když hrdinové nasedli na včely,plácal jsem se smíchem do kolen.V obsazení je velký Epic Fail a tím je Dwayne ,,reklama na anabolika´´ Johnson,který prostě nepatří do filmu,ve kterém se musíte pokusit trochu hrát.Tenhle obří potetovaný totem,patří do Rychle a Zběsile,kde vezme kulomet těžší něž King Kongova ranní stolice a tváří se u toho drsně,tomu žeru.On totiž Brendan Fraser je herec mnohem lepší a citelně zde chyběl a jako další mínus,není vysvětleno kam se poděl.Josh Hutscherson už taky nehláškuje jako v jedničce,ale pár dobrých sérek se najde a kecal bych že jsem se nesmál občas.Trpí to stejnými neduhy a klady jako jednička,ale ta byla ve výsledku zábavnější.Tady byla sice rozsáhlejší stránka magického světa,ale všude jen na kukandu a zase šup do jinný díry.Mrzelo mě malé zapojení Atlantidy,která mě bavila vždycky.Pro fanoušky Vernea a děti určitě ucházející zábava,jako fanoušek Vernea nejsem zklamaný.Průměrná komedia,ve které kdyby hrál Fraser,možná bych 4tou přihodil.60%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $79miliónovTržby USA $103,860,290Tržby Celosvetovo $335,260,290Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,987,642Tržby za predaj DVD v USA $22,360,911║ V prvom rade film trpí hlavne na nie moc dobre vybratom režisérskom poste, Brad Peyton je len rutinér bez nápadov. Mňa ale v prvom rade zaujímalo čo to povie v 3D prevedení, nuž kvalitatívne sa to odvíja v rámci trikov, ktoré sú prevažne na priemernej úrovni, takže tu potom aj tak všetko funguje ako všeho všudy béčkovom filme. Jednoducho skresaný dej dosť zachraňujú v celku trefné vtípky s prašteným Luis Guzmánom, k tomu tu je očarujúca kočka Vanessa Anne Hudgens(na ňu sa nedá nepozerať/ a potom ešte stíhajte čítať titulky)). Osobne som od toho čakal viac, lebo daná predloha ponúkala nespútané možnosti a veľkoleposť a takto to ostalo ani len nie na pól ceste. /videl v kine 3D verziu: 50%/ ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Brian Gunn, Mark Gunn / Predloha: Jules Verne - The Mysterious Island | Hudba: Andrew Lockington | Distribúcia: Warner Broes. Pictures | Štúdio: New Line Cinema, Walden Media, Contrafilm | Rozpočet: 79 miliónov $ | Tržby: 315,692,760 $ || Menej tajomného ostrova pre divákov, než zlatého dolu pre producentov. Má to svoje dobré chvíľe, ale žial, prevládajú tie slabšie. Keď sa divák pristihne na tom, že sa smeje aj tam, kde to nechcelo byť smiešne, je s niečim evidentne problém. Netuším, ako na ten ostrov zablúdil Michael Caine, ale dúfam, že sa mu to už nestane... 45% | Blu-Ray, THX, HU DTS | ()

Galerie (93)

Zajímavosti (13)

  • V úvodu filmu ujíždí hlavní představitel před policií na jednoválcovém motocyklu Honda XR650L. Zvuková stopa motocyklu je však upravena na 4válec. (Max_FX)
  • Zatiaľ čo je vrtuľník zaparkovaný na zemi, je zreteľne vidieť, že časť pre pilota je oddelená od časti pre pasažierov. Keď vrtuľník vzlietne a naberie kurz na Tajuplný ostrov, prepážka oddeľujúca sekcie zmizne. (beso74)

Související novinky

Jules Verne potřetí a počtvrté

Jules Verne potřetí a počtvrté

18.08.2014

Ačkoliv z letošního Hercula filmová série nejspíš nebude, Dwayne Johnson naříkat nemusí. V minulých letech totiž infiltroval hned tři jiné a žádná z nich zatím není u konce. Rychle a zběsile 7… (více)

Pod Rockem se zatřese země

Pod Rockem se zatřese země

16.10.2013

Dwayne Johnson jen nedávno dotočil historickou fantasy Hercules: The Thracian Wars a právě předvádí bicepsy na placu Rychle a zběsile 7 v režii Jamese Wana. Má ale v plánu několik dalších projektů, k… (více)

Tenhle méďa bude válčit s bubáky

Tenhle méďa bude válčit s bubáky

28.01.2013

A pomůže mu Dwayne „The Rock“ Johnson. Když má něco úspěch, zákonitě se vyrojí plagiáty. Méďa není výjimkou. Ale tenhle projekt, jehož hrdinou bude opět digitálně animovaný a mluvící plyšový medvídek… (více)

Dwayne „Lobo“ Johnson?

Dwayne „Lobo“ Johnson?

18.07.2012

Antihrdina Lobo nepatří do první komiksové ligy. Nebaví ho zachraňovat svět a předvádět se v pestrobarevných kostýmech. K jeho zjevu patří metalové pomalování, řetězy, lebky, démonické oči a tlusté… (více)

Reklama

Reklama