Reklama

Reklama

Cesta na tajuplný ostrov 2

  • USA Journey 2: The Mysterious Island (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sean je nejmladším potomkem rodu Andersonů, který žije poklidným životem s matkou a jejím přítelem Hankem. Brzy se však dostane do problémů se zákonem, když se vloupá do radiostanice, aby zachytil zprávu od svého dědečka. S pomocí Hanka ji rozluští a zjistí z ní, že tajuplný ostrov existuje. Hank sestaví pomocí několika knih mapu se souřadnicemi neznámého ostrova v Pacifiku a oba se vydají na cestu. Když se snaží pronajmout loď, nepodaří se jim najít nikoho, kdo by jim za vysokou odměnu vyšel vstříc. Štěstí se na Seana s Hankem usměje až s příchodem pilota vrtulníku Gabata a jeho dcery Kailani, kteří jsou ochotní oba dobrodruhy přepravit na určené souřadnice. Cestou je ale smete hurikán a oni se probudí na pláži neznámého ostrova se skalním průchodem do vnitrozemí. Pochopí, že se dostali na tajuplný ostrov. (TV Nova)

(více)

Recenze (519)

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak si myslím, že tohle by Verne taky nepřejules! Vidět, jak fabrika na slaboduché kýče používá jeho romány k tomu, aby odpudivý sliz sbalil prsatou cigošku a děsně si zamiloval svého otčíma, jenž je vyjulesý ovarový krk, co umí hýbat kozama, sáhl by po nové julesetce a otevřel si julesu. Jinak na ně na všechny samozřejmě Tajuplný ostrov nastrajules spoustu osidel, jako například obřího ptáka, macatého, elektrického úhoře a předlouhého leguána, až se z toho pětiletým fakanům musí zdát něco nehezkého o tatínkovi. Takže jsem si to samozřejmě náramně ujules a nostalgicky zavzpomínal na doby, kdy jsem ještě jules s rodiči a hltal v televizi zdegenerovanou kulturou nezpizděné verneovky. Z tohohle by jeden dostal akorát tak zánět jules! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Cením si faktu, že tvůrci si na základě románu od Julesa Vernea vystavěli svůj vlastní příběh a vyhli se tak možnému zneuctění samotné knížní předlohy. Nesmírně mě ovšem mrzí nevyužitý potenciál ať už na poli humoru, akce nebo spádu a napětí. Poznávání tajuplného ostrova přece nabízelo tolik dramatických a humorných situací, stačilo se s tím jen trošku víc mazlit a ne aby byl honem, honem další 3D film na světě, dokud je 3D v kurzu. Příběh se bez většího vzrušení prošel v mý hlavě a šel si lehnout do zapomínací komory a to je fakt velká škoda, protože měl v sobě potenciál k ohromení. Musím ocenit vizuální stránku a to jak ostrova, tak Vannessy, střídavě jsem jí čuměl za výstřih a na zadek, no co no, když mě neviděla.. Dwayne Johnson ať se na mě nezlobí, ale do podobných filmů nepatří, není to herec, je to jen bijec a jeho místo je v akčních filmech, některé "otcovské" scény by zahrál líp i lovec Pampaliny. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Keď Rock v úvodnej scéne rozlúšti koordináty, chytí glóbus, zapichne prst do Indonézie a Hutcherson zvolá: "Takže je to uprostred južného Pacifiku!", vedel som, že bude zle. A bolo. Veľmi. Snáď jediným pozitívom je rozšafný dobrodružný soundtrack. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Dwayne Johnson v životní roli! Být či nebýt, to je, oč tu běží! Ale vážně, jako dobrodružná podívaná pro děti je to velmi interesantní, ovšem z pohledu dospělce jde o max. 40% ptákovinu. Po zprůměrování mi vyšly 3 hvězdy. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

5/10. V konkurenci "klasických dobrodružných filmů" docela průšvih. V konkurenci "rodinné zábavy na deštivé odpoledne" solidní výplach. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě je film absolutní blbost. S realitou toho má společného tolik, jako Zeman s demokracií. Stejně tak i musím říct, že veškeré postavy, co se ve filmu objeví, jsou neuvěřitelně chytré. Fakt, jak kdyby se sešel spolek nejinteligentnějších hlav lidstva a spolu se rozhodli vydat na tajuplný ostrov, o kterém už psala kopa dobrodružných spisovatelů před nimi. Na druhou stranu ale musím říct, že to, co mě na jednu stranu štvalo, na druhou stranu parádně nahrávalo filmu. Příběh byl blbej, ale musí se ocenit, že se tvůrci rozhodli natočit něco naprosto rozdílného. Stejně tak postavy byly chytrý jak rádio, ale na druhou stranu si je nešlo nezamilovat. Do toho super prostředí, perfektní efekty a super zpracování, což dokazuje, že tenhle film je vlastně fakt hrozně fajn. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $79miliónovTržby USA $103,860,290Tržby Celosvetovo $335,260,290Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,987,642Tržby za predaj DVD v USA $22,360,911║ V prvom rade film trpí hlavne na nie moc dobre vybratom režisérskom poste, Brad Peyton je len rutinér bez nápadov. Mňa ale v prvom rade zaujímalo čo to povie v 3D prevedení, nuž kvalitatívne sa to odvíja v rámci trikov, ktoré sú prevažne na priemernej úrovni, takže tu potom aj tak všetko funguje ako všeho všudy béčkovom filme. Jednoducho skresaný dej dosť zachraňujú v celku trefné vtípky s prašteným Luis Guzmánom, k tomu tu je očarujúca kočka Vanessa Anne Hudgens(na ňu sa nedá nepozerať/ a potom ešte stíhajte čítať titulky)). Osobne som od toho čakal viac, lebo daná predloha ponúkala nespútané možnosti a veľkoleposť a takto to ostalo ani len nie na pól ceste. /videl v kine 3D verziu: 50%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Dvakrát přežvýkaný Jules Verne. A někdo to plivl na plátno. PS: Věřili byste tomu, že Nautilus kapitána Nema je zaparkovaný zrovna pod bájnou Atlantidou? :-/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDO MÁ CHUŤ NA DOBRODRUŽSTVÍ?....“ /// ...ble, ble, ble ble.... přijet na ostrov, potkat zvířata (obludy), najít tajuplný věci (že by si Indiana J. vzrušením urval pinďoura), vyděšeně zdrhat, nadšeně se tvářit, úžasně zírat – vlastně tohle všechno jsem čekal (a možná i chtěl). Ovšem, že to bude tak stupidně prostý – úděsná neherečka (tak schválně...), fantastickej potápěčskej výkon (i když takový lovci perel....), strašlivý triky (neser! Tohle nemůže ani v 5D vypadat normálně....) a Rock (zapomeň na hudbu – ten herec....) s vizáží Mr. Propera (pro jistotu...). No to si se Hollywoode posral v kině! A co děti? Jestli si nemaj kde hrát...tak asi jo. A možná, aby se zasmály, ani nemusej vidět maxi včeličku ve 3D. Takže: ,,KDO MÁ ještě CHUŤ NA DOBRODRUŽSTVÍ?....“ /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímám se o AKVALUNG. 2.) Zajímám se o tektonický redukce. 3.) Jsem dítě a nemám si kde hrát. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Warner Bros. // Počet premietajúcich kín v USA: 3,470 // Otvárací Víkend USA: $27,335,363 // Čo som si ako prvé pri tomto filme všimol, bol veľmi pekný do uší bijúci soundtrack. Ako druhé som si nemohol nevšimnúť niektoré zábery, ktoré boli až tak prenádherné, že sa mi chcelo plakať. A ako tretie som si všimol ten zlý, sladký a cukríkový Happy End, ktorý nemám rád...... 70% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Supeer! Konečně něco, co mě potěšilo, Dávám fakt silnou Čtyřku! Tahle Dobrodružná Pohádka se mi strašně Líbila, Vizuální Skvost! Jakmile se na scéně objevila Mega Ještěrka Nedýchal jsem, Byla to Paráda.. Dokonce se zde objevilo i pár Vtipných Momentů! A na Vannessu Je fakt krásný Pohled! ()

tron 

všechny recenze uživatele

"No vidíš a ani to nebolelo." - "Teba určite nie." Hm, tak s Brendanom Fraserom resp. s jeho postavou vypiekli tvorcovia dvojky vskutku megabrutálne, to sa len tak nevidí. No nič, ide sa ďalej. Dvojka je jedna obrovská, možno ba priam až gigantická hovadina, plná wtf nelogickostí (harpúna hodená POD vodou, lietanie na včelách). Dobrou správou však je, že to vôbec nevadí a všetky tie blbosti naokolo vám na tvári vytvoria úsmev. Ak nie, tak nie. Mne vytvorili. Do toho The Rock, zachraňujúci od prúseru ďalšiu sériu a vydaril sa aj zvyšok kastingu (všetci sú milí, fajn a zábavní a obľúbite si ich). Najviac ma potešili absurdné vtipy typu "hra prsných svalov", no zabudnúť nesmiem ani na megapôvabný spev pri ohni. Chcem trojku! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto pohodovej rodinnej dobrodruznej film. To rodinnej je tu samozrejme zasadni, necekejte zadny super akce, Rock tu je prakticky nevyuzitej, je to proste takova projizdka vizualne krasne vypadajicim svetem, s par napinavejsima scenama. Triky sice obcas zazlobi, ale neustale se neco deje, herci jsou sympataci ( i kdyz Hutcherson je misty lehce otravnej frajirek) a tech 90 minut utece jako nic. Pribeh je spatlanina nekolika Verneovo knizek, ale Peyton je docela talent, takze i treba honicka cmelak vs papousek, jakkoliv infantilne to zni, je v jeho podani docela zabavna. Takze ve vysledku jsem v podstate spokojenej, o zadny veledilo se nejedna, ale to jsem ani necekal, takze slusny 3*. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Až příliš jednoďuchoučké, samoúčelné a zívání-hodné. Rocka je škoda na takovéhle filmy. A Micheala Caina už tuplem! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Je to blbinka pro děti no ... Jedna * za to, že nedávám nulu a jedny za Rocka. I když jeho všeobecný výkon je tentokráte taky pěkně slabý. Ale budiž ... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemám tolik dovolené, abych trávil pět neděl v baloně, kmital do středu Země, potuloval se v okolí Měsíce a rozhodně nevydržím z dechem na potopení do hloubky 20.000 mil. Na cestu na tajuplný ostrov jsem si však čas našel a zjistil jsem, že tvůrci hledaného místa neměli žádnou výraznou fantazii a autoři rodinných trampot se taky příliš nezapotili při dumání nad scénářem. Prostě jsem si připadal jako japonský turista, který si doma prohlíží fotky nafocené při běhu Českým Krumlovem a zklamaně zjišťuje, že nic výjimečného vlastně neviděl. Vlastně viděl - slečnu Kailani, jejíž přítomnost sice nezvyšovala kvalitu snímku, ale je zase dobrým důvodem pro to, abych se nesmyslně podíval na tento průměrný snímek ještě jednou. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem opět neuvěřitelně imbecilní, na rozdíl od prvního dílu ale mnohem hravější. Ten film snad nelze nenávidět, protože i když tu vlastně nic moc nedává smysl, všichni zúčastnění si tenhle digitální trip náramně užívají a je radost na to koukat... ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Za zmienku stojí len vydarená dynamická akcia (aj tej je ale málo). Inak je to však nevtipné a príliš umelé dobrodružstvo. ()

choze 

všechny recenze uživatele

O fous lepší než jednička, hlavně s výrazně sympatičtějším castem a vtipnými slovními přestřelkami mezi Rockem a Cainem. A svoje si odhláškuje i spolehlivý Luis Guzmán, který s Hudgens na chvíli zapomenou, že točí rodinnou komedii a nad zlatým valounem vystřihnou srdcervoucí sociální mikrodrama o chudých latinomaeričanech. Jinak je tu ale po hollywoodsku bez ladu a skladu splácáno všechno možné i nemožné (Atlantida v Pacifiku, WTF??), aniž by to ale bylo byť jen vzdáleně vytěžené (výjimkou budiž snad jen hodně haluzová honička na obřích včelách), romantika mezi mládežnictvem absolutně nefunguje a o hrdiny se ani na vteřinu nebojíte. Snad jednou někdo natočí pořádnou poctu dílu Verneově dílu jako celku, potenciál ten nápad rozhodně má. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tento biják zachránil jedině Luis Guzmán, ale jinak je to pitomé a nicneříkající jako vánoční projev Mildy Zemana. A také tak vyumělkované. Řeknete si, že to s realitou nemá nic společného a tím nemyslím, že na mysteriozním ostrově žijí miniaturní savci a gigantický hmyz. Dejme tomu. To je asi jediné, co se vám bude líbit. Ale je to málo proti tomu, co vás tam bude štvát. Ničím to z řady podobných filmů na Verneho motivy nevybočuje. Je to jen modernější a uhlazenější a technicky na dobré úrovni. ()

Související novinky

Jules Verne potřetí a počtvrté

Jules Verne potřetí a počtvrté

18.08.2014

Ačkoliv z letošního Hercula filmová série nejspíš nebude, Dwayne Johnson naříkat nemusí. V minulých letech totiž infiltroval hned tři jiné a žádná z nich zatím není u konce. Rychle a zběsile 7… (více)

Pod Rockem se zatřese země

Pod Rockem se zatřese země

16.10.2013

Dwayne Johnson jen nedávno dotočil historickou fantasy Hercules: The Thracian Wars a právě předvádí bicepsy na placu Rychle a zběsile 7 v režii Jamese Wana. Má ale v plánu několik dalších projektů, k… (více)

Tenhle méďa bude válčit s bubáky

Tenhle méďa bude válčit s bubáky

28.01.2013

A pomůže mu Dwayne „The Rock“ Johnson. Když má něco úspěch, zákonitě se vyrojí plagiáty. Méďa není výjimkou. Ale tenhle projekt, jehož hrdinou bude opět digitálně animovaný a mluvící plyšový medvídek… (více)

Dwayne „Lobo“ Johnson?

Dwayne „Lobo“ Johnson?

18.07.2012

Antihrdina Lobo nepatří do první komiksové ligy. Nebaví ho zachraňovat svět a předvádět se v pestrobarevných kostýmech. K jeho zjevu patří metalové pomalování, řetězy, lebky, démonické oči a tlusté… (více)

Reklama

Reklama