Reklama

Reklama

Cesta na tajuplný ostrov 2

  • USA Journey 2: The Mysterious Island (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sean je nejmladším potomkem rodu Andersonů, který žije poklidným životem s matkou a jejím přítelem Hankem. Brzy se však dostane do problémů se zákonem, když se vloupá do radiostanice, aby zachytil zprávu od svého dědečka. S pomocí Hanka ji rozluští a zjistí z ní, že tajuplný ostrov existuje. Hank sestaví pomocí několika knih mapu se souřadnicemi neznámého ostrova v Pacifiku a oba se vydají na cestu. Když se snaží pronajmout loď, nepodaří se jim najít nikoho, kdo by jim za vysokou odměnu vyšel vstříc. Štěstí se na Seana s Hankem usměje až s příchodem pilota vrtulníku Gabata a jeho dcery Kailani, kteří jsou ochotní oba dobrodruhy přepravit na určené souřadnice. Cestou je ale smete hurikán a oni se probudí na pláži neznámého ostrova se skalním průchodem do vnitrozemí. Pochopí, že se dostali na tajuplný ostrov. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (519)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nejdřív bych chtěl pogratulovat distributorovi za překlad názvu pokračování Cesty do středu země. V tomhle případě je to stejné, jako kdyby po Madagaskaru přišla Malta 2. Jinak je to stokrát vymletá sláma, ve které je nejzajímavější zvířátko Dwayne Johnson, který když se objevil v záběru, měl jedno rameno v kuchyni na lednici a druhým shazoval křeslo v předsíni. Adventury mám rád, ale tady bylo největší dobrodrůžo snažit se maskovat, že celou dobu čumim jenom na rozkošnickou Vanessu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Také Dwayne Johnson se nechal zlanařit do rodinných podívaných, naštěstí u toho nevypadá jak přerostlé jelito. Očima cílové skupiny to navíc překvapivě šlape, akčních scén (ač vesměs nestrhnou) je požehnaně, obřích monster na vypnutí mozku jakbysmet. Herci se evidentně bavili víc než divák, ale pořád to na velmi slušné dvě (nebo dietní tři) hvězdy stačí. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

ROCK and roll, baby. Velkolepější nadstavba Cesty do středu Země (tentokrát konečně i v kině v opulentní 3D pořízeném Cameronovými udělátky), již dle očekávání táhne dopředu charismaťák Dwayne, jehož úsměv a prsní svalstvo zachrání situaci vždy, kdy si začnete říkat, že je těch dějových pytlovin a přerostlých digitálních čmeláků vážně trochu moc. Dramaticky Cesta 2 v podstatě vůbec nefunguje (kdo se zvládne nesmát při každém vážnějším momentu, je větší frajer než Michael Caine s mačetou!), ale jako nabušená horská dráha plná atrakcí je to bez diskuze hodně příjemné filmové pošušňání, které si užijí hlavně ti z věkové kategorie 10- a spolu s nimi i dospěláci, jimž nedělá problém na 90 minut jen tak vypnout a zmizet do světa, kde se vám sem tam vysere na hlavu pestrobarevný holub o velikosti bombardéru. 6+/10 a doma bude zážitek poloviční. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Možná by to nebylo tak strašné, ale odradilo mě hned několik věcí. Jednak toho dětského herce fakt nesnáším a přijde mi neuvěřitelně nesympatický. A za druhé, i když budeme respektovat zákony filmu a akceptujeme, že na světě tákové místo naruby doopravdy existuje, stále se zde vyskytuje mnoho nelogičností a kdo bude pozorně sledovat, objeví dokonce i minimálně 10 filmovych chyb a to musím říct, že jsem se nijak nesnažil je vyhledávat. 30-40% ale jako pohádka pro děti možná dostatečmé. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Když prahnete po dobrodružství, zkuste něco šíleného, třeba vletět s helikoptérou do velkého tornáda a když budete mít štěstí, tak objevíte bájnou Atlantidu. O něčem takovém totiž vypráví tento zajisté zajímavý a pozoruhodný film. Musím se přiznat, že od Julese Vernea jsem nikdy nic nečetl, ale to mi vůbec nebránilo v tom si tenhle film vychutnat od začátku až do konce. Jsem totiž člověk, který se rád nechává ve filmech oblbnout, a který s nefalšovaným nadšením přistupuje na nápady tvůrců, že i přes moderní způsoby mapování naší zeměkoule stále můžou existovat na naší planetě místa dosud nepoznaná, místa zapomenutá a neprozkoumaná, kde by nás mohlo leccos překvapit. A přesně díky této své naivitě jsem si film vychutnal od začátku až do konce, vždyť ten příběh a nápady tvůrců, to bylo něco úžasného, co se mi líbilo a co mě bavilo. Film samotný mě zkrátka dokázal dostatečně nadchnout svým dějem, a když k tomu připočtu i vydařené herecké výkony, obzvláště tedy komediální postavu Luise Guzmána, tak nemohu jinak než film ohodnotit nadprůměrnými čtyřmi hvězdami. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení probíhalo na ostrově Oahu. (Dlee)
  • Ve scéně, kdy Seana (Joshe Hutchersona) honí policie, vjíždí motorkou do dvora a chystá se vyjet po dětské klouzačce. V prvním záběru je těsně u klouzačky, avšak v dalším záběru je od ní dostatečně vzdálený, aby ji mohl vyjet. (skinny)
  • Helikoptéra na Palau má registračné číslo začínajúce na N. To znamená, že vrtuľník je registrovaný v USA. Palau je však súčasťou Mikronézie, preto by sa malo registračné číslo začínať na V6. (beso74)

Související novinky

Jules Verne potřetí a počtvrté

Jules Verne potřetí a počtvrté

18.08.2014

Ačkoliv z letošního Hercula filmová série nejspíš nebude, Dwayne Johnson naříkat nemusí. V minulých letech totiž infiltroval hned tři jiné a žádná z nich zatím není u konce. Rychle a zběsile 7… (více)

Pod Rockem se zatřese země

Pod Rockem se zatřese země

16.10.2013

Dwayne Johnson jen nedávno dotočil historickou fantasy Hercules: The Thracian Wars a právě předvádí bicepsy na placu Rychle a zběsile 7 v režii Jamese Wana. Má ale v plánu několik dalších projektů, k… (více)

Tenhle méďa bude válčit s bubáky

Tenhle méďa bude válčit s bubáky

28.01.2013

A pomůže mu Dwayne „The Rock“ Johnson. Když má něco úspěch, zákonitě se vyrojí plagiáty. Méďa není výjimkou. Ale tenhle projekt, jehož hrdinou bude opět digitálně animovaný a mluvící plyšový medvídek… (více)

Dwayne „Lobo“ Johnson?

Dwayne „Lobo“ Johnson?

18.07.2012

Antihrdina Lobo nepatří do první komiksové ligy. Nebaví ho zachraňovat svět a předvádět se v pestrobarevných kostýmech. K jeho zjevu patří metalové pomalování, řetězy, lebky, démonické oči a tlusté… (více)

Reklama

Reklama