Reklama

Reklama

Cesta na tajuplný ostrov 2

  • USA Journey 2: The Mysterious Island (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sean je nejmladším potomkem rodu Andersonů, který žije poklidným životem s matkou a jejím přítelem Hankem. Brzy se však dostane do problémů se zákonem, když se vloupá do radiostanice, aby zachytil zprávu od svého dědečka. S pomocí Hanka ji rozluští a zjistí z ní, že tajuplný ostrov existuje. Hank sestaví pomocí několika knih mapu se souřadnicemi neznámého ostrova v Pacifiku a oba se vydají na cestu. Když se snaží pronajmout loď, nepodaří se jim najít nikoho, kdo by jim za vysokou odměnu vyšel vstříc. Štěstí se na Seana s Hankem usměje až s příchodem pilota vrtulníku Gabata a jeho dcery Kailani, kteří jsou ochotní oba dobrodruhy přepravit na určené souřadnice. Cestou je ale smete hurikán a oni se probudí na pláži neznámého ostrova se skalním průchodem do vnitrozemí. Pochopí, že se dostali na tajuplný ostrov. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (519)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemám tolik dovolené, abych trávil pět neděl v baloně, kmital do středu Země, potuloval se v okolí Měsíce a rozhodně nevydržím z dechem na potopení do hloubky 20.000 mil. Na cestu na tajuplný ostrov jsem si však čas našel a zjistil jsem, že tvůrci hledaného místa neměli žádnou výraznou fantazii a autoři rodinných trampot se taky příliš nezapotili při dumání nad scénářem. Prostě jsem si připadal jako japonský turista, který si doma prohlíží fotky nafocené při běhu Českým Krumlovem a zklamaně zjišťuje, že nic výjimečného vlastně neviděl. Vlastně viděl - slečnu Kailani, jejíž přítomnost sice nezvyšovala kvalitu snímku, ale je zase dobrým důvodem pro to, abych se nesmyslně podíval na tento průměrný snímek ještě jednou. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Pár pěkných 3D triků, špičkování mezi Cainem a Rockem, několik WTF momentů (zpívající Rock, Rock odstřelující bobule prsními svaly, Rock mluvící...) a... vlastně nic. Cesta na tajuplný ostrov je naprosto zaměnitelná infantilní blbina, bohužel ne dostatečně zábavná, ani dostatečně dobrodružná. S dětmi v únoru do kina jedině na Huga! 50% ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Opět jako v jedničce, krásné prostředí a zase vše dokonale zpracované. Jednička byla pěkná, ale dobrodružství nemělo takový náboj jako právě tady. Do toho mě chytla daleko víc hudba a ze všeho nejvíce herecké obsazení. Na základu Journey 2 opět stojí a dvě postavy se nezměnily, ale přidal se překvapivě Dwayne Johnson. Měl dobrou roli a pomohl ke zvednutí hodnocení, poněvadž dokáže skvěle pobavit (například scéna ke konci, když říká:,,Zapumpuj." A takových scén bylo daleko víc). Takže se dostávám k poslední věci a to humor, protože v jedničce nebyl až takový. Celkový dojem je o stupínek lepší a divák, který není náročný, by si měl toto dobrodružství užít.. 7/10 = 75% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vydejte se na pohádkově dobrodružnou výpravu na tajuplný ostrov v Tichém oceánu, na kterém se tedy dějí věci. Průvodci vám budou vazoun Dwayne Johnson, starý lišák Michael Caine, dobrodružství chtivý Josh Hutcherson, kráska Vanessa Hudgens a roztomile komický Luis Guzmán. Na ostrově je maličkost osedlat si včelu, objevit bájnou Atlantidu nebo fantaskní ponorku Nautilus. Pracovat s motivy z "verneovek" a Tajuplného ostrova autora R.L.Stevensona se ukázalo jako dobrý a osvěžující nápad. Film má skvělé technické zpracování. Speciální efekty jsou na vysoké úrovni a celý ostrov je zpracován částečně digitálně, ale není to tolik poznat, respektive to není rušivé. Film hýří všemi barvami a na dobré tv s vysokým rozlišením vynikne jeho technická propracovanost a barevnost. Rovněž herecké obsazení je bez výjimky sympatické. Dwayne Johnson sice občas zatrapní, zazpívá nemožnou Armstrongovu skladbu ve vlastní úpravě, ale jinak byl snesitelný. Hutcherson byl poměrně přirozený, Hudgens to pořád hrála na lepé tvary, Caine je vitální stařík a nejvíc prostoru na komické hlášky, a komiku jako takovou, dostal Luis Guzmán. Dohromady film představuje příjemné odreagování, záplavu digitálních triků a prokazuje větší nápaditost než předchozí díl. A závěr naznačuje, kam se vypravíme příště. Rovnou na Měsíc. 80% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

No to byla zase volovina, aspoň že vizuál a ten přiběh za něco trochu stál. Scénář jak kdyby psalo šestiletý děcko, ty hlášky a ten humor prostě děs, to samý chování některých postav. Michael Caine byl na přes držku, The Rock hrál hroznýho hlupáka a to radši nemluvim ani o tý rajdě a tom namyšleným kriplovi Hutchersonovi. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (13)

  • V jedné ze scén je Gabato (Luis Guzmán) pokrytý ptačím výkalem, o scénu později má košili čistou a poté opět naopak. (LaserJet)
  • Helikoptéra na Palau má registračné číslo začínajúce na N. To znamená, že vrtuľník je registrovaný v USA. Palau je však súčasťou Mikronézie, preto by sa malo registračné číslo začínať na V6. (beso74)

Související novinky

Jules Verne potřetí a počtvrté

Jules Verne potřetí a počtvrté

18.08.2014

Ačkoliv z letošního Hercula filmová série nejspíš nebude, Dwayne Johnson naříkat nemusí. V minulých letech totiž infiltroval hned tři jiné a žádná z nich zatím není u konce. Rychle a zběsile 7… (více)

Pod Rockem se zatřese země

Pod Rockem se zatřese země

16.10.2013

Dwayne Johnson jen nedávno dotočil historickou fantasy Hercules: The Thracian Wars a právě předvádí bicepsy na placu Rychle a zběsile 7 v režii Jamese Wana. Má ale v plánu několik dalších projektů, k… (více)

Tenhle méďa bude válčit s bubáky

Tenhle méďa bude válčit s bubáky

28.01.2013

A pomůže mu Dwayne „The Rock“ Johnson. Když má něco úspěch, zákonitě se vyrojí plagiáty. Méďa není výjimkou. Ale tenhle projekt, jehož hrdinou bude opět digitálně animovaný a mluvící plyšový medvídek… (více)

Dwayne „Lobo“ Johnson?

Dwayne „Lobo“ Johnson?

18.07.2012

Antihrdina Lobo nepatří do první komiksové ligy. Nebaví ho zachraňovat svět a předvádět se v pestrobarevných kostýmech. K jeho zjevu patří metalové pomalování, řetězy, lebky, démonické oči a tlusté… (více)

Reklama

Reklama