Reklama

Reklama

Medvědí ostrovy

  • USA Bear Islands
všechny plakáty
Ukázka z filmu

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina můžu vyráží na cestu po zamrzlé hladině východosibiřského moře a po krátkém putování přijíždí na opuštěnou meteorologickou stanici na ostrově Čtyřsloupový. Zůstávají několik dní, loví a mluví spolu. Vzpomínky lidí se v zasněžené krajině prolínají se vzpomínkami starých opuštěných budov. Místo ve kterém se na první pohled dávno zastavil čas se náštěvou můžu a prostřednictvím filmu znovu probouzí k životu. Když muži stanici opouštějí, zůstává stejná ve své sněhové nehybnosti, divák si ale prožil její přítomnost i minulost. Film je portrétem krajiny, její minulosti a člověka v ní.

Ve filmu Medvědí ostrovy navazuje Martin Ryšavý na své předchozí projekty, zaměřené na oblast ruské dálnovýchodní Republiky Sacha (Jakutie). Film se věnuje lidem z nejodlehlejší části tohoto území, kterou je Nižněkolymský okres, především pak obyvatelům rezervace ledních medvědů, nacházející se na Medvědích ostrovech ve Východosibiřském moři při ústí řeky Kolymy. Sleduje jejich putování na opuštěnou polární stanici, kde se v opuštěném zasněženém prostoru potkává minulost se současností. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

BuddyO

BuddyO (hodnocení, recenze)

Squash: Pro jistotu bych se zaměřil na tvé vlastní IQ, protože nebude zrovna z nejvyšších... Tvůj názor postráda hlavu i patu a přijde mi, že chceš jen vyvolat rozruch. :) Dokument je kvalitní sondou do sibiřského prostředí Medvědích ostrovů, jeho minulosti i současnosti. A pokud tě to uspalo, hovoří to nejspíš za vše. Věnuj se pro jistotu pořadům, které odpovídají tvé inteligenci. Doporučuji hlavní vysílací čas TV Nova.

Squash

Squash (hodnocení, recenze)

co si o sobě ten Martínek vůbec myslí,takovouhle ubohost sem v životě neviděl,od dokumentu čekám především to,že mě zaujme ovšem tenhle mě dokonale uspal,nemám slov a jestli si myslí,že mu někdo sežere,že to byly pravý medvědi ...no ten kdo by mu to sežral by musel mít IQ tak 10 a v životě nevidět medvěda,protože tohle byli lidi v medvědích kostýmech .....není co dodávat 0/10

Reklama

Reklama