Reklama

Reklama

Nesvatbov

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Srdce si nedá poroučet.  Starosta středně velké vesnice se snaží dát dohromady třicátníky, kteří zbyli na ocet. Slovenská vesnice Zemplínske Hámre pomalu ale jistě vymírá. Její starosta, generál ve výslužbě, se ale nechce vzdát. Ke svému boji s třicátnickou samotou používá různé prostředky: nabízí nemalou finanční odměnu za každé nově narozené dítě, nabádá místní rozhlasem k plození dětí a nakonec uspořádá seznamovací večírek pro „nezavrabčené“. Najdou si naši hrdinové konečně životní partnery? Sociální inženýrství 21. století v situačním dokumentárním filmu Eriky Hníkové, který výběrem tématu a způsobem zpracovaní navazuje na předchozí úspěšné snímky ŽENY PRO MĚNY a SEJDEME SE V EUROCAMPU. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Dejte blbci práci… ne, teď vážně. Nemám rád hyperaktivní lidi, jako je pan starosta (znáte ten typ, lidi, kteří strkají nos do věcí, do kterých jim nic není) a proto mě po čase tento dokument začal nudit. Nevím, nepřišlo mi to zajímavé, nepřišlo mi to ani vtipné (teda, ten týpek, který má doma dvě Metaxy s tím, že je otevře jen se svou vyvolenou, byl fakt k popukání) přišlo mi to jen smutné. Jak ze strany starosty, který se až moc stará, tak ze strany těch lidí, kteří jen přežívají… 40 %. ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Přísný diktát od STAROSTlivého generála. Pak nemáme vymírat, když se v uzavřené kolonii lidi do sobe nezamilovávají. Na druhou stranu alespoň nedegenerujeme. A na humanismus brzo doplatíme a východ(ní náboženství) nás brzo převálcuje. Viděno na iDNES.cz. PS: EH starostovi nelhala. Jeden z posledních záznamů byla soukromá akce zvukaře. On jediný slyšel co si ti dva na fotbalovém zápase povídají a nenechal se zastavit. (MFDF Jihlava) ()

Reklama

lena60 

všechny recenze uživatele

Někteří se u Nesvatbova alespoň pobavili (na nedávném jihlavském festivalu se diváci při předpremiérové projekci údajně smíchy popadali za břicha), já ani to ne. Nikterak zábavná mi nepřišla podívaná na trojici osamělých "nezavrabčených" třicátníků, obyvatel vísky Zemplínske Hámre na východním Slovensku. Oni sami se svým svobodným stavem podle všeho (příliš do hloubky režisérka postavy nepřibližuje) až tak nespokojeni nejsou. Jejich nezadanost však leží v žaludku přičinlivému starostovi, který se obává, že s takovým nezodpovědným přístupem k životu, mu za pár desítek let obec vymře. S pro mě těžko pochopitelným zápalem se proto rozhodne celou situaci "vyřešit" jednak finanční motivací, a pak také zorganizováním absurdního seznamovacího večírku pro nezadané...Ne, na Formana jsem si během promítání nevzpomněla ani omylem. Povrchní a značně zjednodušený pohled na život lidí na vesnici, mě nemohl nadchnout, natož pobavit. Proklamovaná česká dokumentární událost roku zklamala na celé čáře. PS: Pan starosta by si zasloužil jediné, vystřelit na Mars! ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Neškodí čas od času z DiCapriových snů, věčného kolotoče sitcomů a lá The Big Bang Theory a intelektuálních cvičení typu Nevinnost odskočit si do zapadlé slovenské vesnice, kde řeší problémy vskutku reálné, až přízemní :-) Uklidňující, místy až relaxační tempo tak trochu vypovídá i o tepu života Hamer, které, s prominutím, z místního pohledu vypadá místy až děsivě....zapomenutě....osaměle....jako ti staří mládenci.... ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Průměrný dokument, který ale má silná místa, například neustálý brainwashing neskutečně bizarního starosty a jeho poskoků (proslov na ,,formanovském" seznamovacím večírku o údělu ženy) nebo úplně poslední scéna. Hrdiny tohoto počinu můžete pohrdat, smát se jim a nebo je litovat, soucítit, je to zcela na vás. Dokument vás k žádnému názoru nemanipuluje, což je příjemné, ale celkem žádný zázrak to není. ()

Galerie (5)

Související novinky

Reklama

Reklama