Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autorovi kontroverzných KIDS, newyorskému fotografovi Larrymu Clarkovi, zachutila sláva a tak sa ju snaží zopakovať s ešte väčšou dávkou sexuálnej otvorenosti. Zatiaľ čo v KIDS bol sex medzi deckami niečím, čo im ničilo životy, v Ken Parkovi už decká žiadne životy nemajú a sex je pre ne tým posledným, čo ich drží nad vodou. Ústrednými postavami sú mladý kalifornský skateboardista a jeho kamaráti, a veľkú rolu tu hrajú tiež rodičia a starí rodičia, ktorých vzťah k deťom (a naopak) je stredobodom sociálnej kritiky filmu. Vo filme sa prelínajú štyri individuálne príbehy, pričom zvraty v deji prichádzajú vo chvíľach, kedy by sme ich očakávali najmenej. Kameraman a spolurežisér filmu Ed Lachman zhŕňa jeho posolstvo do krátkej repliky: "Aj dospelí aj mladí, všetci sú obeťami." (POMO)

(více)

Recenze (286)

swamp odpad!

všechny recenze uživatele

"No, I'm not hungry. I'm working, and when you come here without knocking, it means that you're acting like a fucking bitch!" Tak tohle je asi jediná hláška, které jsem se ve filmu zasmál. Ovšem úsměv na tváři by mi nevyloudila, kdybych věděl, že onu "fucking bitch" potom ten stejný člověk zabije jenom proto, aby si mohl vyhonit. Nějaké výmluvy, že každý nějak zažíval svůj teen-sex jsou naprosto nesmyslné..nebo se snad někdo z vás probudil v tu chvíli, kdy vám zrovna otec kouřil?! Snad ne.. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Mladí se flákaj, jezdí na skejtech, kouří trávu a píchají. A CO NA TOM, PROBOHA? Nic to NEŘEŠÍ, nemá to HLOUBKU, jen to ZOBRAZUJE pokud to někoho ŠOKUJE, tak asi není z této planety ;-) PRŮMĚR s několika více či méně odhalenými scénami, ale více nic. Americký nezávislý film o maloměstě. Važte na kila a po tisíci kusech. ()

Reklama

Mairiel 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč ten sex pořád někoho tak pobuřuje. Kromě poslední sexuální scény, která ve své detailnosti zobrazení lidského pohlaví byla trochu explicitnější než považuju za nutné, v těch ostatních toho vlastně nic moc vidět nebylo a rozhodně mi to nepřišlo pornografické. Hlavním poselstvím filmu podle mne bylo "šukání bez závazků vás učiní šťastnými" a i když s prohlášením moc nesouhlasím, všechny příběhy (včetně toho Kena Parka) tuto tezi podporují a znázorňují a tím vlastně úspěšně film naplňuje svého cíle. Filmu ale nedám lepší hodnocení (i když nebyl tak špatný, jak jsem se předem bála), protože jsem se u něj nudila, nemá moc velký náboj, dějový ani žádný jiný... ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Sadal som k tomu s tym, ze to bude nieco podobne a aj tak dobre ako Kids.Mylil som sa.Tiez sa to sice zaobera American teenage life, ale je to strasne povrchne.Snazi sa to zabrat siroky zaber osudov.Vsetko je nacate a nedopovedane.Tvorcovia namiesto kvalitnej filmarskej prace pouzivaju neucelne "sokujuce' vyjavy... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Od Clarka jsem viděl Kids a Šikanu a oba filmy považuju za celkem dobrý, takže jsem se nenechal odradit jménem režiséra ani negativníma komentářema. Ken Park snad může šokovat jenom někoho, kdo žádný jiný Clarkovo dílo neviděl a je zvyklej koukat na neškodný rodinný filmy o tom, jak v papundeklový čtvrti na předměstí žijou za těma bílejma papundeklovejma zdma dokonalý rodiny s chápajícíma a hodnejma rodičema, synem, kterej je nejlepší quarterback ve školnim týmu, a dcerou, která je premiantkou třídy a už má podanou přihlášku na Harward. Larry Clark to opět všechno zadupává do země svym poněkud svéráznym způsobem. To znamená, že je film plnej šukání a pohlavních orgánů. Samozřejmě, že to je zbytečný a samoúčelný a klidně by jen stačilo naznačit. Opravdu nebylo nutný, aby snad 1/4 filmu tvořily detailní záběry, jak někdo šuká nebo si honí péro. Ale to je prostě rukopis Larryho Clarka. Jinak něco jako smysl filmu jsem objevil až v poslední větě. Pro někoho by možná bylo lepší, kdyby jeho matka šla na potrat, než žít v tomhle prostředí. Akorát mam pocit, že Clark prostě moc tlačí na pilu. Ukazuje tam příběhy 4 kamarádů, z nichž každej má opravdu bizarní zážitky. Jako věřim, že někde se něco podobnýho určitě občas stává, ale aby se tohle všechno odehrálo během pár dní prakticky v jedný ulici? To je trochu moc. Stačilo vzít třeba jenom jeden příběh a víc na něm zapracovat. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Filmovalo sa v kalifornskom mestečku Visalia a v San Fernando Valley, ktoré patrí k Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Film bol zakázaný v Malajzii a Singapure. (Paldiny)
  • Finálnu verziu scenáru, ktorú napísal Harmony Korine, ešte pozmenil režisér Larry Clark. Clark sa pôvodne snažil napísať scenár k filmu sám. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama