Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Starověká kletba ožívá. Laskavá legenda z odvrácené strany. Svatého Mikuláše zná snad každý! Rok co rok se děti těší na hodného dědouška v červeném hávu, který rozdává sladkosti. Ovšem jen hrstka zasvěcených ví o tajemství přísně střeženém církví a vládou, že Mikuláš byl ve skutečnosti kacíř a masový vrah. Vlivem pradávné kletby se navíc každého 5. prosince, když je měsíc v úplňku, vrací ze záhrobí a s bandou věrných zlotřilců pořádá krvavý hon. Policista Goert, kterému v dětství Mikuláš vyvraždil rodinu, se snaží dalšímu krveprolití zabránit. Jenže nikdo mu nevěří... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V našich krajoch sa traduje, že svätý Mikuláš je starý dobrák s dlhou bielou bradou, ktorý piateho decembra počas noci pravideľne obdarúva deti sladkosťami. Avšak progresívni, holandskí filmári ho vykreslili v iných farbách. Urobili z neho zhýralého biskupa, kacíra, ktorý so svojou zbojníckou bandou terorizoval pokojne žijúcich obyvateľov vidieka. Tí ho síce zlinčovali, ale tým jeho vyčínanie neskončilo. Po smrti sa z neho stal temný prízrak, "Nesvätý, krvavý Mikuláš", ktorý nemilosrdne zmasakruje každého, kto sa mu pripletie do cesty. Raz za dvadsať tri rokov je piateho decembra spln mesiaca. A to je presne ten čas, kedy mŕtvy nesvätý Mikuláš rozpúta vražedné besnenie. *** ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

NECH ŽIJÚ LEGENDY-ALEBO NECH SÚ TAM A NEVRACAJÚ SA K NAM.Videl som Diabolského Santu, Jacka Frosta a teraz Mikulaša a tento film sa od histórie krásne líši.Ale to je asi jasné,keď to je horor.S ničím novím tvorcovia neprišli,je tam kliatba,veľa krvi a veľmi zlých dialógov.Raz som sa docela zľakol ale inač má film moc nemal čím vystrašiť.Nič som od tohoto filmu nečakal a ani som nič nedostal,Už len čakám že niekto príde s hororom,kde je hlavná postava Veľkonočný zajac,tak to bude zaujímave vidiet. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Nesvatý“ má jeden velký problém, a to jsou scény, které nejsou dotaženy do konce. Je zde jejich velký potenciál v tom smyslu, že by mohly být skutečně děsivé, anebo skutečně hnusné, ale on následuje tak blbý střih – ať už daný technickými možnostmi nebo určitou uvědomělostí v tom, co všechno bude zobrazeno – který celou scénu naprosto zabije. Tohle bohužel není aspekt jen jedné scény, ale během filmu se mi to stalo několikrát. Je to škoda, protože tohle mohla být opravdu skvělá pecka, ale nakonec je to jen průměr, který ničím nevyčnívá. ()

cutugno 

všechny recenze uživatele

V čase 37:24 som tento holandský pokus o horor vypol takže moje hodnotenie je len do tohto času a vôbec ma nezaujíma ako to skončilo alebo čo sa ďalej odohrávalo. Pre mňa veľmi nezujímavý scenár a herecké výkony. Špeciálne čarodejnicke diely Simpsonovcou maju kvalitnejši priebeh , napínavosť a pointu. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Umím si představit, že se tenhle ultra béčkový Horor, vysílá každý rok na Mikuláše po 22. hodině na některé Nizozemské televizní stanici, jako u nás Popelka na Štědrý večer. Mě to ale moc nenadchlo, nelíbil se mi celkový vzhled filmu, některé scény jsou až moc komický (běžící kůň s mikulášem po střechách). Brát vážně se to samozřejmě nedá, ale film nenabídne jedinou vtipnějsí scénu (na IMDb Komedie/Horor), kdybych si mohl říct jó, tohle byla celkem vtipná, Hororová komedie - to bych šel určitě s hodnocením vejš. Ale bohužel. Co chválím, jsou celkem povedené, některé mordy a pár dobrých lekaček. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama