Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(26)

Seriál postupně uvádí jak nesmírně silné a občas násilné síly geologie tvořily naši planetu. Sopky, pohoří, jezera, pouště, to všechno má svůj vývoj a historii a dnešní věda nám jej popíše a zobrazí v digitálních animacích. (arbitr)

Recenze (17)

pevico 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál, který celkem podrobně vysvětluje vznik jednotlivých útvarů zemského povrchu, soudržnost různých horninových komplexů, výskyt anomálií a ukazuje lidem, že geologie není nudná věda, ale dobrodružství... Ale zase ten český dabing, proboha! I v geologické historii je milión a miliarda let poměrně rozdíl.. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál, na němž kromě velmi dobré prezentace nejnovějších poznatků oceňuji, že ukazuje, jak se vědci k daným poznatkům dopracovali. To se odráží v osnově každého dílu - na začátku se představí nějaký jev, který je potřeba vysvětlit, a pak se postupně kumulativně hromadí důkazy a s každým dalším poznatkem se vytvářejí hypotézy, které se pak ověřují dalším výzkumem, až se z toho nakonec vyloupne komplexní obraz. Nádhera! ()

Reklama

Domonte 

všechny recenze uživatele

Vynikající a naučný dokument o vzniku všeho okolo nás včetně naší planety. Například epizoda o Velkých jezerech, kde se dozvíme, že v oblasti, kde se dnešní Velká jezera vyskytují bylo kdysi dávno moře a zanechalo tu po sobě obří solný důl, který je dnes největší na světě. Vůbec bych neváhal pouštět tyto epizody všem studentům geologie ve školách. ()

LolopelS 

všechny recenze uživatele

Dokument nenudí ani na chvíľu, veci podáva z vedeckého hľadiska, doplnené o názorné ukážky na pokusoch a spôsoboch, ako to funguje na jednoduchých príkladoch. Nie je tam síce pokrytá každá téma a vedel by som si predstaviť aj 20krát toľko dielov, no čo som dostal, nezostane pri jednom pozretí. Definitívne. ()

arbitr 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé epizody: 1.sezona - Zlom San Andreas, Nejhlubší místo na Zemi, Krakatoa, Loch Ness, New York, Nejsušší místo na Zemi, Velká jezera, Yellowstone, Tsunami, Asteroidy, Island, Havaj, Alpy 2.sezona - Grand Canyon, Vesuv, Zrození Země, Sahara, Yosemity, Skalisté hory, Ohnivý prstenec, Mount Everest, Death Valley, Hora Svaté Heleny, Smrtící erupce, Americká doba ledová, Americké zlato. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama