Queen Rock Montreal 1981 (koncert)
Queen Rock Montreal
Hudební
Velká Británie, 2007, 59 min
Hrají:
Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor, John DeaconObsah
Kořeny hudební inspirace skupiny Queen vycházejí ze stylu Led Zeppelin, s níž mají společné preferování vokálů a sólové kytary při vytváření kompozice hutného soundu. Postupně se Queeni propracovali k osobitému hudebnímu projevu, když s potřebným vkusem spojili hardrockové tiffy s komerčními melodiemi, nad nimiž dominoval velký hlas Freddie Mercuryho.
Záznam, v němž kromě Mercuryho vyniká svými sóly elektrický kytarista Brian May. (oficiální text distributora)
triatlet
Rockový zážitek , i když jen prostřednictvím TV. Made in Heaven...(13.11.2010)
Sawyer815
K plnému hodnocení mi chybí jediná věc.....Don´t Stop Me Now.(18.11.2010)
blackrain
V programu byl drobným písmem napsán podtitulek: Freddie Mercury v nejlepší formě. Mě nezbývá nic jiného než s tímto sloganem souhlasit, protože z Fredieho sálala taková ohromná energie, která musela zákonitě rozpálit všechny okolo. Freddie vběhl na pódium v kožené bundě za zpěvu písničky We Will Rock You a z pódia zmizel jen, když se šel převléknout nebo vlastně svléknout. Došlo i na jeho legendární bílé vypasované kraťasy. Když zpíval jen u klavíru a nepochodoval po pódiu, mrazilo mě v zádech a oči se mi začinaly zalévat slzami. Koncert jsem si užila a zavzpomínala na skvělého zpěváka s nezaměnitelných hlasem, který se na nás dívá odněkud z nebe.(15.11.2010)
špaček421
Sestřih z tohohle.(13.11.2010)
pevico
Tohle by se dalo uvádět pod názvem Fantastická čtyřka!!(15.11.2010)
Adush93
Nemám slov. Jeden z nejlepších koncertních záznamů vůbec. Kamera zběsile neběhala za každým pohybem a střih byl na rozdíl od jiných koncertů plynulý. Takhle mají vypadat živá vystoupení. U "Mama" jsem měla na krajíčku. ♫(13.11.2010)
Bohemák
Krásné, ještě předpopíkaté období. Celá čtveřice relativně mladá a v plné síle. Určitě ten nejlepší sestřih koncertu, co jsem s Queen viděl.(17.11.2010)
cupito
Pecka, jako ostatně vždy.... odpouštím i to noční vysílání :-D(15.11.2010)
Martin79
Těžko říct, kdo jsou pro mně víc jestli Queeni nebo Pink Floyd. Každopádně tento koncert je od "Královny" nejpovedenější, dle mého názoru, i když by se mu dalo něco i vytknout. Ale za Freddiho, a z nostalgie, musím dát plný počet. On, když nic jiného, měl vyjímečný hlas a navíc byl skvělý Showman. A na závěr : "Podle mého názoru jsou nejlepší hudebníci, především rocku, v novodobých dějinách z Británie. Kam se hrabe USA.(13.11.2010)
Marounek
Ve vysokém rozlišení a se špičkovým zvukem se jedná o to nejlepší, co jsem od nich kdy viděl.(11.3.2012)
deepspace101
Tak copak nám to královští poslové přinesli? Zbrusu novou, vypulírovanou verzi staršího koncertního záznamu původně nazvaného We Will Rock You. A změny se udály opravdu veliké. Kromě názvu došlo i na zvuk a obraz. Zvuk se povedl téměř dokonale, zní krásně čistě a je plný detailů. Až žasnu, co všechno jsem dříve neslyšela a o co jsem přicházela. Ale co to proboha provedli s obrazem?! V jednom okamžiku jako by se na pódiu objevili pacienti v těžkém stadiu žloutenky, v dalším někomu na pásku ukápl jahodový džem a v následujícím zřejmě přejel celou kapelu holomráz. Originální, přirozeně vypadající nasvícení barevnými reflektory se proměnilo v rozplizlý hnus vyvedený v intenzivních barvách. Korunu (nikoliv však královskou) tomu všemu nasazuje odlišný střih, jemuž se podařilo vynechat několik mých oblíbených záběrů. Absolutně nechápu, jak tohle mohli Roger s Brianem schválit. Nejspíš si oba doma zapomněli brýle, vždyť se už jedná o pány v pokročilejším věku, a později jim to bylo trapné přiznat, jinak si to nedovedu vysvětlit... Za sebe tedy dávám pouhé tři hvězdičky, nicméně pokud nejste jako já zatíženi znalostí předchozí verze, lepší oficiální záznam z osmdesátých let nenajdete. Rok 1981 byl totiž posledním, kdy Queen hráli pořádný rock. Pozdější popina se tomu vůbec nemůže rovnat.(12.1.2011)
lubos111
Další skvělý koncert od Queenů ....(17.6.2011)