Unubore Deka (TV seriál)
Conceited Detective
Komedie / Krimi
Japonsko, 2010, 11x46 min
Nobuhiro DoiObsah
Třicetiletý detektiv trpí mylnou představou, že přitahuje ženy. Ale je tomu naopak. On sám je přitahován k ženám, které se záhy stávají podezřelými z nějakého zločinu. Když je Unubore zatýká, tak jedině se slovy: „Pokud si mě vezmeš, tak tě nezatknu.“, když to nezabere, tak má ještě zadržená jednu šanci - prsten nebo pouta? Poté je vždy zklamán, když se ženy raději nechají zavřít, než aby se za něj provdaly… (Zíza) -
Třicetiletý svobodný detektiv, přezdívaný Unubore (Nagase Tomoya), má jeden závažný problém. Chce se oženit za každou cenu, nemá problém seznámit se přitažlivými ženami, jenže se vždy po čase ukáže, že dotyčná je podezřelá z kriminální činnosti. Dát jí želízka, nebo nabídnout prsten, jak se Unubore rozhodne v každém ze svých mnoha případů? (Vavča)
Vavča
Tomoya Nagase jako detektiv, kterého přitahují ženy, jenž spáchaly zločin. Sám má chudák těžký život, snoubenka ho opustí a nechá mu na krku splátky na nový byt. Žije proto s otcem, který mu neustále tyto a jiné milé věci připomíná. Jednou vejde do baru 5 odborníků na vztahy, a pak se tam zastavuje pravidelně prokonzultovat svoje problémy. Seriál je to vskutku velmi humorný (je zde show inside show, geniální rolička, co zde má Ikuta Toma je bomba). Tomoya má velký komediální talent, jeho pohybové kreace ve spojení s hudbou, jeho naivně zahraným troubou, Vás mnohokrát srazí do kolen, nevylučuju v některých epizodách ani válení se smíchy pod stolem... Jenže v čem vězí problém? Kvalita epizod, ty do značné míry stojí na jeho ženském protějšku. Takže díly kde hraje Ai Kato, Yu Aoi, Erika Toda, Higuchi Kanako, Koyuki Kato, Ishida Yuriko jsou naprosto výborné, jenže ten zbytek je poněkud hluchý, škoda promrhaného potenciálu!!! Mít v každém díle nějakou exkluzivní kočičku je to doma. Protože hlášky, jako odsuzuji tě k trestu provdání se za mě a jiné jsou vskutku skvostné. S odstupem času a dvěma reprízami za sebou, mohu v klidu říci, že si ta série zaslouží vyšší hodnocení a hlavně v roce 2010 byla na vynikající seriály v Japonsku těžká nouze.(30.10.2010)
ainny
Už jsem to psala jednou, ale musím to zopakovat - Nagase je "blázen" a ve spojení s Ikutou tu máme šílence hned dva - správnou ujetost bezdomovec Ikuta zdůrazňuje i svým outfitem, který nemá chybu. Ti dva se hledali až se našli, i když u Kolína to zrovna nebylo. Taky mám ten pocit, že si spoustu záběrů vymýšleli a tím dotahovali do dokonalosti během natáčení a že je to i hodně bavilo. O to víc jsem se pak bavila i já. Skvělá oddychovka, kterou můžu jen a jen doporučit.(22.2.2012)