Reklama

Reklama

Místo abychom se starali o náš svět, starali jsme se jen o sebe. V roce 2020 však nastal čas začít splácet dluh. Globální oteplování změnilo podobu světa, miliony lidí z nejhůře postižených oblastí se vydaly hledat nové místo k životu a bohaté státy musely uzavřít hranice. Svět, který je stále závislý na ropě, zasáhla energetická krize. Zoufalé lidstvo se obrátilo k polárním oblastem, kde se možná pod věčným ledem nacházejí obrovské zdroje nerostného bohatství. Vědec Thom Archer, který společně s přítelem Benem Johnsonem získal s nasazením vlastního života znepokojující důkazy o tom, že průzkum a těžba v ledové krajině mohou mít katastrofální následky. Pokusili se přesvědčit Arktický svaz, aby neprodlužoval licenci k vrtům nadnárodní energetické korporaci Halo, kterou řídí miliardář Anthony Kavanagh. Varuje zasedání, že vrty v oblasti grónských ledovců urychlují už tak nebezpečně rychlé tání, jehož vinou se do oceánu dostává obrovské množství sladké vody. Sarah Feech, zastupující Halo, však jeho argumentaci vyvrátí a dosáhne tak prodloužení licence. Naštvaný vědec chce dát výpověď, jenže právě v tu chvíli mu volá Ben, že objevil rozhodující důkazy. Thom se za ním vydá na vrtnou plošinu a současně tam odjíždí také Sarah, která má zajistit hladký průběh prací po nehodě, při níž bylo zraněno několik vrtařů. Znepokojená žena však zjistí, že situace je mnohem vážnější než se zdálo a když zjistí, že zranění dělníci byli opařeni poté, co vrt v hloubce tři sta metrů narušil termální zřídlo, pokusí se varovat Kavanagha. Ten však nedbá a trvá na pokračování vrtu. Vzápětí Sarah objeví v ledové pustině Benovu mrtvolu a společně s Thomem zjistí, že byl zavražděn poté, co objevil rozhodující důkaz podporující Thomovy varovné teorie. Než stačí dvojice cokoli podniknout, někdo se je pokusí zabít. A zatímco Thomova rodina je v Anglii při bezohledném policejním zásahu zatčena, Thom se Sarah se ocitají ve smrtící pasti, kde musejí čelit mrazu, ledu, vařící vodě a zákeřnému útoku záhadného vraha. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

První díl jsem dal skoro celý, kdyby tedy měl asi 3 minuty, a druhý? Ten jsem vydržel skoro půlku prvního:-)) ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale společná práce Velké Británie a Nového Zélandu se - v rámci katastrofických TV filmů - vydařila na výbornou. Když pominu jako již tradičně chatrnou a místy nesmyslnou (nebo spíše přemrštěnou) zápletku, jsem spokojená. A to jak po stránce herecké, tak po stránce technické. Že je to k nevíře? Vím, ale světe div se, je to tak.;-) Po zhlédnutí druhé části beru zpět svůj předešlý výrok o "spokojenosti po stránce herecké" a snižuji ze tří hvězd na dvě... ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Nick Copus sehnal jedno obstarožní sněhové dělo, manželce šlohnul fén na vlasy, koupil velký sud stříbřenky a jal se páchat apokalypsu. Katastrofálně slabý katastrofický film à la Tučňáci z Westminster Abbey šmrncnutý Grónskem v plamenech. Další pracovní názvy: Big Ben Freezer, London Iced Eye, v Čechách distribuováno pod názvem Mrazík II: Na čaji o páté. Slabé triky, zmrzlé, čili bezvýrazné držky herců, děj neměl koule (pro Nettrass: sněhuláka bez koulí zkrátka nepostavíš ;-). Prý v Londýně uhodila zima jako v Rusku? Zlatý voči! Herci i komparz sice cvakali zubama jak při Parkinsonovi a byli zmrzlí jak sobolí hovno, ale to jim nebránilo běhat Londýnem, mezi baráky natřenými stříbřenkou a zasypanými peřím, jako ti debilové – BEZ ČEPIC ! Producenti filmu byli asi ze Skotska, protože nekoupili žádnou ušanku dokonce ani premiérovi! Ten měl pak jinovatku na pleši, což ho nasralo natolik, že řekl: "Londýn? Na odpis..." A odletěl do teplých krajin. Fakt charakter :-) Zhodnocení: Třeskutý námět, silný mráz, slabý film. Zkrátka filmařská obleva.                                                  Moje poznámka k Angličanům: V roce 2009 jsem bydlel v Anglii a jejich pojetí apokalypsy znám. Tenkrát, po mnoha letech pauzy, omylem napadlo 10 cm sněhu. Hysterik by začal lomit rukama, pragmatik by si vyhrnul rukávy a chopil se hrabla. Angličani pokrčili rameny a postavili na čaj. Na pět dní (to nekecám!) se ve stotisícovém městě zastavil veškerý život. Dabldekry nevyjely :-), utichly stroje ve fabrikách, osiřely úřady i banky. A myslíte, že se Angličani, ti studení čumáci, aspoň zaradovali a začali stavět sněhuláky? Ani náhodou! To my, české rodiny z projektu, jsme s dětmi stavěli a hecovali se, kdo bude mít hezčího či originálnějšího . Sýrově bledí domorodci seděli u oken, jen na nás blbě čuměli skrz jednoduché sklo (viděli jsme je, protože na záclony u nich nehrajou), chroupali sušenky, srkali čaj a se stoickým klidem čekali, až ten bílej sajrajt roztaje. Po pěti arkticky mrazivých dnech (ve dne dva pod nulou, v noci i tři!) sníh konečně roztál a život ve městě se obnovil. A bylo po apokalypse. ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Žádná velká sláva to nebyla, ale vzhledem k tomu, že jsem fanoušek katastrofických filmů, zvlášť v oblastí ledovců a sněhů, tak se to dalo. Nicméně to bylo hodně zdlouhavé. Koukal jsem na oba díly najednou a místy se nudil a převaloval... Ale dodíval jsem se..:-). Jak už jsem psal dalo se to, ale souhra náhod byla až až, a tak z toho jsem měl i sci-fi :-) Slabší 2 hvězdy. ..35% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tisíckrát vyprávěný příběh o zamrzlé planetě. Nic nového a ani v dobrém provedení. První díl byl ještě na dvě hvězdy, ten druhý už spíše nudný a zbytečně natahovaný. Celkově 25% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Typická dvoudílná televizní katastrofárna natočená podle obvyklého jednotného žánrového mustru, kde se mění pouze živel ohrožující lidstvo, v tomto případě tající ledovce hrozící spustit novou dobou ledovou. Dějově se tedy divák, mající za sebou alespoň dva podobné filmy, ničeho nového nedočká, přesto Ice nepatří k nejhorším zástupcům svého druhu. Samozřejmě pokud mu odpustíte dějový stereotyp a nesmyslnost předkládaných událostí, kdy to, co by se odehrávalo v řádu let a desetiletí stihne během několika hodin. Jinak má totiž první díl slušně budované napětí a sympatického hrdinu, druhá značně přehnanější a tlačící logiku daleko za hranice pravděpodobnosti, zase svižné tempo a lavinu efektů, které nepatří v dané rozpočtové kategorii k nejhorším. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nebolo to vôbec až také zlé, ale ako tu väčšina trefne konštatuje, tá dĺžka! Kým sa niečo udeje, tak zabijete polku filmu. Pokojne preskočte hodinu, o nič neprídete. Aspoň, že tam chvíľu bola Claire Forlani. ()

ainny odpad!

všechny recenze uživatele

Marně dumám za co dát aspoň jednu hvězdu. Za to poselství? Asi ne. Stokrát viděné, od prvních minut celkem jasné, kdo zařve, a kdo přežije. Neběžet to tu chlapovi, kterého to, kdo ví proč, zaujalo, tak bych to vypnula po čtvrt hodině. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

První díl přijemné překvapení, druhý už jen polystyrénová taškařice. Koulování musela obstarat příroda, sáňkování nic moc a sněhuláka nestavěl vůbec nikdo:-(. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Takové drama, všechno zamrzá, problémy s imigranty, padání po ledových krách, do toho trocha vztahů a přitom taková nuda! Jak je to možné? Patrně proto, že tvůrci zkopírovali už sám o sobě nijak úžasný Den poté a vyhodili z něj všechno příliš drahé, protože přece jen britská televizní produkce není americký film. Charaktery hlavních hrdinů jsou tak klišovité a jejich osudy tak předvídatelné, že nevzbuzují žádné sympatie a tudíž je jedno, jak skončí. Což se dá vlastně odhadnout už krátce po začátku filmu, takže jediná zábava u tohoto snímku snad může být, kdyby se divácký veterán vsadil s někým filmově nepoučeným, které postavy v průběhu děje zahynou. /6. 1. 12./ ()

stration 

všechny recenze uživatele

Na druhořadý, televizní a levný snímek to nebylo zas tak špatné. Kdyby to bylo o hodinu kratší, mohl to být nadprůměr. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

V rámci podobných televizních katastrofáků lepší průměr, dala bych i víc, ale v prvním díle se hodinu vůbec nic nestalo, potom plavali v arktickém oceánu a skoro jim nebyla zima a ještě ušli několik desítek kilometrů v mokrém oblečení....? Druhý díl byl akčnější, ale zase to byla brutální vykrádačka slušného Dne poté.... Dočkám se do prosince než bude skutečný konec světa dobrého katrastofického filmu? Asi ne, protože je to nákladné a většinou je to potom sračka. My fanoušci tohoto žánru musíme vytrpět opravdu hodně. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pokud si v libujete v ekokatastrofických scénářích, tak tady si příjdete na své. Uvidíte jak by mohl svět vypadat, kdyby opravdu docházela ropa a kdyby vám to bylo málo, tak současně můžete sledovat jaké by to bylo, kdyby se opravdu ve velkém rozpouštěl Grónský ledovec. Podle Ledové apokalypsy půjde vše do kytek a vy můžete být u toho. Jak to nakonec dopadlo nevím, protože mě první díl nijak zvlášť nenadchnul, takže ten druhý probuble kolem mě. Nicméně z upoutávek na něj vím, že bude dvojice Tom a Sára i nadále konkurovat Jamesovi Bondovi i Ethanovi z Mission Impossible. ()

papaJA21 odpad!

všechny recenze uživatele

Jak jsem byl příjemně překvapen prvním dílem, ten druhý si tu trapnost a klišé vybral za oba. Ke konci se už na to fakt nedá dívat a jen jsem opatrně poslouchal s kuchyně. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

ani neviem prečo dávam dva body, asi zo slušnosti k hercom v prvom diely, plytký scenár, strašne plytký. Druhý diel bol už totálny odpad na úrovni fekálie. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Když to premiérovali před lety na Nově, žral jsem to. To už jsem ale tu přeci zmiňoval několikrát u podobných TV filmů. ()

Reklama

Reklama