Reklama

Reklama

Epizody(6)

Dříve než svého prvního soupeře přemohl Spartakus, prošlo branami arény mnoho jiných gladiátorů. Spartakus: Bohové arény vypráví příběh Gannica, jednoho z prvních šampiónů Batiatusovi gladiátorské školy, z kruté doby před příchodem Spartaka, kdy pro čestnost nebylo v aréně místo.
Batiatusova gladiátorská škola je na vzestupu a užívá si slávy svého nechvalně proslulého šampiona Gannica, jehož umění bojovat s mečem se vyrovná jen jeho záliba ve vínu a ženách. Nastala příhodná situace, na kterou čekal mladý Batiatus - konečně dokáže svrhnout nadvládu svého otce a převzít kontrolu nad školou. Je připraven zradit kohokoli, jen aby jeho gladiátoři byli ti nejžádanější. Po boku mu stojí loajální, vypočítavá manželka Lucretia, která navíc neváhá využít bezostyšnost svůdné přítelkyně Gaiy kdykoliv se to hodí. Společně se nezastaví před ničím, aby oklamali davy, upevnili svou moc a získali co největší bohatství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (428)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

6/6 (3x) I já se připojuji ke 100% uspokojeným. Čekání na Spartacus: Vengeance je nyní ještě těžší... Římská nobilita a její problémy řešené násilím, sexem, opiem a denáry. Spartaka není absolutně třeba. Lucrétie je ta, o kterou tu běží. Šest dílů je neskutečně málo, veškerá myslitelná tabu odešla do posmrtného života už hodně dávno a nyní je čas na nikdy nekončící orgie. Nejmilovanější z nových postav je sluníčko Gaia, dávná přítelkyně Lucrétie, v současné době také milenka její a jejího muže Batiata. Past Transgressions rozkošně rozehrává prolog celého příběhu, o časech, kdy aréna v mocné Capui teprve čekala na svůj rozkvět, Solonius byl Batiatovým přítelem a Oenomaus měl svou ženu a přítele Gannica po svém boku. Závěrečný kontrast sexuálních hrátek manželky a ponížení jejího muže je nádherně hořkou suitou. Missio se vyznačuje zásadní rozlukou Solonia s Batiatem, posílením přátelského trojúhelníku Oenomaea, Gannica a Mellity a odvetou za ponížení zlotřilým Tulliem. Navzdory tomu všemu rozkoš poskytnutá výše postavanému Vettiovi je nad všechny smysly. Bylo by zločinem toto vítězství neoslavit nejrozkošnějšími radovánkami ve třech. Paterfamilias s razantním příchodem Batiatova otce mění rozkoš a vrcholící intriky v totální depresi. Změť pocitů zmaru a destrukce je podtržena nechutným činem Vettiova přítele Cossutia a zánikem gay gladiátorského románku mezi Barcou a Auctusem. Nicméně Luc nachází své zalíbení v Crixovi a mladý Batiatus začíná osnovat plán na své osvobození z otcovské náruče. Beneath the Mask oslavuje vzestup Batiatova domu za pomoci uspokojení všech, kteří by měli co nabídnout na oplátku. Sic cena negování konkurence je příliš vysoká a do hry se také dostává samotný svazek Batiata a Luc. Jak jen tohle Gaia mohla dopustit? Gannicus se nechává strhnout vlastními city. Reckoning Touha po pomstě a místě na slunci je mocná čarodějka. Zrada stíhá zradu, zmije se nadále hřejí na prsou a vše vrcholí ve skutečné antické tragédii. A na těchto základech vzkvétá nejpevnější svazek manželství. Upřímnou soustrast všem zúčastněným. Život v domě Batiata už nikdy nebude takovým jako dřív. The Bitter End Králem všech sviní se stává Ashur, převlékačem kabátů Solonius a Diona nejsmutnější popravenou. Exkluzivní hry města Capua boří všechny dosavadní představy o pořádné show. Příběh se zacyklil a 2. série hlavního příběhu může pokračovat. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot: Největší chyba prequelu oblíbeného Spartaka je v šablonovitosti. Jak si v dnešní době může vůbec jakýkoliv seriál dovolit vzít svou (rok starou!) předlohu, a kompletně ji okopírovat pro další "nová dobrodružství"? Dalo by se říci, že právěže Spartacus může - čerstvá dávka epických bitek v aréně a softporna je cool... Kdo chce novou dávku, STARZ si rád zapne. Jenomže co fajnšmekrovější fanoušci, kteří doufali v něco více, než jen v nastavovanou kaši? Ti mají holt v roce 2011 se seriálem připomínající 300 smůlu... Bohužel - čeká mě týden rozhodování, jestli si tímhle budu chtít vymývat mozek i dál, nebo stačil první díl. A to původní seriál (2010) miluju. ()

Reklama

rarak 

všechny recenze uživatele

Více soubojů a zpomalovaček, více sexu a nahoty než v Blood & Sands. Zatímco dobře natočené bitky do děje zapadají (když se pořádá turnaj v aréně, tak se tam hold někdo prát musí), sexuální scény se mi až příliš často zdály být do děje vloženy uměle a naprosto zbytečně ("V každém díle musíme mít alespoň 7 minut sexu!"). Příběh je sice jednodušší, ale většinou je to zábava a dobře předchází původnímu seriálu. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"There is only one way to become champion....never lose" Předtím, než se v Domě Batiata (John Hannah) objevil Spartakus, tak domu vládl jiný šampion. V té době bylo spoustu věcí jinak. Batiatus se bratří se Soloniem, a se svojí manželkou nemají zlomyslné či podlé úmysly. Během této mini-série, která je prequelem k Blood and Sand, se vše změní a dá se do takových kolejí, jaké známe právě ze zmiňované první série Spartaca. Na pouze 6ti epizodách se rozprostírá příběh, kterému nechybí zrada, klam, sex a samozřejmě násilí v podobě gladiátorských her. A možná proto, že tato série má dvakrát menší prostor, tak ho využívá zcela mistrně. Proto se dočkáme vzestupu Crixa (Manu Bennett), představení tehdejšího šampióna Gannicuse (Dustin Clare) a zrození podlého a ďábelského Batiata, který se nám vybarvil v dalších epizodách. Po technické stránce perfektní, hudebně velmi dobré. A přehnaného násilí se samozřejmě dočkáme v podobě hektolitrů krve a nechybí spoustu explicitních sexuálních scén. (98 %) ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Nelze jinak, po prvních dvou epizodkách musím dát 5* a jsem si na 100% jistý, že to nezměním:). Tohle vidět je povinost pro každého, kdo má rád gladiátory, akci, napětí, erotiku a cool záběry...zde je vše v jednom a vyhnané do naprostého blaha pro diváka! PS: poslední díl je pecka a skvělost! 3. série má neskutečný potenciál, takže držím palce a těším se :) ()

Galerie (118)

Zajímavosti (6)

  • Divák se zde setkává jak s dobře známými postavami, tak i s těmi, které během první série přišly o život. (-OverLord-)
  • Objevují se zde postavy, o kterých divák mohl zaslechnout v úvodní sérii, ale nikdy je neviděl. (-OverLord-)
  • Cca v čase 0:06:30 Gannicus (Dustin Clare) prořízne hrdlo gladiátorovi se kterým bojuje, následující záběr (ani ne vteřinový) nám ukazuje ležícího gladiátora, ale krev z proříznutého hrdla nikde není, okolo jsou sice koláče krve ale ty jsou moc daleko. (PatrikP4)

Související novinky

Spartakus se vrací na obrazovky

Spartakus se vrací na obrazovky

10.02.2023

Stanice Starz se údajně dohodla s tvůrcem seriálu Spartakus Stevenem S. DeKnightem (Daredevil, Pacific Rim: Povstání) na vzniku nového pokračování historické řežby z roku 2010. Původního Spartaka… (více)

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

01.05.2011

Ještě vás fráze „ve stylu 300“ neomrzela? Užili jste si seriál Spartacus a líbí se vám trailer na starořeckou fantasy Tarsema Singha Immortals? Připravte se na další projekt v podobném duchu. Tím… (více)

Reklama

Reklama