Reklama

Reklama

Epizody(6)

Dříve než svého prvního soupeře přemohl Spartakus, prošlo branami arény mnoho jiných gladiátorů. Spartakus: Bohové arény vypráví příběh Gannica, jednoho z prvních šampiónů Batiatusovi gladiátorské školy, z kruté doby před příchodem Spartaka, kdy pro čestnost nebylo v aréně místo.
Batiatusova gladiátorská škola je na vzestupu a užívá si slávy svého nechvalně proslulého šampiona Gannica, jehož umění bojovat s mečem se vyrovná jen jeho záliba ve vínu a ženách. Nastala příhodná situace, na kterou čekal mladý Batiatus - konečně dokáže svrhnout nadvládu svého otce a převzít kontrolu nad školou. Je připraven zradit kohokoli, jen aby jeho gladiátoři byli ti nejžádanější. Po boku mu stojí loajální, vypočítavá manželka Lucretia, která navíc neváhá využít bezostyšnost svůdné přítelkyně Gaiy kdykoliv se to hodí. Společně se nezastaví před ničím, aby oklamali davy, upevnili svou moc a získali co největší bohatství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (427)

verbal 

všechny recenze uživatele

První řada byla asi málo gay, tak ve druhé bylo nutno přidat více dokonale depilovaných, naolejovaných hýždí melírovaných gladiátorů, odhalit vítěze největšího péra na place a před natáčením donutit ty kopyta udělat ještě více sklapovaček, aby perfektně výrysovaný abdomen vypadal po solárku fakt žužu neodolatelně. Doufám, že ve třetí řadě bude mít hlavní hrdina čivavu. Docela by mě zajímalo, jak by to dopadlo, kdyby měl tehdy Kirk Douglas k dispozici pořádného Kettlera a hrst anabolik. Nechci tomu však příliš křivdit! Zábavné to bylo náramně a na své si přijdou i milovníci babochlapské Princezny bojovnice, která opět neváhala vytasit své povislé kozy. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Efektní i efektivní mišmaš „eRkového Claudia komiksové generace odkojené na stylizaci à la 300“. Jak šíleně to možná zní, tak šíleně dobré to překvapivě je. Výtečně funguje jak stylizovaná „gore“ gladiátorská linka, tak i linie „porno“ intrikánská; ta dokonce ještě o fous lépe. A funguje to díky tomu, že nehledě na množství násilí či erotiky, je to především o postavách, příběhu a emocích. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Prequel ke Spartakovi je to parádní a na to, že to vlastně vzniklo jen tak z nouze je to neuvěřitelně dobrá minisérie. Přesto to podle mě kvalit Spartaka nedosahuje. Má to jen šest dílů a čtvrtej a pátej jsou v podstatě jen vata. Zato první je super a poslední je ultimátní kurva mega nářez. Gannicus je skvělej řízek opravdu taková rocková hvězda minulosti, ale Spartakus to byl prostě magor. Měl prostě větší koule. A i celej ten Blood and Sand mě donutil nedýchat a dočumět to téměř hned, kdyžto Gods of Arena jsem si "jen" parádně užil. Mno těšim se na druhou sérii Blood and Sand (kurva škoda toho přeobsazení) a vůbec bych se nezlobil, kdyby se tam našla role i pro Gannica. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PŘÍSAHÁM, ŽE BUDU UPÁLEN, UBIT NEBO ZABIT MEČEM. V HONBĚ ZA CTÍ V ARÉNĚ“..... /// Důležitý je, že to do sebe zapadá! Toť ,,zobák“ Crixus, tot budoucí ,,doctore“ Oenomaus, samozřejmě ,,svině“ Batiatus a počátky jeho gladiátorskýho podnikání. A jinak samozřejmě (nebo už jen?) hektolitry krve, tuny porna a mraky intrik. VIDĚLI JSTE KURVA NĚKDY NĚCO PODOBNÝHO? Já vím – chlapi co vzbuzují vášně, chtíč po krvi a písku, po řevu davu – tak prostoduchý...... přesto dobrý a možná až nečekaně zajímavý. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Rád bych viděl otrokovo péro (spisovatele upozorňuji, že toho v životě moc nenapsali...). 2.) Zjistím, kterej den si DOCTORE mohl zaškrtnout v kalendáři jako ,,zkurvenej“. 3.) Chystám se otevřít školu pro otroky. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ** ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Výborné ako Spartacus: Blood and Sand no pre mňa, menej dejové a nie tak dramatické, ale výsledne to má stejnak za 5*. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Co působilo jako výplň a snaha o zdržování seriálu na divácky i akčně nejvděčnějším místě, se nakonec ukazuje jako ta vůbec nejlepší sezóna. Dokazuje navíc, jak chytře je celý koncept nastavený, kdy je jedno, že víte, jak to s jednotlivými postavami bude o pár let později, kam se dopracují nebo jak skončí, protože přes všechnu krev a zdánlivě samoúčelný sex a utrpení měl tenhle příběh vždycky v první řadě silné charaktery a s tím související upřímné emoce. Takže když přibude někdo nový, tak jen netrpělivě poposedávám v nervozitě, jak (moc špatně) daný nováček dopadne. Oproti již legendární první sérii vedou Bohové ještě o chlup díky tomu, že se nemusí hledat ve vizuální stránce, nemusí hnát dopředu a naopak svoje tvůrčí klady dokonale znají. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No na Spartacus: Blood and Sand to nema, ale i tak to je porad solidni naklad. Tentokrat jen 6 na sebe navazujicich dilu, kde se vysvetli par zajimavejch veci, typu jak se Doctore stal Doctorem, Crixus sampionem, Asher prisel o nohu, ale hlavne to je o intrikach. Nekdo na nekoho neustale vymejsli ochcavky a tak vetsinu dilu vyplnujou dialogy. Na bojovani nebo trenovani tady uz bohuzel nezbylo moc casu, ale sem tam precejen k nejakymu souboji nebo treninku dojde. Vse je ocekavane libove brutalni a krvavy, neustale nejaky orgie kde litaj nahy zensky a vsichni spolu sukaj, v kazdy druhy vete zazni fuck a vetsina postav je neustale nasrana, takze i kdyz furt jen kecaj, dokazou to podat spravne atmosfericky. Trochu me zklamala nevyrazna vizualni stranka a nic moc efekty, ale zase tu je solidni hudba. Celkove slabsi nez prvni serie, ale porad to da 5*. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

TV Starz nemohla čekat, proto představila pro někoho málo přitažlivou minisérii, která měla navázat na úspěch Spartakuse, ale hlavně, vydělat zasraně hodně peněz, dokud jsou lidé nenabažení tímto novým kultem. Já sám se skoro posral nadšením z Krve a písku a proto mi tento flashback do minulosti vůbec nevadil. Hodně lidí chtělo vidět Spartakuse a jeho tažení proti Římanům, chtělo, aby se děj konečně posunul za hranice ludu a oni tak viděli velkolepé bitvy a nové potíže. Já k nim patřil také, ale po krátkém uvážení jsem zjistil, že právě intriky a dům Batiátů byl na celém seriálu to nejlepší hned po soubojích a prcání, proto jsem Bohy arény uvítal s nadšením a dostal jsem to, co jsem chtěl. Představiteli Spartakuse přeji brzké uzdravení z rakoviny, novému Spartakusovi hodně štěstí a tomuto seriálu, ať alespoň vydělá pořádné prachy pro druhou řadu! 100% 30.01. 2011 ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nekončící otázkou je, zda to bylo lepší či horší než Krev a písek? Já na ni odpovědět neumím. Jsem jen mile překvapena, že Spartakus bez Spartaka funguje. Pěkných 6 dílů mi stačilo. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Po prvej časti 3*. Zatial je to len slabšia kópia prvej série bez nejakého príbehu. Pravdaže pozerá sa na to dobre, krv strieka často, semeno tiež...no, uvidíme. Nechám sa prekvapiť. ZMENA HODNOTENIA - Po dopozeraní všetkých 6 častí zvyšujem hodnotenie na 4*. Môže za to hlavne posledná šiesta časť. Kde bolo poriadne nadupané finále. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Steven S. DeKnight | Hudba: Joseph Loduca | Produkcia: Steven S. DeKnight | Distribúcia: Starz | Krv, nadávky, sex. Zlúčenina extrémov napodruhýkrát so silným drive-om, ako tomu bolo v Blood and Sand. Bez Spartakusa celkovo ale o krok späť. Dúfam, že sa pán herec rýchlo uzdravý a tým pádom bude môcť pokračovať éra najvideoklipovejšieho seriálu vôbec. Ps: Spostá reč je už trochu prehnaná a samoúčelne používaná, toho je veľká škoda. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Zimomriavky naháňajúce scény, geniálny scenár, hudba. Seriál postavený na neskutočne silnom príbehu s napínavým dejom plnom prekvapení. Po zhliadnutí každého dielu prahnete po ďalšom viac a viac. Tvorcovia sa postarali o zážitok ešte epickejší ako pri Blood and Sand. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Zpočátku stejný průser jako Krev a písek a stejně jako příběh o Spartakově pomstě, i Gods of the Arena se s každým nadcházejícím dílem transformovala jak akčně, tak scénáristicky, do nehorázně nabušeného dílka. Paradoxně tak samotné nenásilné vyvrcholení s pohledem na rozednívající se Capuu působí mnohem lépe, jak krvavá řež v gladiátorském ludusu. Pokud tvůrci i nadále zůstanou věrni své vizi o nejslavnější vzpouře otroků v historii, tak může tahle sága směle apelovat na nejlepší historický seriál všech dob. V rámci kombinace historické věrnosti a nápadité filmařiny nemá konkurenci. Pět hvězd bez mrknutí oka. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

6/6 (3x) I já se připojuji ke 100% uspokojeným. Čekání na Spartacus: Vengeance je nyní ještě těžší... Římská nobilita a její problémy řešené násilím, sexem, opiem a denáry. Spartaka není absolutně třeba. Lucrétie je ta, o kterou tu běží. Šest dílů je neskutečně málo, veškerá myslitelná tabu odešla do posmrtného života už hodně dávno a nyní je čas na nikdy nekončící orgie. Nejmilovanější z nových postav je sluníčko Gaia, dávná přítelkyně Lucrétie, v současné době také milenka její a jejího muže Batiata. Past Transgressions rozkošně rozehrává prolog celého příběhu, o časech, kdy aréna v mocné Capui teprve čekala na svůj rozkvět, Solonius byl Batiatovým přítelem a Oenomaus měl svou ženu a přítele Gannica po svém boku. Závěrečný kontrast sexuálních hrátek manželky a ponížení jejího muže je nádherně hořkou suitou. Missio se vyznačuje zásadní rozlukou Solonia s Batiatem, posílením přátelského trojúhelníku Oenomaea, Gannica a Mellity a odvetou za ponížení zlotřilým Tulliem. Navzdory tomu všemu rozkoš poskytnutá výše postavanému Vettiovi je nad všechny smysly. Bylo by zločinem toto vítězství neoslavit nejrozkošnějšími radovánkami ve třech. Paterfamilias s razantním příchodem Batiatova otce mění rozkoš a vrcholící intriky v totální depresi. Změť pocitů zmaru a destrukce je podtržena nechutným činem Vettiova přítele Cossutia a zánikem gay gladiátorského románku mezi Barcou a Auctusem. Nicméně Luc nachází své zalíbení v Crixovi a mladý Batiatus začíná osnovat plán na své osvobození z otcovské náruče. Beneath the Mask oslavuje vzestup Batiatova domu za pomoci uspokojení všech, kteří by měli co nabídnout na oplátku. Sic cena negování konkurence je příliš vysoká a do hry se také dostává samotný svazek Batiata a Luc. Jak jen tohle Gaia mohla dopustit? Gannicus se nechává strhnout vlastními city. Reckoning Touha po pomstě a místě na slunci je mocná čarodějka. Zrada stíhá zradu, zmije se nadále hřejí na prsou a vše vrcholí ve skutečné antické tragédii. A na těchto základech vzkvétá nejpevnější svazek manželství. Upřímnou soustrast všem zúčastněným. Život v domě Batiata už nikdy nebude takovým jako dřív. The Bitter End Králem všech sviní se stává Ashur, převlékačem kabátů Solonius a Diona nejsmutnější popravenou. Exkluzivní hry města Capua boří všechny dosavadní představy o pořádné show. Příběh se zacyklil a 2. série hlavního příběhu může pokračovat. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Kedze SPARTAKUS: KRV A PIESOK (2011) dopadol v zavere tak, ako dopadol, nebolo mozne natocit pokracovanie s tymi postavami z domu Batiatov, ktori tam hrali a tak bolo treba natocit prequel a vobec to nedopadlo zle. Som rad, ze som videl aj tychto 6 casti, pretoze to bolo velmi podobne prvej serie. Intrigy alebo spinave obchody tu hrali hlavnu ulohu a aj preto ma tento serial tak bavi, v mnohom mi pripominal BORGIOVCOV (2011) s Jeremy Ironsom, kde to bolo podobne. Zaverecna cast bola uzasnym vyvrcholenim a tym si u mna vydobila i piatu hviezdicku. Teraz ked som videl aj tretiu seriu musim uznat, ze som sa mylil, ked som pisal, ze niet o com natacat a predsa len bolo mozne natocit aj pokracovanie a bolo skvele. Opät za 5 hviezdiciek. __________ John Hannah - (Batiatus) +++ Dustin Clare - (Gannicus) +++ Manu Bennett - (Crixus) +++ Nick Tarabay - (Ashur) +++ Lucy Lawless - (Lucretia) +++ Craig Walsh-Wrightson - (Solonius) +++ Lesley-Ann Brandt - (Naevia) +++ Antonio Te Maioha - (Barca) +++ Stephen Lovatt - (Tullius) +++ Produkcia: Sam Raimi +++ ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Seriál zhlédnut a hodnocen po všech šesti částech. Dříve, než stačila zaschnout krev na písku, je zde prequel, který (ač jsem se ho bál) stojí za to zhlédnout. Ukázalo se totiž, že i bez Spartaka je (zatím) o čem točit, protože tajemství Batiova domu jsou hodně zajímavá a (jak už to v tomhle i předchozím seriálu býva(lo) dobrým zvykem) hodně temná, krvavá a nahá. Gods of the Arena je opravdu skvělý seriál, který nám opět dokazuje, že jeho autoři nejsou tak hloupí, jak se může zdát. Vše do sebe na konci krásně zapadne a vy se při finálním souboji v aréně přistihnete, že nevíte, komu fandit, jestli "starému" Crixovi, či novému Gannicovi. V seriálu se často používala fráze "prove yourself worthy" a tenhle seriál se opravdu prokázal, že je hoden. Minimálně ke zhlédnutí. 100 %. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Miluju nové díly nových seriálů, které se odehrávají před starými těch starých....To pak uteče prvních šest epizod, já se začnu konečně orientovat a ejhle - konec setu. Člověk mírně zmateně očekává toho Sparťana a oni mu tam pořád lezou jenom přiteplelí sešívanci. Na tento konkrétní aspekt, tedy vykroucenost díla, si stěžuje řada okolopíšících. Uznávám, že víc gey by to bylo už jen tehdy, kdyby ta krev, cákající i z nakopnutých zdí, byla růžová. Scénky mordýřů, vykusujících si mandle, mi nedělají nejlépe u žaludku. Nu co už, taková je doba. A asi byla i tenkrát. Vlastně nejspíš dycinky, buďme toleroušci, žžže. No a recipročně tam občas něco ukážou i kočeny. Jak to tak po sobě čtu, vypadá to skoro na odpad, ovšem ne-e. Intriky, relativní dobová přesnost, řežba..... hodnotím to jako Řím, ale s větším množstvím naturalistického násilí. A bohužel i nahých mužských prdelí. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Pořád je se na co dívat, ale je to o kapánek slabší než Spartakus: Krev a písek, ale i tak gladiátoři potěší. / Viděné epizody z 1 série *6.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 8/10 ) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Obavy ze zbytečné výplně mezi 1. a 2. sérií Spartaka jsou zažehnány. Gods of the Arena je totiž poctivý prequel se vším všudy. Známí hrdinové ještě nejsou na místech, na kterých je známe z jedničky a čeká je tedy pořádný vývoj. A vůbec nevadí, že víme jak to s nimi vlastně dopadne, protože nových zajímavých postav je také dost a intrik také neubyde. Prequel, narozdíl od Spartaka, už navíc od prvního dílu nasadil strhující tempo a vlastně se veze na výborné formě, kterou měli tvůrci ke konci 1. série. Bitky jsou ještě lepší a přehlednější, digitální krev už tolik nebije do očí, některé scény se opravdu s ničím nepářou. Tvůrci tedy neztratili nic ze své nekomprominosti a představují nám další seriál plný násilí a sexu, ale také s chytrým příběhem plný zvratů a překvapení. Celkově se mi prequel líbil ještě více než BaS, protože strhující tempo vydrží seriálu celých 6 dílů a nemá tedy tak rozpačitý začátek. Gannigus je navíc má nejoblíbeněší postava z celého seriálu a závěrečná řež v aréně se řadí mezi nejitenzivnější a nejepičtější scény, jaké jsem kdy v seriálu viděl. 90% ()

Související novinky

Spartakus se vrací na obrazovky

Spartakus se vrací na obrazovky

10.02.2023

Stanice Starz se údajně dohodla s tvůrcem seriálu Spartakus Stevenem S. DeKnightem (Daredevil, Pacific Rim: Povstání) na vzniku nového pokračování historické řežby z roku 2010. Původního Spartaka… (více)

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

01.05.2011

Ještě vás fráze „ve stylu 300“ neomrzela? Užili jste si seriál Spartacus a líbí se vám trailer na starořeckou fantasy Tarsema Singha Immortals? Připravte se na další projekt v podobném duchu. Tím… (více)

Reklama

Reklama