Reklama

Reklama

Půlnoc

(studentský film)
  • angličtina Midnight (festivalový název)
všechny plakáty

Vizuálně silná esej, která z různých pohledů zkoumá tmu (a světlo jako její absenci). Autorka nechává promluvit hvězdáře smutného z nedostatku tmy, správce elektrické rozvodné sítě, cituje z deníků darkerů a nakonec podstupuje experiment i sama na sobě - nechává se na několik dní zavřít do dokonale temné místnosti v rámci "terapie tmou". Využití časosběrných nočních snímků, abstraktních ploch různobarevné tmy i intuitivní střihová skladba nechávají divákovi dost prostoru k přemýšlení. (klokadlo)

(více)

Recenze (4)

Yojimbo 

všechny recenze uživatele

V rámci studentských filmů jde o skutečně povedenou záležitost. Zamrzí jen, že vzhledem k mnoha rovinám výsledek jen klouže po povrchu. ()

Reklama

HanaM. 

všechny recenze uživatele

Hledala jsem nějaké informace o terapii tmou a zjistila jsem toho mnohem více. Existují lidé (říkejme jim raději Darkeři), které baví odpojovat vesnice, či města od elektřiny. Potom jsou lidé, kteří velmi přemýšlejí o tom, že elektřinu považujeme za samozřejmost, a že by bylo dobré si ji více vážit, někteří tito lidé navrhují podobné věci jako Darkeři. Zajímavý nápad a hezky propojené různé roviny filmu. ()

Zajímavosti (1)

  • Film získal špeciálne uznanie na Jihlavskom festivale dokumentárnych filmov. (barja)

Reklama

Reklama