Reklama

Reklama

Josh Kovacs je manažerem jednoho z nejluxusnějších hotelů v New Yorku. Nejvyšší patro má pronajaté burzovní magnát Arthur Shaw. Když ho zatkne FBI za podvod, považuje to Josh nejprve za omyl. Pak se ale zjistí, že Shaw zdefraudoval nejen obrovské částky, ale i peníze hotelových zaměstnanců, kteří je vložili do penzijního fondu. Cítí obrovskou vinu, protože on sám Shawa o jeho spravování požádal. Vrátný Lester, který se jako ostatní ocitl na mizině, se pokusí o sebevraždu. Teprve tehdy Josh prozře a v záchvatu vzteku roztříská červené Ferrari, které Shaw vystavuje ve svém bytě. Spolu se dvěma dalšími kolegy je okamžitě propuštěn. Poté se rozhodne vzít odplatu do vlastních rukou. Od agentky FBI se dozví, že v Shawově bytě je ukrytý trezor s 20 miliony dolarů. Josh k připravované loupeži přibere bývalého burzovního makléře, který kdysi v hotelu bydlel, a dávného spolužáka - profesionálního zloděje. Trezor je ale prázdný. Ve chvíli čirého zoufalství si Josh uvědomí, že poničené Ferrari je ze zlata. Teď už jen zbývá vymyslet, jak dostat nepozorovaně Ferrari z nejvyššího patra mrakodrapu. (TV Nova)

(více)

Videa (45)

Trailer 1

Recenze (381)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Sestava co měla budit dojmem komediálních AVENGERS, tak výsledně dopadla jako ochotnický ansámbl. Paradoxně všem těm komikům vyfoukne doslova vše Alan Alda, který i ve svých letech zahraje, co má. Mistrovský plán je nudný, předvídatelný, nezábavný a hlavně špatný klon Dannyho parťáků. Problém je hlavně na straně vysloužilých komiků, kteří už neutáhnou ani samostatný film. Stiller už tak musí lízt do animovaných filmů anebo do nekonečna točit Fotry. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Komédia, ktorá nie je vtipná (s výnimkou lesbického dialógu). Je to asi taká komédia, ako preventívna návšteva zubárky. Síce viete, že ak aj vám niečo nájde, nebude to hneď robiť a dá vám termín o niekoľko dní/týždňov neskôr... ale aj tak je to zubárka. Fádna vizuálna stránka, mimoriadne rutinná réžia, nezáživní herci v čele s Benom Stillerom, Eddiem Murphym a (preboha!) Matthewom Broderickom (odkiaľ inšpektora Dadgeta vytiahli?), nelogické kraviny, nesympatický Alan Alda, blbý scenár. Je toho dosť, ale nič z toho nie je pozitívne. Nechápem, ako je možné, že takýto matne malátny film celosvetovo zarobil 152 miliónov (pri rozpočte 75 ). ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Brett Ratner strikes again! Předsudky stranou, Mistrovský plán je hodinu a třičtvrtě dlouhá šílenost, která se vás bude snažit bezvýsledně přesvědčit o faktu, že je zábavná. Jediné o čem vás ale dokáže přesvědčit je fakt, že Eddie Murphy je dávno odepsaný, Matthew Broderick je na tom podobně a o zbytku ani nemluvě. Pokud nevolíte film jen jako kulisu, doporučuji sáhnout po něčem jiném, zde hrozí poškození mozku. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Skoro se až divím tak nízkému hodnocení místních kritiků a vůbec celé té společnosti složené z různých filmových jakože fajnšmekrů zde na ČSFD. Ten film má všechno, co si tahle doba žádá. Ať už je to jednoduchý scénář, občasné humory, peníze, černocha, téma korupce, dobrou fintu, napínavou loupež, sexy FBI agentku, New York, díkuvzdání, hru na city, team docela neokoukaných herců a Bena Stillera, který stále, z mě neznámých důvodů, údajně stále válí jako z dob prvních ztřeštěných komedií typu Něco na Mary je. Nicméně, nevím, proč tak nízké hodnocení, chvílemi jsem se dobře bavil, i když mi bylo jasné, že z toho šlo vyždímat víc. Nevadí ale. Speciální jednu hvězdičku dávám pro Eddieho Murphyho. Byl opět výborný. Tahle postava by si zasloužila nějaký spin off. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné že žádná česká distribuce tento film dopředu neviděla a stejně vymyslela název, který k filmu vůbec nepasuje. Onen Mistrovský plán je totiž totální chaos, založený na obrovských náhodách a nelogičnostech. Ben Stiller hraje jakéhosi vůdce smečky, ale Clooney je prostě jen jeden. Tady máš Bene smůlu. Eddie Murphy má slušnou vyřídilku, ale vtip byste ve filmu hledali asi stejně marně jako vodu na Sahaře. Tedy abych uvedl na pravou míru, neustále se omílají koule, kdo je má jak velké, jestli s nimi tamto nebo tohle, zmrzlé koule. Američani asi jsou na ně nějak ujetí a tak si myslí že i v Evropě při zmínce o nich se budou diváci za břicha popadat. Takže nenechte se zviklat zajímavým hereckým obsazením ... ()

Galerie (48)

Zajímavosti (16)

  • Auto, které se tváří jako Ferrari Lusso, je ve skutečnosti podstatně upravené Volvo 1800. Celkově byly pro film vytvořeny dvě. (KucC)
  • Zloděj Slide (Eddie Murphy) uzavře v bývalém domě pana Fitzhugh (Matthew Broderick), šéfa Simona (Judd Hirsch), a pustí velmi hlasitou hudbu. Když se však hrdinové snaží dostat auto do stejného bytu, hudba nehraje. (ricky4)
  • Miliardář Donald Trump poskytl filmařům k natáčení svůj Trump International Hotel & Tower, který se nachází nedaleko Central Parku. (jenik71)

Související novinky

Eddie Murphy touží po Oscarech

Eddie Murphy touží po Oscarech

07.09.2011

A dostane je. Protože je bude moderovat. Jistě, je to především součást kampaně před uvedením pestře obsazené krimikomedie Mistrovský plán, kterou natočil Brett Ratner. A Ratner je i jedním z… (více)

Brett Ratner v Spielbergových službách

Brett Ratner v Spielbergových službách

12.05.2011

Posledním filmem, který jsme od něj viděli, byla Křižovatka smrti 3 z roku 2007. Pak měl velké plány se čtvrtým Policajtem v Beverly Hills, ale nic z toho nebylo. Momentálně dokončil krimikomedii… (více)

Reklama

Reklama