Koncert pro všechny slušný lidi - Karel Kryl (koncert)

Hudební / Krátkometrážní

Československo, 1989, 23 min

Adam Rezek

Hrají:

Karel Kryl

Je to obrovskej zážitek i dneska. Ale co museli zažívat lidi na sklonku roku 1989 a co musel zažívat sám Kryl? Zemřela mu matka, přijel do Československa na funus a tady mezitím padli komunisti! Úžasnej koncert!(28.7.2011)

Vždycky byl a navždy zůstane hlasem našeho sádlem a kolaborací zarostlého svědomí. Děkuji(4.7.2011)

Děkujeme, pane Kryle. Nádherný záznam z pozdravení občanů.(17.11.2010)

• fleker

hele nemit to tak neskutečně pitomý texty, byly by to docela slušný songy,,,,,teda až na tu muziku,,,, a musel by to samozřejmě zpívat někdo jinej(22.11.2010)

Moja poklona, Karle!(25.12.2010)

Nádherný záznam toho, co už na vlastní oči nikdo z nás neuvidí. Ta atmosféra na mě z obrazovky sálá i po těch letech a nemůžu si po moc, ale mráz mi běhá po zádech a v očích se mi leskne. Na druhou stranu může být Karel tam nahoře rád, že se nedožil dnešních poměrů. "Kůň běží bez udidla, kouř štípe do očí - hrajem si na pravidla a deska přeskočí, přeskočí, přeskočí..." P.S. Nechci se pouštět do osobních útoků, ale jeden z diskutujících je totálně mimo ;-)(21.12.2010)

Jeho písně jsme doslova hltali na Hlasu Ameriky či Svobodné Evropě a osobně jsem měl z kraje 90. let možnost zúčastnit se jeho koncertu a prohodit s ním pár slov. Dodnes na to vzpomínám. Karel Kryl byl opravdová osobnost českého folku 20. století. Z toho co se dnes ovšem děje by zvracel i K.K..(19.4.2011)

Koncert odpovídá době a jako takový se musí hodnotit.(4.7.2011)

Jako člověk, který revoluci nezažil zde můžu aspoň nasát její střípky(17.11.2010)

Spíš výřečný dokument doby, těch pár písniček nelze nazvat záznamem koncertu. Ačkoliv tady Karel Kryl desítky let nežil a jeho tvorba byla komunisty zakázaná, zpívala s ním jednohlasně celá hala. Pravda a láska na chvíli zvítězila nad lží a nenávistí.(5.3.2011)