Reklama

Reklama

Konopné pašije

všechny plakáty

Obsahy(1)

Konopné pašije ukazují zákulisí trestního stíhání manželů Dvořákových za léčbu konopím s návrhem trestu nepodmíněně. Mgr. Dušan Dvořák je zakladatelem odborné společnosti Konopí je lék o .s. a za svou práci byl oceněn panem Janem Fischerem. Ve filmu vystoupí onkologicky nemocní lidé, které Mgr. Dušan Dvořák léčí. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Strašne nevierohodná, alibistická a spôsobom výkladu až odporná agitka, ktorá to špinavo hrá cez onkologicky chorých ľudí, ale svoju prvoplánovosť tají ako zarputilý partizán. Ten otrasný verejný prejav, tá zavádzajúca neúplnosť informácii, to propagandisticky podliezavé podstrkovanie-jedna veľká katastrofa. Legalizáciu konope na liečebné účely schvaľujem (pre niekoho je určite vyslobodením, úľavou a odopierať ju tým, ktorí bez nej trpia by bolo vskutku hlúpe), lenže akú šancu má prípadná novela zákona, keď tunajší zástanci "zeleného" vylučujú vlny neprítomnosti, ich filozofia je založená na vytvorení vychcaného divadielka podobného tomu politickému a vízia-ktorou sa tak vehementne oháňajú-nemá jasne stanovené pravidlá, je nedopečená-neujasnená? Štát nepohne ani prstom, to už nie je žiadna novinka kedže peniažky prúdia cez úplne iné kanály (liehoviny, tabak), ale keby sa aj našiel ten dobromyseľný oslík čo by chcel bojovať proti veterným mlynom, tak by ho tento floskulovitý pamflet pri obhajovaní pred opozíciou smrtonosne potopil. Skutek utek. Záujemcov doporučujem (sic tiež dogmatársky), avšak poučnejší a spracovaním rozhodne prístupnejší "Union"... ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Konopné pašije ukazují zákulisí trestního stíhání manželů Dvořákových za léčbu konopím s návrhem trestu nepodmíněně. Mgr. Dušan Dvořák je zakladatelem odborné společnosti Konopí je lék ,o .s., a za svou práci byl oceněn panem Janem Fischerem. Ve filmu vystoupí onkologicky nemocní lidé, které Mgr. Dušan Dvořák léčí. | ► Konopné pašije ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já vidím hlavní problém tohoto dokumentu v tom, že v něm nehovoří renomovaní odborníci. Jejich názory a argumenty pro anebo proti by rozhodně působily jako silný ukazatel. Taktéž neslyšíme žádné politiky, větší osobnosti. Pacientům věřím, že konopí jim opravdu pomáhá a v tomto směru se naštěstí již mnohé změnilo. Taktéž mě zaujal mladý Ivan Bartoš, dnes předseda silné opoziční strany, jak předával informace panu ministru financí Kalouskovi. Ten předvedl úroveň svého intelektu, když přítomné označil za kok.ty! ()

figopetan 

všechny recenze uživatele

Zhruba čtyřicetiminutový dokumentární snímek odhaluje moderní hon na čarodějnice, kdy tou čarodějnicí je myšleno - léčba konopím. Příběhem provází Dušan Dvořák, neústupný bojovník za legalizaci konopné léčby. Díky jedinečné a zázračné masti se vyléčí takřka vše. Je tomu skutečně tak? Nejedná se pouze o propagaci pětilisté rostliny? Skutečně je na místě odlišovat léčebnou bylinu od marihuany? Tyto a mnohé další otázky se objeví pozornému divákovi. Dokument donutí zamyslet se nad absurditou, kdy babička s rakovinou se musí plížit černými uličkami, aby sehnala předraženou "bylinu" na černém trhu. Na druhou stranu snímek působí příliš účelově a vůbec nepřijímá možnost zneužití případné legalizace... ()

Hawaitypek 

všechny recenze uživatele

Mňa tento dokument moc neoslovil hlavne svojim prevedením ktoré mi pripomínalo "Receptár prima nápadov" a potom aj niektorými účinkujúcim ktorí vyzerali ako úplní "vyhúlenci" čo tomuto dokumentu moc na vážnosti nepridalo. Skôr ako dokument zo zákulisia kauzy trestného stíhania manželov mi to prišlo ako predvolebná kampaň na "(skutočnú) stranu zelených". Nehovorím že tu ten problém nieje (zakázaná marihuana ako liek) len mi toto spracovanie úplne nesadlo. 3* ()

Reklama

Reklama