Reklama

Reklama

Shin Evangelion gekijōban:||

  • Japonsko シン・エヴァンゲリオン劇場版:|| (více)

Obsahy(1)

Už je to chvíle od toho, co se Šindži Ikari probral ve světě o čtrnáct let starším, než ho znal. Nedostává pochopení jak na straně svého otce a jeho společnosti NERVE, tak na straně nově vzniklé organizace WILLE, která se proti NERVE snaží bojovat. A ten jediný člověk, kterému se Šindži dokázal otevřít, zemřel přímo před jeho očima. Nyní se utápí v silné depresi a samotný život pro něj už nic neznamená. Když ale zjistí, že se jeho otec snaží spustit další „dopad“, který zničí lidstvo takové, jaké ho známe, bude se muset sám se sebou vyrovnat a pomoct všem svým starým přátelům. (biasim1)

(více)

Recenze (8)

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Keď má autor čas a môže svoje dielo zakončiť aj na tri krát :) Raz podľa seba, raz pre fanúšikov, a nakoniec aby všetko zlúčil do niečoho čo je na jednej strane vztýčený prostredník všetkým fanúšikovským teóriám, a na druhej jeho "dospievajúca" rozlúčka so samotným NGE. Toto anime ostane navždy najkvalitnejšie a najlepšie mecha anime všetkých čias, a zároveň anime, ktoré dokázalo ovplyvniť celý anime priemysel. Ale späť k poslednému dielu. To je NÁDHERNÉ!!! A na roky animačne a vizuálne vzdialené všetkej konkurencii. Je jedno, či v akcii, či tichých momentoch. Toľko kreativity nielen v detailoch ale v celom projekte si môže naozaj dovoliť iba niekto kto má plnú kontrolu a miluje svoju prácu. ALE - opäť nesadne každému. Tak, či onak ešte mnoho rokov a generácii nových Otaku bude riešiť, prečo, ako, s kým, ako to vlastne a všetci budú mať pravdu, lebo každý si odnesie to svoje. Jedny mecha súboje v realistických mechoch, iný filozofiu anjelov, ďalší psychológiu postáv, pravý otaku ktoré prsia si má Shinji nakoniec vybrať a pre mňa ostanú najsilnejšie scény, v ktorých boli deti nútené riadiť obrovské monštrá, v ktorých mohli každú sekundu umrieť a mali ťarchu celého sveta na svojich pleciach. Pán režisér ďakujem a teraz poprosím hrané pokračovanie japan Godzilly a potom sa dohodnúť s nejakým streamom na hranej verzi NEON GENESIS EVANGELION!!! ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Konec Evangelionu. Kdo po devíti letech od překotného, do značné míry zpackaného třetího dílu čekal, že se nedočkáme jen solidního finále, ale čehosi mnohem zásadnějšího, takřka na úrovni nedotknutelného prvního konce? Ani já ne. Zatímco dosud se naši (ne)oblíbení hrdinové sžívali s psychologickými traumaty pilotování EVA, případně na sobě doslovně nosili tíhu celého světa, čtvrtý díl je přiučuje úplným kořenům lidskosti, aby v nich probudil vůli k životu. Následuje obvyklý chaos pro fanoušky deprese, vnitřních soubojů, křesťanské symboliky, smyslu existence a, tentokrát v opravdu poslední řadě, bitek obrovských robotů. Přestože některé dějové zákruty nemohly být překvapením, závěrečná hodina je skvostnou, rozkošnou rekontextualizací celého příběhu, který ze začátku zvedal otazníky kvůli své nadbytečnosti. Proč vůbec znovu překopávat Evangelion – nyní už bezpochyby nejvlivnější anime všech dob? Odpověď je stejně chaotická, a přitom průzračně jednoduchá jako finální rozřešení, dechberoucí ve své opravdu funkční hodnotě meta. Pokud byl třetí díl vztyčeným prostředníčkem a úmyslným odklonem od očekávání, Anno teď vyzývá, ať už do toho robota nenastupujeme. Procházet se venku je stejně lepší, ideálně bez sluchátek na uších. A tak nezbývá než prohlásit: Sajonara, Evangelion. Snad už doopravdy, ať po něm zůstane jen jeden poslední polibek. 100% ()

Reklama

biasim1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem nečekal. Neuvěřitelné překvapení a nejlepší konec, jaký si série Evangelionu mohla zasloužit. Na to, jak si vedly minulé rebuild filmy (rozhodně nebyly špatné, jen to prostě nebylo ono), tak se závěr dokázal vyzdvihnout natolik, že ve mně vyvolal skoro podobné pocity, jako The End of Evangelion. Možná se jedná jen o prvotní nadšení, ale teď můžu dát tomuto skvělému rozloučení Hideaki Anna s Evangelionem velmi silných 9/10. Samotnou recenzi zde teď rozepsat nezvládnu. Více zde. ()

PaTa.Freya 

všechny recenze uživatele

JUPIIIII....tak to je naprostá extáze v konečném vyvrcholení. Shinji přestane být ten pitomý poseroutka (i když to teda trvá sakra dlouho) a Worst Anime Daddy nám ukáže proč je prostě worst. Na tohle finále čekalo hodně nás fanoušků dlouhou dobu. Má hlava je teď přeplněná symbolikou, Freudem a chutí se posadit, rozjímat a čekat na dívku z mých snů někde na japonském předměstském nádraží. :-* ()

Keks 

všechny recenze uživatele

Goodbye, all of Evangelions....třetí a pravděpodobně i definitivní konec Evangelionu...a jediný štastný...(i když jak se to vezme, já osobně považuji za štastný konec i End of Evangelion, ale tady je to jasné) vizuálně a soundtrackově naprostá paráda, jako všechny Rebuildy, a po lehce slabém třetím dílu obrovské zlepšení. První polovina ve vesnici byla naprosto skvostná a líbila se asi více, než opětovně dechberoucí druhá polovina, která si bere spoustu ze svého povedenějšího předchůdce...Asučin backstory je zde hodně upravený a musím říct, že jsem asi větší fanoušek původního (celkově jak asi jde z mého komentáře popsat mám raději EoE, ale tohle je rozhodně přístupnější). Zamotaný lore na konci, jenž není ani moc vysvětlen je možná jediná potíž....a ta Mari no...upřímně nebavila mě v 2.22, nebavila mě v 3.33 a nebaví mě ani tady...postava nemá žádný charakter a až na pár rádoby hlášek neřekla nic kloudného...vlastně se ani nedozvíme kdo to je (její konverzace s Fuyutsukim je úplně zbytečná, protože nikam nevede) a to vám mám ještě žrát, že na konci skončí spolu? Už v EoE jsem si přál Shinji+Asuka a my nedostaneme ani objetí...konec byl lehce alá Lain :D (vymazat a přepsat původní realitu, protože ublížila mnoha lidem) docela se mi líbil a i seděl (protože jestli Anno chtěl postavám dopřát skutečný happy end tak upřímně nevím jak jinak :D) celkově film nedosahuje rozhodně kvalit End Of Evangelion nebo NGE ale z Rebuild série je asi nejlepší 4/5 ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama