Reklama

Reklama

Žena

(festivalový název)
  • USA The Woman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chris, úspěšný právník a otec rodiny, jednoho dne objeví v lese divokou kanibalku. Chris neváhá a kanibalku sleduje a poté ji unese k sobě domů, kde z ní hodlá učinit civilizovaného člověka. Chris přesvědčí svou ženu a děti, aby to bylo jejich malé tajemství a nikdo z okolí se o tom nedozvěděl. Brzy se chování Chrise dramaticky změní a situace s kanibalkou jde zcela mimo kontrolu. (Dlee)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Ruuzha 

všechny recenze uživatele

Já myslím, že tenhle film by si i zasloužil o pár procent vyšší hodnocení. Atmosféra byla fakt super. Dominantní fotřík, zpracované děti a poslušná panička. To vše jen přidávalo na zvrácenosti celého příběhu. Synátor jak se patří zvědavý, je přece sen každého puberťáka mít ve sklepě zavřenou polonahou, sexy kanibalku. Z moralizujícího slušného tatínka a jeho synka se však postupem času klube něco co je možná ještě horší než slečna připoutaná v jeho sklepě. Posledních 20 minut bylo ještě "lepších" než jsem čekal. Já jsem mile překvapen :) 70% ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Naprosto šílená úchylárna, která nalézá negativa civilizačních problémů a převádí do podoby otce, syna a jejich činů. Morbidní galerie, která přináší hodně hutnou atmosféru plnou stresu a melancholie. Sean Bridgers znázorňuje naprosto přesně spoutanou zvířecí krutost a zvrácenou touhu moderního člověka… jakej chlap by nechtěl mít ve sklepě spoutanou "lesní ženu" s takovými ňadry :-) ?! (určitě ne takovým způsobem, jakým ve filmu, ale....). Netrvalo dlouho a dočkal jsem se i ukojení touhy na ulovené "kořisti", což byl předpoklad od začátku filmu. Domácí šikana a násilí tu pozvolna graduje až do šokujících momentů. Z jedné stránky bych podobné snímky zakázal vůbec točit, pro některé psychopaty to může být doslova slast, a kdo ví, jestli to pro ně není i jakýsi návod na život. Na druhou stranu, jako zvídavý člověk a divák, který má rád mix pocitů a emocí při sledování filmu, podobné krutosti uvítám, avšak s přidušeným hrdlem a s nutnou dlouhou pauzou před dalším podobným "humusem". Pollyanna McIntosh i přes krutý, zanedbaný a zvířecí zjev ukázala krásu minimálně své postavy, což je možná zvláštní při její vizáži ve filmu a jejím charakteru, ale je to tak. Roli civilizací neposkvrněné divošky ztvárnila na jedničku, snad se kdysi i lidé v takové podobě proháněli přírodou, kdo ví? Film nám nastavuje zrcadlo a nechává nás, jestli budeme čelit svému obrazu nebo s odporem odvrátíme zrak. Na nervy mi lezl vzhledem k povaze filmu ujetý výběr rockových aj. písní, který z toho všeho dělal ještě větší hnus, až jsem měl pocit, že jen ztlumením hudby ulehčím tísnivému pocitu v sobě. ()

Reklama

blitzer 

všechny recenze uživatele

Hlavní "hrdina" byl teda vážně sympaťák... totální odpor k němu jsem překonával pouze díky tomu, že mi připomínal Rimmera :) Děj se zpočátku vyvíjel celkem nevinně, ale ke konci se z toho staly jatka s pořádkou porcí gore nechutností. Zároveň je nutné podotknout, že logika a nějaký příběh hrají v tomto případě až druhé housle. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Parádní hororový drama, který ve svém celku vyzní zcela jinak, než to původně vypadá. Tyhle krutý a bizardní rodinný dramata mám vcelku rád. A tady je rodinka opravdu k pohledání. Tatínek je fakt "frajer" a rodinu si vede tak nějak po svém. To, že uloví v lese holku-kanibalku je už jen taková třešnička na dortu ... Chladný, drsný, hnusný, napínavý, extrémní psychyckej teror a excelentně vygradovaný finále!! "Gore orgie" moc nečekejte (i když jsou), tohle je hlavně totální psycho, než nějaká řezničina. Kdo nepobere, jeho chyba ... ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Horror na téma woman power. Potrhlý otec potrhlé rodiny odchytí v lese divoženku, schová si ji v podzemním skladu a tam ji dle vůle mučí za menšího či většího přispění ostatních členů rodiny. Pozitiva? °Živočišná Polyanne McIntosh jako "The Woman", několik hezky řešených záběrů, jeden nebo dva vtipné okamžiky, ale hlavně poslední scéna filmu, která příjemně vykračuje mimo žánrová klišé. Negativa? De facto všechno. Špatná režie a špatný střih - pro začátek. Úděsná karikatura postavy otce. Zpackaný střih akčnějších scén, což je vidět hlavně u scény synatórovy smrti nebo mytí divoženky, kdy se žena střídavě ukazuje jako čistá, upatlaná nebo pokrytá sporadickými fleky. Levný filmový materiál (přepálené pozadí ve scéně krmení srdcem). A jako třešnička na dortu - choromyslná hudební režie, už dost dlouho jsem neslyšel tak otravné a naprosto nevhodně zvolené songy. Verdikt? Ztráta času. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

  • Chris Cleek (Sean Bridgers) opakovane používa slovo "anoftalmia", čím odkazuje na jednu z jeho dcér, ktorá trpí touto vrodenou absenciou oka. (DJ Rocco iNc)

Reklama

Reklama