Reklama

Reklama

Žena

(festivalový název)
  • USA The Woman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chris, úspěšný právník a otec rodiny, jednoho dne objeví v lese divokou kanibalku. Chris neváhá a kanibalku sleduje a poté ji unese k sobě domů, kde z ní hodlá učinit civilizovaného člověka. Chris přesvědčí svou ženu a děti, aby to bylo jejich malé tajemství a nikdo z okolí se o tom nedozvěděl. Brzy se chování Chrise dramaticky změní a situace s kanibalkou jde zcela mimo kontrolu. (Dlee)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Radiq 

všechny recenze uživatele

A to bolo čo? No určitě ne oslava žen, ženského těla, ženského pohlaví, ženského plémě. Z názvu jsem tipoval (a bál se), že to natočil nějakej uměleckej Ital typu Fellini a právě o tom to bude, ale na štěstí se z toho vyklubala dost psycho věcička, saďárna jak prase. Některé záběry a momenty nebyly filmařsky zrovna zdařilé a bylo vidět málo peněz, ale zas se tam našly scény nadmíru povedené. Obzvláště musím pochválit, jak se tady pracovalo s hudbou - ta hraje skoro pořád a skvěle se tam hodí. Gore efekty docela nuda, i když uplnej amatérismus to taky nebyl. A musim pochválit taky herce - Pollyanna McIntosh, tu neznám, ale tady se mi teda odhalila nejen fyzicky, ale i jako démonická animální herečka. Sean Bridgers byl taky dobrej zjev a jeho postava prostě neodolatelně odporná. Děj samozřejmě není žádná přehlídka inteligence, ale to je jedno - hlavní je, že to bylo chytlavě natočeny, překvapilo mě to a v podstatě mě to i bavilo. ()

headcrab 

všechny recenze uživatele

The Woman podle mě vůbec neni tak špatnej film, jak to dle zdejšího hodnocení vypadá. Chlápek ze Sundance to skutečně přehnal, pravděpodobně podobných "hororů" moc nakoukáno nemá, čekal jsem tedy daleko větší zvrhlost a prasárnu, něco víc samoúčelnýho bez děje. Proto jsem byl mile překvapen pomalým rozjezdem resp. pomalým plynutím, protože pořádně se něco začne dít až ke konci, ale i navzdory tomu to vůbec nebyla nuda (čehož jsem se zprvu bál vzhledem ke stopáži 103 minut). Film se soustředí i na vedlejší postavy, všechno se tady děje v rámci uvěřitolnosti, postupně si začínáte dělat obrázek o tom labilním tatíkovi a s tim jde ruku v ruce i uvěřitelnost konání ostatních členů rodiny. Dialogy nejsou hloupý, hudba se mi až na pár songů taky líbila, kamera super. Zvukově taky občas vynikající, např. drtivej zvuk u scény s prstem, nebo výstřel a následný hvízdání v uších, což je tady SILNĚ nepříjemný i pro diváka! Jako jo, pár scén je tady parádních ("Honey? That woman....do you really think we should be doing this?..." :) ) a upřímně nejsem daleko od 4*, podle mě to lepší v rámci žánru. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Svět je plný perverzáků a psychopatů. Někteří dokonce píší knihy a Lucky McKee si jednu ze svých perverzně debilních fantazií dokonce i zfilmoval. Kdo je cílovka? Latentní úchyláci, kterým se stačí jen dívat a blbouni jako já, kteří si nedají pokoj a nechají se zlákat relativně vysokým hodnocením. Přehlídka bizarních postav, z nichž není jediná kladná. A proč? Jen aby vše mohlo vyvrcholit v krvavou pomstu...což bylo jasné hned od prvních minut. Zvratečná hnusnost bez pointy, která je dobrá jen proto, aby se dostali místní vysokohodnotící uživatelé do hledáčku policie, pokud se začnou v okolí jejich bydliště ztrácet lidi. A vy, kteří se pokoušíte o psychologické rozbory...podle mě se snažíte najít líbivý vzorec v něčem, co je ve skutečnosti pouhá fantazie chorého mozku. Jedna hvězda putuje za dobrými hereckými výkony. Ta druhá ani nevím... . ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Rozhořčený chlapík na Sundance film vyhypoval víc, než bylo vhodné. Budu si ho muset nechat ještě trochu rozležet v hlavě, ale zklamání se neubráním. Momentálně mám problém The Woman na symbolické rovině vůbec nějak uchopit, maximálně jsem zatím schopen říct, že už dlouho mě žádná filmová postava neštvala tak, jako zdejší hlava rodiny. Akčnější závěr mě spíše zklamal, tam se tatík neudržel a dost nelogicky si zkomplikoval situaci (že z toho byl sympaticky krvavý masakr je druhá věc). Tipuju, že to bude mít podobně rozporuplné přijetí jako starší McKeeho May. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Deviantní jablko nepadá daleko od stromu! Ugh... Co to bylo? Rozcajdaná sadistická balada a nebo trefná satira? O tom, že americký maloměšťácký šovinismus je svině – k vlčí dívce, k vlastním dětem i k manželce, domácí puťce? A nebo spíš jen scénárista a rejža jako chlapci rádi chodili do cirkusu ( „Tak co, synku, je TO lepší než puma?“ ), sledovat krocení divé zvěře? Každopádně: „Budete potřebovat velkou lékárničku...“, jak vizionářsky hned v úvodu podotkla pětiletá dcerka :-D. No, celá ta rodinka by hlavně potřebovala dobrého psychiatra. A kanibalka trochu jiné kosmetické úpravy a ne ty umělecky roztrhané hadry, bosé nohy, ale vyholené podpaždí – ROFL! Ale ten fotřík, vášnivý nimrod, přísný manžel a milující otec, to byl deviant par excellence, to zase jo. S hvězdami hodnocení se z řetězu úplně neurvu, ale pro ty, kdo ocení dobrou muziku a mají rádi rodinné filmy, k původním třem jednu přihazuji. A můžete si zablbnout jako malí kluci (s kombinačkama). Koneckonců, opravdu to s TÍM bylo lepší než s pumou... Ale varuju vás! S touhle nenažranou feministickou Červenou karkulkou by si žádnej rozumnej vlk nic nezačínal! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

  • Chris Cleek (Sean Bridgers) opakovane používa slovo "anoftalmia", čím odkazuje na jednu z jeho dcér, ktorá trpí touto vrodenou absenciou oka. (DJ Rocco iNc)

Reklama

Reklama