Reklama

Reklama

Twixt

  • USA B'Twixt Now and Sunrise
Trailer

Obsahy(1)

Do malého městečka přijíždí v rámci turné, propagující jeho knihu, spisovatel (Val Kilmer), jehož kariéra již nějakou dobu stagnuje. Připlete se k záhadné vraždě a ještě tu noc ho navštíví duch mladého děvčete se jménem V (Elle Fanning). Není si úplně jist jejím spojením s vraždou, ale v té době je vděčný za každý námět na knihu. Nakonec se dopracuje k pravdivému konci příběhu a je sám překvapen, že má tolik co do činění s jeho vlastním životem. (Pria)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono velké jméno samo film neudělá a v tomhle případě nepomůže ani velice povedený vizuál. Coppola zkrátka horory neumí, chybí mu cit pro napětí či pro scény, které by měly vzbudit hrůzu. V tomto případě to zamrzí dvojnásob, protože scénář patří mezi ty nadprůměrné. Dalším šlápnutím vedle bylo obsazení Vala Kilmera. marná sláva, ale kynoucí herec má své nejlepší roky za sebou a jeho pokusy o restart zatím přicházejí vniveč. Škoda. 30% ()

Mulosz odpad!

všechny recenze uživatele

Francis se na stará kolena pustil do intimních osobních příběhů. Ne že by to bylo a priori špatně a vyžadoval bych od něj pouze monstrózní a komerčně úspěšná díla, problém je však v tom, že mu to vůbec nejde. Neschopnost vyprávět příběh alespoň trochu civilizovaným způsobem je zakryta vypilovanou formální stránkou, za kterou se vše schová. Na chvíli se divák nachytá a krásné záběry si užívá, brzy však odhalí, že na filmu už je pak zajímavé jen jméno režiséra, jinak jde o podprůměrné dílo bez umělecké hodnoty v podobě např. kvalitního námětu, scénáře, pečlivé charakterizace či psychologizace postav apod. Vše je naopak na úrovni laciného bijáku z videopůjčovny. Obsazení Vala Kilmera do hlavní role dělá z Twixtu už vyloženě šestákovou záležitost. ()

Reklama

Visáč 

všechny recenze uživatele

Coppola v silne umeleckom móde. To máte tak: je vám 70+, máte v Napa Valley lukratívnu vinársku manufaktúru, pravidelne inkasujete tučné royalty checks za Godfathera (resp. Apokalypsu) a nie ste viac odkázaný na kariéru konvenčného filmára v mainstreame. Tak si vymyslíte osobitú gotickú duchárčinu, obsadíte do nej oteklého Icemana Kilmera, necháte ho poflakovať sa v digitálnych kulisách, viesť duchaplné dialógy s digitálne ošetreným Edgarom Allanom Poe a len tak pomimo do toho ešte nacpete tínedžerský gang, ktorému šéfuje emo upgrade Motorcycle Boya z Rumble Fish, recitujúci Baudelaira pri mesačnom svite (digitálnom, pochopiteľne). Musím tomu dať rešpekt, aj keď divácky je to miestami poněkud ošemetná záležitosť. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když snímek „Twixt“ dokoukáte, budete mít pocit, že jste byli o něco ochuzeni. Kromě necelé hodiny a půl také o nějakou pořádnou zápletku a trochu lepší vedení děje. Snímek je hodně na oko, na efekt, ale stejně se na konci nezbavíte pocitu, že tohle Coppola prostě nezvládl a točil, protože ho to bavilo, nikoli proto, že by to mělo bavit jiné. Je to škoda, ten úvod byl zajímavý. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Francis Ford Coppola si na stare kolena rozhodol natocit horor. A musim napisat, ze sa hovno rozumie do hororu. nespochybnujem jeho rezisersky talent - jasne to preukazal kultovym Kmotrom a Apocalypse Now, ale hororom proste nerozumie. Val Kilmer /The Doors, Lovci lvu/ dost prehrava, a nic sa dohromady nedeje. Elle Fanning je sice krasna, ale aj ona dost prehravala. Napatie ziadne, atmosfera nulova, fakt ako strata casu, cely tento "horor" : 30 % ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Po filmoch Willow (1988), Zabi ma znovu (1989) a Played (2006) je toto už štvrtá spolupráca bývalých manželov Vala Kilmera a Joanne Whalley. (Brooks)

Reklama

Reklama