Reklama

Reklama

Resident Evil: Zatracení

  • Japonsko Biohazard: Damnation (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Zvláštní americký agent Leon S. Kennedy proniká do malé východoevropské země, aby tu ověřil zvěsti, že místní vláda využívá ve válce bio-organické zbraně. Jen chvíli po překročení hranice ale dostává rozkaz k návratu zpět. Leon s odhodláním odhalit pravdu ignoruje nařízení a vstupuje do válečné zóny, aby ukončil řetězec tragédií způsobených bio-organickými zbraněmi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (167)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Hlučná akce a krvavé fontány mutantské krve v kombinaci s revolučním úsilím postsovětských republik, fungují jako samostatné složky, ale v kontextu jednoho filmu se to docela bije díky absenci silnějších jednotících prvků, v tomto případě hlavního hrdiny, který je málo cool a navíc trpí otravnou samomluvou; fandové hry se v tomhle světě budou evidentně chytat více. 3 a ½. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

O niečo akčnejšie ako Degeneration a s celkovo o niečo lepším spádom ale ani Damnation nedokázalo kvality hernej predlohy pretransformovať do podoby filmu. A to aj napriek tomu, že ide o Resident Evil pre pravých hráčov predlohy a ktorý z dejového hľadiska vhodne doplňuje jeho univerzum. (a znova je možné si všimnúť, že hlavných hrdinov dabujú rovnakí dabéri) Čo však funguje v jednom médiu, nemusí zákonite fungovať aj v druhom a príbeh a jeho podanie je znova skôr slabinou, to isté sa však dá povedať aj o akcii, ktorá aj tentokrát trpí napriek istému zlepšeniu stále nie až tak presvedčivou animáciou, čo výslednému dojmu nijak neprospieva. Snáď to do tretice výjde, aspoň pri odkazoch na na predošlé diely skutočnému fanúšikovi zaplesá srdce. 50% ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Vydarený sequel k nevýraznému animáku Resident Evil: Degeneration. Starý známy agent Leon Kennedy dostane za úlohu preveriť fámy o bio-organických zbraniach na východe, no skôr než niečo stihne zistiť ho odvolajú. Napriek tomu sa však rozhodne ostať a na vlastnú päsť zistiť o čo tu ide... Parádna počítačová animácia, pekné prostredia, štýlovo temné spracovanie a uchádzajúci príbeh s čriepkami zo sveta Resident Evilu, v podobe známych postáv i monštier vytvárajú dojem, akoby sa človek ocitol uprostred diania niektorej RE hry, ibaže v tomto prípade ostáva len pasívnym účastníkom (čo vo viacerých momentoch priam zamrzí). Akčne-hororový dej bol v pohode a vizuál mi tu vyložene sadol, akurát sa mi zdalo, že im sem-tam trochu uletel dabing a osobne by som asi uvítal aj menej hlášok a dialógov, keďže mi neprišli až také dôležité. Každopádne, fanúšikovia RE (ku ktorým sa radím aj ja) môžu byť spokojní, ale myslím si, že tento počin je natoľko vydarený a pekne spracovaný, že má šancu zaujať aj ostatných. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý animovaný akčný horor na motívy úspešnej hernej série. Má veľmi dobrý príbeh o zvláštnom agentovi Leonovi, ktorý dostane za úlohu preveriť využívanie biologických organických zbraní v jednej východoeurópskej krajine, kde prebieha konflikt medzi vládnymi vojakmi a povstalcami a po odvolaní tam zostane konať na vlastnú päsť, no okrem vojakov musí čeliť aj omnoho nebezpečnejšiemu protivníkovi. Spracovanie je celkom slušné, síce tempo filmu je väčšinu času skôr pomalšie a výraznejšie sa rozbehne až v záverečnej tretine, ale nemám s tým problém, zápletka je výborná, zasadenie boja do vojenského konfliktu je skvelý krok a tak sa je stále na čo pozerať, ak práve nie sú v obraze rôzne netvory, tak zaujmú aj dialógy medzi hlavným hrdinom a povstalcami alebo aj situácia v prezidentskom dome, veľmi ma zaujali lokácie, ktoré presne pripomínajú rôzne herné prostredia a tak ma to bavilo stále. Je síce pravda, že skôr ocením klasické zombie, ako rôznych mutantov, ale vzhľadom na to, že toto nie je zombie film, ale film z univerza Resident Evil to samozrejme aj očakávam. Akcie tu nie je až tak moc, ale je dosť vydarená. Za prvú hodinu sa skôr nájdu len také menej výrazné akcie, ale aspoň čiastočne to vynahradzuje celý záver, kedy je zase akcie plno. Zaujalo ma, že pôsobí pomerne uveriteľne, samozrejme v rámci možností. Jednoducho nie sú tu žiadne prehnané akčné scény, ale hlavný hrdina pôsobí uveriteľne, akcii sa snaží vyhýbať a hlavne pokiaľ je nepriateľ vo väčšej presile, čo je takmer stále a je aj pomerne napínavá. Jedine ma trochu sklamalo, že sa v akcii zombie moc nevyskytujú, je zameraná skôr proti výraznejším monštrám, ktoré navyše konajú na príkaz ľudí, ale je perfektne natočená, s dostatkom zaujímavých spomaľovačiek, zaujali ma zábery v prvej osobe, ktorých nie je zbytočne moc, ale vždy akciu osviežia, stále sa je na čo pozerať, či už na súboje jeden na jedného, rôzne prestrelky, alebo aj veľkolepejšie akcie s explóziami. A tak okrem záverečnej akcie, či už v podzemí alebo aj vonku chválim hlavne súboj dvoch žien. Veľkým plusom sú postavy, obzvlášť Leon v hlavnej úlohe, ktorý ma bavil po celý čas, je skvelý v akcii, páči sa mi jeho štýl držania zbraní, občas povie dobrú hlášku a ľahko ťahá celý film, zaujímavé sú aj postavy povstalcov, Ada Wong alebo aj prezidentka. Po vizuálnej stránke som veľmi spokojný, vyzerá to perfektne, postavy, prostredie, netvory, akcia a všetky predmety, jednoducho radosť pozerať. S hernou sériou nemám žiadne skúsenosti, ale som veľmi spokojný, škoda toho menšieho množstva akcie, keby jej bolo viac aj v prvej hodine a hlavne s väčším nasadením zombií, tak by to asi bolo aj na plné hodnotenie, príbeh, postavy a aj vizuál sú perfektné. Ďalší vydarený japonský animovaný akčný film, ktorý je navyše aj o niečo lepší, ako predchádzajúci diel. 78% ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Z prstu vycucaný příběh, který s Resident Evil: Degeneration tvoří oproti hrané Resident Evil z posledních let kulervoucí filmovou podívanou. Přál bych hranému Resident Evil vzestup z propastného filmového močálu, a můžou začít tím, že si vezmou příklad z tohoto animáku. Mé hodnocení 3 hvězdičky… ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus priveľa príšer. Postupne sa z Resident Evil vytrácajú zombie a akosi sa zabúda, že predsa to bola podstata príbehu. Bohužiaľ, hra aj film sa odoberajú úplne iným smerom. Kde všetci prežívajú orgazmus v 3D a efektoch, mne sa chce grcať. Príbeh stále slabší a slabší o čom svedčia aj posledné dve časti hraného filmu. Tá štvrtá a piata časť, veď to je normálne katastrofa. Filmová séria je na tom stále horšie. Hru pomaličky ale isto zahrabávajú pod koberec. Pre mňa osobne je tento kreslený príbeh len veľmi, veľmi slabučká náplasť už tak zdecimovanej filmovej či hernej série. No, a teraz mám chrobáka v hlave, či som tie tri hviezdy nedal viacmenej z ľútosti. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že kvůli těm nehorázně kulervoucím posledním dvaceti minutám stojí za to prokousat se idiotskou hodinou, která akci na náměstí předchází. No, vlastně i bitka předtím ve skladišti byla cool... Absolutně otřesná postava JDho a debilní hlášky nicméně v první půlce zabíjí, co se dá - vlastně počkat, zabila to potitulková scéna. Nepouštějte si ji! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 84%***DVD/// Postavy 9/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Animace 8/10/// PLUS: známé postavy, jejich chování je uvěřitelné, animace výborná, původní dabing i ten český je kvalitní, atmosféra je přímo hororová, tvůrci si celkově toho dovolí hodně ukázat, občas jsem se bál nebo se vylekal, příběh je zajímavý, jsou tu i emoce, zajímavé dialogy a hlášky MÍNUS: přesto že to není nejkratší, tak to působí jako akční jednohubka ale spíš jde o to, že je škoda, že takových filmů není víc./// Shrnutí: Velká spokojenost, film jsem si opravdu užil a je překvapující (pro někoho naopak není), že Resident Evil: Damnation překonává svoje hrané bratříčky a to především tam kde právě hraný film na to nemá (odvaha něco ukázat, neuvěřitelná akce, kupodivu i příběh atd.)/// PS: Resident Evil je má oblíbená herní-filmová série a tohle patří k tomu lepšímu. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Animace se velmi povedla. Komu chybělo více akce v první polovině a kvůli tomu nedokoukal, lze doporučit dodívání, protože druhá polovina je nepřetržitou akcí našlapaná. HODNOCENÍ 70% ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Výborná animace, výborný děj, postavy a akce. Jeden z těch kvalitnějších animovaných filmů, kterým nemám o vytknout. Už se těším na další pokračování. Z tohohle filmu by si měli vzít příklad tvůrci hrané série a natočit to přesně takhle. Jen konec už byl trochu překombinovaný ale to se dá vzhledem ke zbytku přehlédnout. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Degeneration mě nijak zvlášť neuchvátilo, ale Damnation už bylo výrazně zajímavější. Taková klasická videoherní zápletka a scénář, povedená akce a hravá kamera. V herní sérii RE se sice moc neorientuji, takže nemohu posoudit konzistentnost, ale oproti posledním dílům filmové série je tento přírůstek rozhodně lepší volbou. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak sice ne tak dobré jako předchozí cgi film, ale i tak si myslím že tahle animovaná série má co nabídnout. Film se dost podobá hernímu dílu 6. Který jsem dohrál za věechny postavy. A i v tomhle filmu mě nevadila akčnost která tu je fakt velká, ale postava Ada Wong já ji prostě nemusím. Nicméně jako výplň pro hru je to dobré, jen stejně jako u hry postrádám klasický zombie. Ale těch se už asi nedočkám. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Resident Evil: Damnation." Podľa mňa oveľa lepší film, než sme mali od japoncov naposledy v podaní Resident Evil: Degeneration. Aj tak ale nemôžem povedať, že by film nemal žiadne problémy. Niečo by sa našlo, no rozoberieme si najprv dobré stránky filmu. Leon Kennedy je opäť pán a dokáže tento film ťahať. Dokonca viac než posledný. Ada Wong je neskutočná a v tomto filme ma baví absolútne náramne. Je to všetko, čo som od tejto postavy chcel. Animácie? Perfektné. Ako som hovoril vo vyššie spomínanom filme, je vidno tie 4 roky na tomto filme, lebo je to ohromný posun. Či už v pozadiach, ale aj v postavách. Vyzerajú oveľa lepšie a na film sa pozerá vynikajúco. Rovnako aj atmosféra filmu a Východoslovanská republika je spracovaná skvele. Má to presne ten dobrý socialistický feeling, ktorý tento film potreboval. Svetlana Belikova funguje ako dobrý padouch filmu a je relatívne dobre spracovaná. A dáva tomu dostatočne dobrý feeling. Plus jej boj s Adou... ani som neveril, že uvidím takto dobrý boj. Okrem toho film využíva prvky hry podľa mňa veľmi dobre. Máme tu schopné boss súboje, máme tu skvelú tímovú prácu Leona a Sašu, ktorí začínajú ako nepriatelia, no výsledne obaja pochopia, že sú na rovnakej strane. Toto sú veci, ktoré podľa mňa film zvláda dobre. No potom prichádzajú trošku aj problémy. Myslím, že v Japonsku bol film v kinách v 3D, lebo je tu veľa scénok, ktoré pôsobili vyslovene len pre 3D efekt, a je to trošku otravné. Plus postava JD-ho je miestami tiež trošku otravná svojim afektom. Ale aj pri ňom mám pocit, že v ňom vidno tú ľudskejšiu a reálnejšiu stránku. Plus tu opäť máme akciu v štýle filmu The Matrix. Chvíľku som mal pocit, že miestami ten štýl do tohto filmu pasuje, no potom tie slow-mody začali byť trošku otravné. Mohlo ich byť menej. Napríklad v scénka, kde sa bijú Svetlana s Adou tento štýl funguje skoro bravúrne. Až na pár momentiek som si to užíval. No stále som mal pocit, že mohli ten štýl využívať o niečo menej a spraviť tú akciu plynulejšiu. A aby som neklamal, film pôsobí trošku naťahane a etapovo. Posúvame sa z jednej oblasti do druhej a riešime problémy ako vo videohre. Je to tu lepšie ako v mnohých iných videoherných filmoch, ale miestami si človek uvedomuje tieto problémy. Takže keď to vezmem celkovo, "Resident Evil: Damnation" je podľa mňa jeden z najlepších RE filmov. Má problémy, no rozhodne som si toto sledovanie užil. A teším sa, až prídu tohto roku tvorcovia s tretím pokračovaním Resident Evil: Vendetta. Hodnotenie: B+ ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po "Rozkladu" další animovaná verze legendární videohry "Resident Evil". Oproti filmovým verzím stále zajímavější a zábavnější ale oproti již zmíněnému "Rozkladu" slabší a to i přesto, že se více zaměřuje na drsnou akci než stěžejní příběh. Nebo možná právě proto. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

PO pvním vynikajícím dílu k nám došel díl druhý, který je lepší snad ve všech ohledech, Ať už co se týče akce, vylepšenější animace a samozřejmě děj, který je lepší a hraje také na citovou notu. Leon. S. Kennedy je nejsympatičtější postava a taky má v zásobníku plno hustých i vtipných hlášek. Můj názor ? 2x lepší než první díl a idkyž má trošku pomalejší rozjezd, na kráse filmu to neubírá, film nenudí a krásně odsejpá. Jako fanoušek her a filmu ( kromě Afterlife) 100% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Animace skutečně jak z počítačových her dejme tomu před 10 lety, efekty pro případné 3D, časté záběry z pohledu první osoby, to vše mi dávalo spíše dojem vložených animovaných scén během hraní hry, ale ne filmu. Ten těžce propracovaný děj, jak se hrdina musí dostat z bodu A do bodu B mi už u posledních filmů Resident Evila začíná lézt krkem. A že by to mělo nějaké noirové kvality, na to raději ani nemyslete, kdo tohle tvrdí, v životě noirový film neviděl. Závěr je pak už dokonce i nechtěně směšný. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Capcom rozhodně nezahálí a to jak co se herní série Resident Evil týče, tak i té animované (Biohazard). Po krátkometrážním snímku Biohazard 4D: Executer (2000) který vše odstartoval, přišel na řadu Biohazard: Degeneration (2008). No a v době kdy si diváci velice oblíbili 3D (a nejen animaci) přišli s dalším volným příběhem, v němž hraje důležitou roli jedna z postav herní série – Leon S. Kennedy. Toho až do Resident Evil: Retribution (Odplata) režisér filmové série Paul W.S. Anderson přehlížel. On se stejně moc herní předlohy nedržel, takže si z toho těžkou hlavu rozhodně nedělal. Japonci našeho hrdinu tentokrát vrhnou do občanské války ve fiktivní zemi, kdy se povstalci označení vládou za teroristy snaží bojovat za svobodu i za pomocí hrozivé biologické zbraně. Jenže ani vláda nemá čisté svědomí a Leon brzy pochopí, že stojí uprostřed biologické hrozby obrovských rozměrů, špinavé politiky a bláznivé ideologie. Nebýt jeho výcviku, pověstného štěstí a shody náhod, byl by z toho tentokrát rozhodně se zdravou kůží nevyvázl.Nechybí v něm slušná atmosféra, akční pasáže ani vygradované finále. Dojde i na city a ukáže se, že i z nepřátel se můžou stát přátelé v boji o přežití. 50% ()

Reklama

Reklama