Reklama

Reklama

Mladá žena, která trpí hraniční poruchou osobnosti, vyhraje v loterii. A k velkému zděšení svých rodičů, terapeuta, bývalého manžela homosexuála i místní televizní stanice investuje výhru do svého celoživotního snu stát se novou Oprah. Co se stane, když mladá žena trpící hraniční poruchou osobnosti vyhraje v loterii? Alice Kliegová (Kristen Wiig) kupříkladu přestane brát léky a koupí si vlastní televizní pořad. Po vzoru nesmrtelné Oprah Winfrey na veřejnosti pere špinavé prádlo a sdílí svůj osobitý názor na vše od výživy přes vztahy až po kastraci domácích mazlíčků. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (41)

kaylin 

všechny recenze uživatele

To, že se tímhle způsobem upozorňuje na jednu specifickou nemoc, je rozhodně chvályhodné. To, že zde Kristen Wiig podává další ze svých skvělých výkonů je také pozitivem filmu. Jenže to je tak všechno, co mě na tom zaujalo. Ten příběh je takový těžko přístupný a popravdě je to vlastně docela klišovité, jen ozvláštněné možností, že se to někomu stát může. Nebo že je alespoň v podobném stavu mysli. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Filmy o psychicky labilných ľuďoch trpiacich duševnými poruchami ma vždy chytia za srdce. Alicina maniodepresia nebola výnimkou, aj keď si myslím, že v tomto prípade bol potenciál isto vyšší. Tá bipolárna afektívna porucha bola vykreslená dosť vierohodne, aj keď občas mi Alice prišla skôr autistická a nie len maniodepresívna. Každopádne, tento film bol naozaj na zamyslenie - ja osobne som s Alice skôr súcitil (ako s väčšinou duševne chorých ľudí. No a Kristen Wiig zahrala vynikajúco, len škoda že samotný príbeh sa niesol v neustále tej istej rovine a nemal žiadnu zaujímavejšiu epickú zápletku. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Parodie na talk show a reality show, které ukazují šílenosti bez nápadu, nebo s otřesnými nápady, a stejně to někdo vysílá a někdo se na to dívá? Ve snímku Vítejte u mě je autorem i hlavním aktérem osoba přiznaně trpící psychickou chorobou…. Nemám ráda, když se dělá legrace z duševně nemocných, pokud to není chytře uděláno a pokud se ta legrace nestrefuje téměř výlučně do těchto postižených – což, bohužel, v tomhle filmu bylo. Taky nemám ráda trapné situace a tady jich bylo požehnaně. ___ Nápad dobrý, provedení nedotažené a slabé. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Máš puštěnou televizi. - Jo, už jedenáct let." Tak to je slušný výrobek, když tak dlouhou dobu bez odpočinku funguje, ale o tom to není. Tohle je o dámě, která zbohatla a zaplatila si možnost ukázat svou vytuněnou poruchu osobnosti s exhibicionistickými sklony v ujeté televizní talk show. Jezdí přitom na kole, na labuti, jí dort ze sekané, kastruje psy a vůbec to není tak zábavné, jak by to mohlo být. Nicméně k tomu zahráli mí oblíbenci Pixies a pro upřímné lidi mám slabost, takže se třemi hvězdami neváhám. Jen doufám, že nikdy nikomu neřeknu nic o tom, jak jsem si to během jediného odpoledne rozdal s farářem, nafukovací pannou a stádem bizonic. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí Welcome to me jsem měla chuť jít a trochu si prostudovat tuhle nemoc a co to s člověkem udělá, pokud přestane brát léky, abych mohla být trochu kompetentní v komentáři. Ale nakonec jsem to vzdala, protože výkon Kristen Wiig byl tak přesvědčivý, že bych asi ani odborníkovi nevěřila. Byla totiž kouzelná ve všech polohách své nemoci a to se nedá neohodnotit jinak než směrem nahoru. Že finanční výhra ještě nemusí být životní výhrou je známá věc, to byla jasná nosná myšlenka, jen mě trochu mrzí, že potenciál měl tenhle snímek daleko větší, jen se s ním trochu prohňoucat. Alice drž se, svět není vždy tak hrozný a sluníčko Ti ještě mnohokrát v životě projasní Tvé další dny a vytvoří i ten kouzelný úsměv na tváři. Je to celé laděné skoro víc v té dramatické rovině než komediální, ale na to přijde každý divák sám. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Hlavní postava ve filmu několikrát zmíní poruchu, jíž trpí. Nejdřív prohlásí, že se jedná o disociativní poruchu, následně bipolární poruchu a poté hraniční poruchu osobnosti. Každá z těchto diagnóz je ovšem úplně jiná a nelze je mít souběžně. (Morrighan)
  • Natáčení začalo v červenci 2013 v Los Angeles a pokračovalo ve městě Indio v Kalifornii, v srpnu se poté filmovalo v Palm Springs. (Patw)
  • Herečka, ktorá hrá mamu Kristen Wiig, je v skutočnosti mama režisérky filmu. (dwdb)

Související novinky

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

02.12.2015

Oscarová sezóna pomalu začíná a jako tradičně se o první důležitá ocenění postarali pánové z National Board of Review. Tohle recenzentské sdružení potvrdilo, že nový Šílený Max nezasáhne jen do… (více)

Reklama

Reklama