Reklama

Reklama

Ve vlčí kůži po stopách Džingischána

(festivalový název) (seriál)
  • Česko V kůži vlka po stopách Džingischána (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer
Austrálie / Německo, 2010, 172 min

Obsahy(1)

Dobrodruh Tim Cope se vydává na náročnou 3,5 roku dlouhou a 10 000 km dlouhou cestu. Jízdy na koních, je symbolem historie prvních kočovných jezdců, včetně legendárních Gengis Khan. Jeho cesta směřuje z bývalého mongolského impéria, Karakorum, k řece Dunaj v Maďarsku. Je to nebezpečná cesta oblastmi, kde žijí vlci, ledovcovými horami Altaje, mrazem, horkem, násilnými střety mezi usedlými a kočovnými společnostmi i zrádnými vrcholy Karpat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Luke7 

všechny recenze uživatele

Bezpochyb nejlepší cestopis festivalu expediční kamery. Australan putuje napříč Mongolskem po zamrzlé stepi v šílených mrazech jen se 3 koňmi a psem. Někdy narazí na pohostinnost Kazachů (např. viz. svatba), jindy musí hledat svého psa, aby ho místní nesnědli. Projíždí různými vesnicemi, kde např. chovají koně na maso, zmrzlé stepy či skoro vyschlé Aralské moře. Škoda, že se jednalo pouze o 1 díl. Podrobnosti o filmu zde: http://www.hedvabnastezka.cz/expedicni-kamera/v-kuzi-vlka-po-stopach-dzingischana-2/ Shlédnuto v rámci festivalu Expediční kamera. ()

shabazza 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se dočkat pokračování Australanova dobrodružství napříč Asií. To putování přes Mongolsko bylo tak úžasně syrové a tvrdé, až jsem v kině na sedačce nervózně poposedával :-D ()

Nemik96 

všechny recenze uživatele

Jak říka hlavní postava tohoto dokumentu Tim, tohle v kanceláři nezažijete.Hodně zajímavé putováni drsnými kraji a ještě drsnější přírodou, třeba na takové Mongolce či Kazachy jsem hleděl s otevřenou hubou nejsem si jist jestli bych jel do těchto zemí na dovolenou. :D uděluji 4**** velmi povedené a jedno z nejlepších děl na Dokumentárním festivalu. ()

Andy. 

všechny recenze uživatele

Pokud má něco 3 hodiny a ani na okamžik vás to nenudí, tak víte, že je to fakt dobrý. A to tenhle krásný snímek opravdu je. Málo co mě poslední dobu tak vzalo, všem doporučuju! ()

KayTee 

všechny recenze uživatele

Expediční kamera - Příbram Pro mě nejlepší film festivalu. Na konci mi bylo líto, že je to jenom první díl a nemůžu to putování dokoukat do konce. ()

Oonika 

všechny recenze uživatele

Viděno v rámci festivalu Expediční kamera. Tak tenhle film mě asi z festivalu zaujal nejvíc, mrzí mě, že jsem viděla jen 2. díl, doufám, že někde seženu další. Přišlo mi to takové nejautentičtější, žádné přehrávání, krásně upřímné. Je hezké vidět, že na světě ještě existují dobří lidé. ()

Honziss 

všechny recenze uživatele

Pro mě filmový vrchol z festivalu Expediční kamera 2012. Vrátit se k prapůvodním kořenům lidství, spolehnout se pouze sám na sebe, nechat se unášet líbivými zvuky praskající trávy a cválat na koni nekonečnou krajinou tak, jako před tisíci léty. Tomuhle člověk s láskou pro přírodu, dobrodružství a snílkovstí jen těžko odolá. ()

sima275 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl 2. nejlepší film z Expediční kamery. Neskutečně jsem si putování napříč Mongolskem s Timem užil. Australan nusel mít fakt odvahu, že se pustil do tak velkého úkolu. Určitě se těším na pokračování! (jestli bude) 100% ()

Související novinky

Filmový festival Expediční kamera 2013

Filmový festival Expediční kamera 2013

02.02.2013

Největší cestovatelský a outdoorový filmový festival Expediční kamera proběhne v únoru a březnu (6.2. – 31.3. 2013) ve více než 150 městech České republiky. Tento unikátní projekt Vám přinese 7… (více)

Reklama

Reklama