Reklama

Reklama

Rubber

  • Česko Guma (více)
Trailer

Když Robert, neživá pneumatika, objeví své destruktivní telepatické schopnosti, zaměří svou pozornost na jedno pouštní město a zejména ho zaujme záhadná krásná žena, tou je doslova posedlý…  Hororová komedie režiséra Quentina Dupieuxe vypráví příběh obyčejné pneumatiky pohozené v kalifornské poušti, která náhle nevysvětlitelně ožije. Jakási záhadná síla udržuje pneumatiku jménem Robert v pohybu a jak se řítí silnicí, objeví v sobě telepatické síly, díky nimž dokáže zničit cokoliv se mu zachce. Zpočátku se spokojí s lovem drobných pouštních zvířat a vyhazováním různých věcí, ale brzy se jeho pozornost stočí k lidskému druhu a zvláště jej zaujme záhadná krásná žena. Robert se stává chaotickou silou, po níž zůstává široký pás zkázy napříč pouštní krajinou. Rubber je chytrý, zábavný a originální hold kinematografické koncepci "bez příčiny". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (256)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

"Neobyčejný" divák dal na odiv svůj nebetyčný intelekt a nadšeně zařval: "Heuréka, Topgun je o stíhačkách", a jeho hlasitý řev strhl lavinu v udělování pětihvězd, protože i ostatní nechtěli spadnout do šedi "běžného" publika a tolik toužili vykřičet do světa, že i oni vidí mrtvé lidi! Ať je to nudná, laciná peachovina, jak chce, ten film má prostě poselství a basta! A stačilo tak málo! Jeden masový vrah o rozměrech 225/70/R18, partička nevzhledných ochotníků, rádoby filosofický "nourízn" blábol, jedna hájosmička a nedoceňovaný režisér, který vyblil svého "génia" na plátno, jako Jason Pollock flašku vodky s natrávenou mrkví a rozmazal to rukama! A hle, co všechno lze vidět chorým okem pod slupkou zdánlivě nekonzistentní patlanice! Kauzalismus, konzumerismus, varování před globálním oteplováním, no úplně slyším v dáli řehtat čtyřspřeží alegorických vozů. Já tam například viděl Ježíše! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Film o vraždící pneumatice. V osmdesátých letech by vzniklo zábavné hororové béčko, dnes tu máme artové zamyšlení nad vztahem médií a jejich publik. Nevím, co je šílenější :) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Rubber dlouho čekal na to, až se k němu dostanu. Tenhle film, kde hlavní roli hraje pneumatika Goodyear, je totiž něco, co každý den neuvidíte. Ono pravděpodobně nikdy nic podobného neuvidíte. A dost možná to ani vidět znovu nebudete chtít. Mr. Oizo takové filmy prostě točí. Každý se směje v jiný moment. Někdo se nesměje vůbec. Věřím ale, že všichni čumí s otevřenou držkou a přemýšlí, na co to vlastně koukají. Wtf momentů je tu požehnaně. V podstatě šílená scéna střídá šílenou scénu a fascinuje mě, že 79 minut jsem pozoroval příběh jedné živé pneumatiky a vůbec jsem se nezačal nudit. Je to vůbec možný? ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Quentin Dupieux .. No reason. A ještě by to chtělo verzi se zimní sadou - či úplně jinou gumou! Jinak vcelku zábavné, leč později jednotvárné a na celovečerák spíše slabé. Přesto převažují pozitiva. Skvělý intro proslov, komentující publikum, pirátský záznam, zrození zla, jeho první "kroky", seznámení se s prostředím, překonávání prvních překážek , destrukce překážek, ptáků a jak se valí dál, nakonec i lidí, kde se postupně vyprofiluje... Noreason zabiják, jak má být. 70%. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ve scénách, kdy si tam guma jezdí a zabíjí je to docela fajn. Dobře nasnímané lokace dodávají správnou atmosféru. Zkrátka bylo zaděláno na originální krvavé béčko. Jenže ouha. Režisér se (pravděpodobně z důvodu, že je Francouz) rozhodl vydat cestou pseudofilosofického blábolu o účelu dění ve filmu, pokud ho nikdo nesleduje a o kouzlu nesmyslu, přičemž stopáž vyplňuje debilnímy etudami nesympatických diváků. Když je nejlepší herec z filmu pneumatika, je asi něco špatně. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Napadlo vás někdy, že k tomu aby se ve filmu ,,něco“ stalo, často neexistuje ŽÁDNÝ DŮVOD? Že všechny skvělé filmy, bez výjimky, obsahují důležitou součást toho bezdůvodna? A víte proč? Protože život sám je naplněn tím bezdůvodnem...... Film (je to film..(?)....) je O TOMTO ŽÁDNÉM DŮVODU! Dívejte se, jak z prachu zvedne se guma. Sledujte první nesmělá pootočení (než získá sílu pneumatiky), pár zavrávorání a pádů. Škoda, že není vidět úsměv na vzorku, když vyjede do světa. Je absurdní (ať už to slovo znamená cokoliv) koukat na tenhle film a ještě větší je recese psát o něm komentář. Možná bych doporučil nechat se v půlce tvůrci otrávit, protože to začne bejt kapku monotónní. Přeci jen jsem čekal, že se zamiluje (sex s ní je přece bezpečnej) a nebude jen voyeřit. Přesto věřím, že se Rubber stane nejlépe hodnoceným filmem nejen CSFD, ALE CELÝHO SVĚTA! A všichni, kteří se mnou nesouhlasí, by si měli dát majzla. Protože ,,VŠECHNO má svůj vývoj“! Takže pozor na .......(neřeknu)..., ale je MNOHEM ZÁKEŘNĚJŠÍ! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nepochopil jsem komentář. 2.) Pochopil jsem komentář. 3.) Nevím co dokáže telekinetika se zajícem. 4.) Jsem majitelem pneu servisu. 5.) UPOZORNĚNÍ: vojáci z povolání se dívat nemusí, protože to není film o nich. PŘÍBĚH mimo hvězdný rozsah HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Je to taková Originální Blbost, která ze začátku působí zajímavě, srandovně, šokovaně.. Postupem času to nabírá neskutečný stereotyp a začíná to nudit.. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Absurdní hříčka o smyslu existence pneumatiky a filmu coby média. Co si má pneumatika počít, když nemůže přejíždět věci, jak jí káže podstata jejího bytí? Nezbývá, než aby si vyvinula psychokinetické schopnosti a likvidovala větší cíle jinak. Stejně tak je pro film nejlepší, když může své diváky po začátku otrávit, aby se pak už nemusel snažit - jak průzračné ve vztahu k většině festivalové a televizní produkce. "Guma" válcuje všechno, jen před Hollywoodem couvne, tam totiž její nonsensovost nemůže uspět. Hlavní představitel Robert by zasloužil nějakou prestižní výroční cenu, protože takto přirozený výkon se jen tak nevidí. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Asi by pro mě bylo nejjednodušší pózersky Rubber odstřelit jako podívanou pro intelektuální festivalovou elitu, která zneužívá klasické (vybuchující hlavy a zviřátka) a méně klasické (vraždící pneumatika) horrorové propriety. Ne, že by snad tenhle film horror neznásilňoval, ale dělá to dostatečně zajímavě a zábavně, že nakonec i člověk jako já se baví ze zcela jiných důvodů, než jsou ony vybuchující zviřátka. Nic proti nim, samozřejmě, bez nich by to nešlo ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální úlet!! Nic podobnýho jsem nikdy neviděl a asi ani neuvidím ... Ten film má víc rozměrů, který tam asi spousta "běžných" diváků nepozná ... Od filosofický podstaty "příčina a následek" - proč se dějí věci bez příčiny, až po jistý ekologický podtext. Ale hlavně je to mrazivá hororově-komediální zábava, který není nijak přemrštěná, ale drží si prostě jistý standard nebezpečí a zla v obyčejné pneumatice. Tůci filmu jsou géniové v tom, že obyčejné pneumatice dokázali vdechnout ve filmu vyloženě lidské vlastnosti - agresivitu, sobectví, závist, vychcanost, ale i soucit ... Naprostá pecka, která je originální, zabaví, nepustí a přtom to není žádná trapnost. Navíc výborný vyzual, australská krajina, prostě super ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Malá festivalová událost o neobyčejné pneumatice, která díky telepatickým schopnostem vyvraždí jeden pouštní zapadákov. Námět je sám o sobě absurdní, ale jak je divákovi přímo řečeno v jeho úvodu, ne všechno má svůj důvod. Rubber je hlavně nápaditým experimentem, v němž se divák stává přímým účastníkem následujících událostí. Snímek postrádá scénář, ale bohatě mi to vynahradil gumový hrdina. Pneumatika se jménem Robert je totiž nehorázný sympaťák i přesto, že nemá plešatou hlavu a hubu plnou keců. Jeho počínání se moc neliší od toho našeho: vyspí se, ráno zkoukne v televizi aerobik, vysprchuje se a maže někoho oddělat. Bouchající hlavy se mísí s černým humorem, existenciální drama splývá se sociální satirou, a do toho vyhrává nadupaný soundtrack plný elektro-dance rytmů. Přesně za tohle a vtipný konec navrch si Rubber získal mé sympatie. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Velmi podivný film, jenž si svou podivnost plně uvědomuje, existuje primárně pro ni a staví ji na odiv. A v podstatě ví jak na to. Zas takové terno to ale není. 65% ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

No reason, no fun. Místo zábavného ujetého béčka se přikutálela trapná artová nuda. Nejprosranější geniální nápad roku. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Dámy, pánové, film, který teď uvidíte, vzdává hold bezdůvodnosti, nejmocnější součásti stylu.“ Čirý alibismus? Možná, ale divák je každopádně upozorněn na vládnoucí „no reason“. Jde o nevyrovnaný film. Když je v záběru „Robert“ (sledující aerobik, tance, želvičky či závody) na přímočaré cestě pomsty (od bezdůvodného zabíjení se posouvá k oplácení i s úroky…jakože třeba ta pokojská si koledovala, vždyť i tupý personál v Sám doma chápal, že cizí zadek ve sprše se neočumuje!), vše plyne bez problémů, a dostáváte morbidní/absurdní humor a originalitu. Ale jakmile se tvůrci snaží o přesah, jde to do kytek (stejné je to u reflexe publika, chvíli osvěžující, postupně spíš otravné). A kamera se střihem sice zdařile Roberta oživují, ale jindy zas nechají v záběru (neúmyslně a viditelně) dýchat dávno mrtvého člověka (což hraničí s amatérismem). A někteří asi neskousnou úmrtí zvířátek (mírně řečeno, neb rozpláclý štír dopadl ze všech nejlíp). Úsměvně zneklidňující konec mě pak nechal vcelku klidným. Čistokrevný průměr na jedno zhlédnutí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pustit tohle dělníkovi z Barumu po třech šestnáctkách, musí zákonitě přijít jeho sebevražda.. Dupieuxovo pneu-zamyšlení nad kauzalitou, diváckými stereotypy a iluzí v kinematografii lze možná ocenit za třeskutě zajímavý nápad, ale to bych nesměl mít po většinu snímku pocit, že si mě ta guma s telekinetickými schopnostmi zrovna bere vibrujíce do parády. Holt genialitu od hlouposti lze někdy jen stěží odlišit a co hůř, mnohdy se i zamění.. Ani jako workoholický majitel pneuservisu a nadšený návštěvník festivalů art filmu už nikdy více, ovšem musím autorovi nechat, že se nebál nařčení z rasismu a "vybarvil" sériového vraha navzdory zvyklostem. A mimochodem, v Texas Chainsaw Massacre si neumývali v koupelně ruce, protože netekla voda a E.T. měl hnědou barvu, aby v případě pádu do septiku splynul s jeho obsahem. Já vám dám no reason, až vám bude vzorek sjetý..! ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Tak tá " guma " Ma vystrelila z kresla a skoro celú minutáž som zírala na TV s vyvalenými očami , ktoré sa Mi rozsypali po byte , že - W.G.O. Celé Mi to pripadalo , akoby nikto zo zúčastnených nevedel , čo sa odohraje v nasledujúcej scéne , pretože ak nejaký scenár bol , tak zmizol. Netuším úmysel a je Mi aj " voľný ". Podobným snímkom fandím a tento bol náležite uletený ( a Ja s ním ). KOMÉDIA - guma si otvorí dvere v moteli / DRAMA - mŕtvy vták / HORROR - gore head / MYSTERY - zmiznutý scenár. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Určitě to má své vtipné momenty, ale sám bych se na něco takového nikdy nepodíval. Takhle nám film posloužil především jako zvuková kulisa, jelikož byl v 80% celkové stopáže nudný a nebo prostě divný. Začátek jako parodie ještě celkem ušel, ale postupně to bylo čím dál horší. Obzvláště ten konec jsem již vůbec nepobíral a dle mého se v tom museli ztratit i samotní tvůrci. Nedá se říci, že bych to celé pochopil a rozhodně to nebylo tak zábavné, jak jsem doufal, ale sledování zpětně nelituji. ()

Reklama

Reklama