Reklama

Reklama

Rubber

  • Česko Guma (více)
Trailer

Když Robert, neživá pneumatika, objeví své destruktivní telepatické schopnosti, zaměří svou pozornost na jedno pouštní město a zejména ho zaujme záhadná krásná žena, tou je doslova posedlý…  Hororová komedie režiséra Quentina Dupieuxe vypráví příběh obyčejné pneumatiky pohozené v kalifornské poušti, která náhle nevysvětlitelně ožije. Jakási záhadná síla udržuje pneumatiku jménem Robert v pohybu a jak se řítí silnicí, objeví v sobě telepatické síly, díky nimž dokáže zničit cokoliv se mu zachce. Zpočátku se spokojí s lovem drobných pouštních zvířat a vyhazováním různých věcí, ale brzy se jeho pozornost stočí k lidskému druhu a zvláště jej zaujme záhadná krásná žena. Robert se stává chaotickou silou, po níž zůstává široký pás zkázy napříč pouštní krajinou. Rubber je chytrý, zábavný a originální hold kinematografické koncepci "bez příčiny". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (256)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Co to kur...? Asi nejzajímavější a v jistém smyslu nejzábavnější debilita, co jsem za poslední dobu viděl. Že ve filmech (a horrorech) zabíjí kde co, to už nepřekvapí asi nikoho. A přesto se tvůrcům podařil zajímavý kousek. Jeden z těch případů, který buď vezmete nebo zmačkáte a zahodíte. Jediné zklamání? Stejně jako diváci ve filmu, i já čekal, že ta pneumatika tu krásnou holku s nádherným pozadím vobtáhne. Škoda. Tak snad tříkolka ve dvojce. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem úplně něco jiného, než jsem od vraždící pneumatiky očekával. Čekal jsem spíše fraškoidní béčkovou, ale nutně špatnou, komedii, ale je to vskutku spíše experimentální... cosi? Je těžké v tom něco hledat a snažit se najít odpověď na otázku, co tím chtěl básník říci, když na začátku filmu X-krát zazní "no reason" a v textu distributora stojí, že film vzdává hold "kinematografické koncepci 'bez příčiny'"... Rozhodně to ale nebylo špatné, obzvláště linka s diváky byla zajímavá a vtipná, možná snad až zastiňující samotnou pneumatiku. Nebránil bych se tomu se na to někdy podívat znovu... 70% ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Rubber je sice velice originální počin, to filmu nikdo upřít nemůže, ale na druhou stranu nosnému motivu by mnohem více slušel krátkometrážní formát, či videoklip nějaké kvalitní kapely. Přeci jen po úvodním nadšení se dostavuje pocit, že tvůrci již vystříleli všechny náboje a že vše co stojí za to vidět, již bylo ukázáno. Každopádně ta odvaha experimentovat se cení a i přes natáhlý průběh se jedná o zaznamenáníhodný film. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo hodně meta. Je důležité, že se něco děje, když to nikdo nevidí? I když tam jde o nejlepší herecký výkon pryže v hlavní roli? Robertovi jsem to jeho herectví bezmezně věřil. Fascinuje mě, jak expresivně dokázal divákům zprostředkovat své emoce. Rebel bez příčiny, osaměle putující krajinou a ničící všechny a vše na co narazí. Kromě televizí a jedné krásky, do které se zamiluje. V šílené směsce intelektuálního filosofujícího artu, exploatačního braku s vybuchujícími zvířátky a hlavami a nonsensové romantické komedie, která je svým způsobem vtipná i v pasážích, které mají záměrně nudit a odradit diváka. Před touhle zběsilou hříčkou vás dokáže zachránit snad jen nějaký stupidní blockbuster od Baye. Na ten by si Robert netroufl ani se všemi pneumatikami světa. Óda na bezdůvodnost. Protože chci. Goodyear. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

[IFF, Bratislava 2010] "An exploitation road movie about a homidical car tire!" Róbert - pneumatika so sklonmi masového vraha aneb extrovná divokosť impozantne nazvučená duom Mr. Oizo/Gaspard Augé a zároveň nebezpečný žánrový vír z ktorého sa buď zbláznite alebo znehybniete. Mne je dopriané to druhé a preto som si celý tento neortodoxne rozfázovaný a kruto zábavný meta-film užíval po celých 80 minút a jeho drzú dôvtipnosť zožral aj s navijákom. Čestnému členovi Ed Banger records by bolo čo vytýkať (podaktoré sílené scudzovacie efekty, výpovedná hodnota vs. nonsensovosť = ?), ale jeho originálny experiment - ambiciózne - poukazujúci na neobmedzené možnosti prístupu k médiu a - kriticky - zhadzujúci utužujúce sa divácke stereotypy spojené s "nenažraným voyerismom", je svojím odvážnym konceptom tak priťažlivo absurdný a trúfalý, že mu ani nezvládam zahuhlať krivého slova. Znie to paradoxne, ale ak odviazaný, pokúšavý výfič, tak zaručene s "Gumou". ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu se v roli paliče gum objevil i Perdo Winter, vlastník studia Ed Banger Records, které produkuje mj. i hudbu Mr. Oiza a Justice. (Phantomass)
  • Daniel Quinn ve filmu stojí coby divák tváří v tvář pneumatice, která svými telepatickými schopnostmi dokáže vyhodit hlavu oponenta do povětří. Stejnou schopností disponoval i Daniel Quinn ve filmu Scanner: Policajt (1994). (Alfréda)
  • Gaspard Augé ze známé francouzské elektronické skupiny Justice, který se společně s Mr. Oizem (Quentinem Dupieuxem) podílel na soundtracku filmu, si ve filmu zahrál krátkou roli stopaře. (Phantomass)

Reklama

Reklama