Reklama

Reklama

Novinář Benjamin Mee ztratil před šesti měsíci ženu a zůstal sám se dvěma dětmi – starším Dylanem a sedmiletou Rosií. Zejména chlapec nese matčinu smrt velmi těžce. Jsou s ním potíže ve škole, naposledy se dopustil krádeže a navíc namaloval podivnou kresbu useknuté hlavy, ze které stříká krev. Jelikož to není první provinění, ředitel školy ho musí vyloučit. Ve stejné době se Benjamin nepohodne se svým šéfem a také opouští práci. Naštěstí spolu s bratrem Duncanem dostali každý podíl na dědictví po otci. A tak se Benjamin rozhodne najít pro rodinu nový dům a začít znovu... Když jede vyhlížet, kam by se mohli přestěhovat, Rosie spatří fotografii sídla, které ji doslova učaruje. I Benjaminovi se líbí, ukáže se ale, že to není obyčejný dům – na pozemcích vedle je zoologická zahrada. Majitel zkrachoval, zvířata zatím ještě žijí a stará se o ně několik posledních zaměstnanců, brzy je ale bude nutno utratit. Benjamin vidí, s jakým nadšením si Rosie hraje se zvířaty, a rozhodne se dům i zoo koupit. Nadšený ovšem není Duncan, který přichází o kamarády a život na samotě mezi zvířaty mu nic neříká… Benjamin se seznamuje se zootechničkou Kelly a její sestřenicí Lily, která je ještě příliš mladá, aby zde mohla pracovat, tak jen vypomáhá. Lili se očividně líbí Duncan a snaží se ho povzbudit a zlepšit jeho špatnou náladu... Benjamin se s vervou pouští do nutných oprav, a pokud jde o komunikaci se zvířaty, ochotně si nechá poradit od zkušenějších. Peníze sice rychle mizí, ale zdá se, že by vše mohlo být hotové ke dni, kdy se rozhodl zahradu opět otevřít. Jenže nečekaně přijíždí na inspekci nepříjemný a puntičkářský Walter Ferris, který okamžitě najde množství závad, které je třeba a za velké peníze ihned odstranit. Benjamin si téměř zoufá – a do toho ještě uteče starý grizzly Buster… (TV Prima)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (833)

woody 

všechny recenze uživatele

Mnohonásobně lepší, procítěnější a emocionálnější film než tématem podobné a velebené Děti moje. Tam, kde Clooney posílal k dceři psycholožku a na mrtvou matku si za pár týdnů nikdo nevzpomněl, tady Damon se svými dětmi najde společnou řeč a zavzpomíná na ženu v jedné z nejdojemnějších scén posledních let. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

tento film má všetko potrebné na dojatie priemerného diváka: umierajúceho tigra, deprimovaného medveďa, liahnúce sa pávy, ovdovelého matta damona, scarlett johansson s náradím a v pracovnom odeve, pesničku od U2, šťastný koniec, pomáhajúceho brata, cvičenú opičku, veľa slnka, family-friendly humorček na pár správnych miestach, rozkošné kučeravé blonďavé dievčatko, "troubled" youngster-a, ktorého "láska" zmení z negatívneho na pozitívneho (a bohužiaľ - z kvalitného umelca na gýčiara... čo už) a veľa, veľa slniečka a retušovania; moje srdiečko má cukrovku a núti ma dať prehnané 3 hviezdičky - lebo hviezdičky sú rozkošné... ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Guilty pleasure. Nechutně sluníčkový film, kterému jsem tu sluníčkovost s chutí spolknul, protože má triumfy jako Camerona, Scarlett, Jónsiho, sympatické dětské herce a ňuňu žvižátka. Kdyby takhle vypadaly všechny rodinné filmy, svět by byl mnohem příjemnější místo k životu. A pro Siguří fandy navíc jeden roztomilý odkaz na Heimu. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Americké žánrové filmy dneška zjevně znají jenom dva extrémy. Úplné odmítnutí jistot a zpochybnění základních existenčních hodnot na straně jedné, bezpečný únik do pohádkově zidealizovaného světa na straně druhé. Nový film Camerona Crowea se do druhé skupiny řadí s tak neodolatelnou bezelstností, až je mi stydno mu jakoukoli naivitu vyčítat. Neboť se v mém případě neustále vnucovaný dobrý pocit nakonec nedostavil, nehodnotím výše, jedním dechem vám zároveň doporučuji dát tomuhle dojmovému, převážně na aktuálním rozpoložení odvislému filmu šanci. Zrežírován je solidně a i když dojde na zvířátka, vystačí si s vkusným humorem. ___ Svou příslušnost do kategorie vánočních (americká premiéra 23.12.) rodinných komedií ZOO nemaskuje, zároveň s ní nedokáže nijak chytře (sebereflexivně) nakládat. Jde zkrátka o cíleně hezký film a víc nic. Typizace postav je bezchybná, nehrozí, že by někdo vybočil z jasně vymezené dráhy. Radikální, ovšem jen dočasné odchylky jsou dovoleny buď v rámci přiznané hry (MacCready) nebo kvůli stvrzení dokonalého úspěchu hlavních hrdinů (Ferris). Úplně chybí záporná postava, kterou by šlo brát vážně. Na přesnost úchylný inspektor je karikaturou jako vyňatou z knihy pro děti. Stejně jako zvířecí osazenstvo ZOO slouží pouze k rozehrání komických situací, jež odlehčují truchlení za mrtvou manželkou a hledání cesty zpátky k lidem. Jedinou snahou o důmyslnější zapojení všudypřítomné zvěře do ústřední zápletky je patetická (i na filmem nastavené standardy) epizodka s umírajícím tygrem. Jinak zvířata jenom a) generují groteskový humor, b) sugerují nám, že je přirozené, když jsou zavřená v klecích. Nejvíc z nevděčné role dokázal vytěžit Thomas Haden Church, který svá velká moudra oproti Damonovi může podávat s lehkým nadhledem. Ten filmu jinak zoufale schází. ___ Se stupňovanou intenzitou dávkovaná „fajnová“ nálada u mne ke konci (zejména zásluhou vysmáté Elle Fanning) vyvolala podezření, zda Crowe nespojil tvůrčí síly s Divadlem Sklep a nejde-li tedy o záměrnou stylizaci a v důsledku velmi chytrou recesi. Ale spíš asi ne. 55% Zajímavé komentáře: FlyBoy, ZkuKol ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Začnu trošku netradičně, vzpomínkou na hru jménem Aktivity, kterou jsem hrál pár hodin před shlédnutím tohoto filmu. Mám za úkol nakreslit během minuty zoologickou zahradu, tak aby to ostatní poznali .. a věřte mi, mně nikdy malování, aby dávalo smysl, moc nešlo, takže se na čistém listu papíru zjevuje něco jako hlava s extra ušima zírající s poza pár svislých linek, což mělo znázorňovat mříže .. no a vida, během pár sekund kamarádi přicházejí na správnou odpověď : )) Musím se spolu s nimi neskutečně smát : ) Ta moje načmáraná hrůza dává smysl : ) Tak a pryč od mé story a zpátky k filmu o skutečné ZOO. Užívám si muziku od Sigur Rós, Scarlettinu krásu a stejně tak i nějakými těmi roky sešlé lvy či jiná zvířata (i když tohle je hlavně o lidech). Vítejte v této neobyčejné ZOO, v tomhle Croweovsky (ne)standartním filmu a bavte se stejně jako já. Alespoň s tužkou a kouskem papíru .. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (21)

  • Když Benjamin (Matt Damon) poprvé popíjí se zaměstnanci v klubovně, na pozadí v televizi se hraje fotbalové utkání. Jedná se o finále FA Cupu 1979 mezi Arsenalem a Manchesterem United. Zrovna probíhá 12. minuta, ve které Brian Talbot střílí úvodní branku utkání, ve kterém Arsenal vyhrál 3:2. (Her0.89)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 50 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Cameron Crowe a Fox Studios boli pred a počas natáčania opakovane kontaktovaní a upozorňovaní organizáciou PETA na zlé zaobchádzanie so zvieratami pri ich výcviku a o nevhodnosti podporovania ich väznenia. Organizácia opakovane požadovala, aby vo filme neboli použité živé zvieratá, ale vytvorené počítačovo, podľa vzoru Zrodenie planéty opíc (2011). (whack)

Reklama

Reklama