Dokonalí predátoři (TV film)

• CZ název

Dokonalý dravec

• CZ název

V těle dokonalého predátora

• Velká Británie

Inside the Perfect Predator

Dokumentární

Velká Británie, 2010, 55 min

Na pohled do žalůdku krokodýla nilského, jak tráví žaludečními kyselinami zhltnuté kusy buvola, na to fakt nikdy nezapomenu.(3.9.2011)

Doslova hypnotické. V první části "The Hunt" jsem již od brzkých záběrů začala pociťovat neskonalý údiv, nepochopení, mrazení po těle a dojetí. Toto mé dojetí s každým dalším záběrem všech čtyř predátorů nabývalo na intenzitě a zcela vyvrcholilo při zpomalených záběrech na útočícího geparda. Chtělo se mi plakat a upustila jsem i slzičku. Neskutečné. Mistrovské a geniální spojení zcela jedinečných, ohromujících a zpomalených záběrů s moderní počítačovou grafikou. Téměř jakoby pozastavený záběr na žraloka vyskakujícího několik metrů nad hladinu a zakousávajícího se do kořisti, sokol vrhající se střemhlav dolů rychlostí 300 (!!!) km/h, krokodýl ukrytý pod hladinou, útočící na svou oběť a pohled do jeho žaludku, kterak ji tráví a gepard, zatínající v sotva postřehnutelném okamžiku dráp do své kořisti, který ji ochromí. Naštvaly mě ale ty hyeny, proto, jak se ke gepardí dámě zachovaly. Jak sprosté, drzé a podlé:) Zachovaly se zkrátka jako dokonalé "hyeny.":)(3.9.2011)

Dokonalé zobrazení těchto čtyř vrcholových sportovců na poli lovu.(7.9.2011)

Detailná štúdia lovu dokonalých predátorov - sokola, geparda, krokodíla a žraloka.(7.11.2010)

Dokonalým lovcem může být jen ten, který se dokáže přizpůsobit rychle se měnícímu světu. A naučí se žít po boku člověka.... _____ Nevím, zdá se mi, že čím je dokument ze série Earth novější, tím je depresivnější. Působí děsivě. Neustále se zmenšující počty různých živočichů jsou toho důkazem. Lidstvo zničilo již téměř všechno. Jsem zvědav, jak bude podobný dokument vypadat tak zhruba za tři čtyři roky. Po dlouhé době dokument, který mě skutečně zasáhl u srdce a zanechal ve mě opět značné znepokojení, i když proč bych měl být znepokojen já? Vždyť se k přírodě chovám hezky, mám rád přírodu a nic špatného nedělám. Tak proč? Protože jsem členem skupiny tvorů, kteří si říkají Lidé. A to je právě to, co ve mě vzbuzuje znepokojení a možná i výčitky. _____ Dokument se zaměřil na čtyři nejdokonalejší predátory – Sokol stěhovavý, Žralok bílý, Krokodýl nilský, Gepard štíhlý. Dokument mohl být klidně daleko podrobnější a o několik desítek minut delší. Jeho padesátiminutová stopáž na tyto čtyři živočišné druhy nestačí. Zvířata to v přírodě mají těžké, těžší, než lidi. A to mi je líto. Nejvíce mě dostalo potemnělé panorama Londýna, nad kterým se vznášel Sokol stěhovavý marně hledající potravu pro svá mláďata...Nádherný dokument. BBC se opět vyznamenalo! 5*(16.10.2011)

Videl som o veľa krajšie zábery ako tomto dokumente. Jednoducho povedané, čo nie je od BBC, to stojí za ...(7.10.2011)

Skvělý dokument! Nejlepší jsou ty zpomalené záběry.(2.9.2011)

Príbeh 4 predátorov a ich šanca prežiť v budúcnosti,zachytené výnimočnou kamerou (momenty,kedy kamera ukazuje procesy v žalúdku,zrýchlenú činnosť srdca u geparda,pohľad na sokola rútiaceho sa 320 km rýchlosťou nad Londýnom dolu k holubovi).Úžasný dokument.(3.9.2011)