Reklama

Reklama

Runaway

  • USA Kanye West: Runaway
Krátkometrážní / Hudební
USA, 2010, 34 min

Obsahy(1)

Kanye West se prohání lesní silnicí ve sportovním voze. Po chvíli se na scéně objevuje modelka Selita Ebanks jako Fénix (napůl žena, napůl pták) která na Zemi přistane v podobě meteoritu, do kterého KW svým vozem nabourá. Když Kanye vidí Fénixe bezvládně ležet, ihned se zamiluje a odnáší si ji v náručí domů. Po probuzení se Fénix dostává do konfrontace s pozemskou přírodou, mezilidskými vztahy a zvyklostmi. Stojí tak před rozhodnutím, zda s Kanye zůstat, nebo jej nadobro opustit. (Abes)

(více)

Recenze (63)

grerar 

všechny recenze uživatele

Teoreticky bych tomu měl dát slabší hodnocení. Jenže Westovi se podařilo něco, co jiným už dlouho ne - upoutal moji pozornost k hip-hopové scéně. Co na tom, že to už ztratilo punc čehokoli rebelského. Některé věci nebyly ouplně technicky doladěné, nebo řekněme vytříbené, ale tak zas Kick-Ass od toho nečekejme, že jo. West neumí nabídnout to, co dělalo Jacksona králem popu - tanec - zato s uměním kompozice videa si s ním nezadá. Pět hvězdiček ne ani tak ve srovnání s Jacksonem (to bych musil o poznání ubrat), jako spíš za snahu - aneb hudba je důležitá, ale v současné době je třeba dělat buď živé koncerty (když na to mám) anebo právě takovéto - multimediální projekty. 5* ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Tak úchvatné, jako Kanyeho poslední album My Beautiful Dark Twisted Fantasy to zase není, ale je to mimořádně krásná a zajímavá podívaná. Zazní tu většina těch nejlepších písniček z již zmíněného MBDTF, jako například Runaway, Devil in a New Dress, All of the Lights, Dark Fantasy a další. Fanoušci si nesmí nechat ujít! ()

Reklama

Traffic 

všechny recenze uživatele

Těžko kritizovat Runaway za jeho přílišnou ambicióznost a egocentričnost, když taková je i hudba i sám Kanye West, a ve svojí neskrývané naivitě je to i obdivuhodné, ale to prkenné herectví a těžkopádné hlášky neodpustím. Album samotné je mimo stupnice jakéhokoli hodnocení, v rámci popu nemá konkurenci minimálně za poslední dekádu zpátky. This shit is fucking ridiculous. ()

vaja 

všechny recenze uživatele

Už to, že z aktuálního alba Westa všichni euforicky učůrávají mělo předznamenat okázalost videa. Nějaký výbuch, odhalená hruď největšího macha a zachránce pod sluncem, zjemnění baletkama a citlivou hrou na klavír. Otvírá se mi kudla v kapse, když čtu, že to má být protipól hoperským money&bitchez videím. Žranice v hangáru, opelichaná sexy "holka od Viktorky" a jakože mytologické prvky (no jo, Avatar a Clash Of The Titans teď frčí...) Tohle že není alibismus?! Nevidím v tom umění natočit předražený delší videoklip, a.k.a. "koncepční film doprovázející album". Největší hudebně-filmové WTF loňska. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Krásné! Krátkometrák téměř beze slov, pouze s hudbou Kanyeho Westa, která je famózní a hodně umocňuje každou situaci ve snímku. Vážně skvělá podívaná a pastva pro oči i pro uši. Vynikající příběh i překážky a samozřejmě Kanye West a Selita Ebanks, která je božská. Sice to je asi režisér "za všechny prachy", ale na to že je to raper je tohle dílo dokonalé! ()

Zajímavosti (4)

  • Film byl natočen v létě 2010 v Praze během 4 dnů a je tak možné si všimnout například české hlasatelky zpráv. (PepeCCM)

Reklama

Reklama