Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavními postavami filmu Krycí jméno U.N.C.L.E., zasazeného do první poloviny šedesátých let minulého století, do doby vrcholící studené války, jsou agent CIA Solo (Cavill) a agent KGB Kuryakin (Hammer). Oba agenti jsou nuceni odložit dlouholeté nepřátelství a spolupracovat na společném úkolu překazit plány tajemné mezinárodní zločinecké organizace, která chce šířením jaderných zbraní a technologií destabilizovat křehkou rovnováhu sil ve světě. Dvojice agentů má k dispozici jediné vodítko – dceru zmizelého německého vědce, která je klíčem k proniknutí do zločinecké organizace. Musí závodit s časem, aby vědce našli a zabránili celosvětové katastrofě. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (877)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Retro je dnes v módě ! Jenže dělat retro není jen tak. Je retro a retro. Ty horší retra nabízejí různé párty, nebo LIDL v rámci retro týdnů. Někomu prostě stačí vzít si širší kravatu na párty a batikované triko, nebo si koupit gulášovku v pravém hnusném komunistickém (retro) obalu. Tenhle film je také retro. Ale skvělé ! Tohle není žádná hra na šedesátá léta, vy tam prostě jste. A přitom je to celé naprosto nenásilné, nic nikde nedře a navíc máte celou tu dobu pocit, že si z celého filmu i z vás tvůrci tak trochu utahují. Film klouže totiž velmi zvolna na hraně parodie na všechny ty Bondy a Jerry Cottony, zároveň však umí být svěže akční a to i u regulérní automobilové honičky warťase s trábošem v ulicích východního Berlína! :-). Hlavní hrdiny si zamilujete hned od začátku (myslím mužské), jak je to u divaček s hlavní hrdinkou nevím, ale mužská část si ji zamiluje ještě o něco více. Alicia Vikander je totiž božská a já bych se s ní taky rád popral! A nejspíše si zamilujete i strýčka Rudiho, kterému když to nejde s elektrikou má občas dny kdy si dá starou dobrou klasiku. Záporáci jsou tu vůbec fajn. Jsou inteligentní, bohatí a dostat se jim na kobylku není snadné! Obzvláště když jejich ,,Defík'' má sakra vysoko sání!!! :-) Tenhle film má zkrátka všechno co divák u špionážního trhrilleru očekává. Krásná auta, krásné ženy, luxusní sídla padouchů i s třídání evropských měst, kde příběh odehrává. Nechybí ani uprchlí nacisté, zbraň ničivé síly a souboj CIA s KGB. K tomu ovšem nutno přidat velkou vtipnost dialogů a nadsázku což film velmi vyvyšuje nad ostatním průměrem. Já jsem se bavil královsky a k páté hvězdiče chyběl už jen kousek, nebýt toho už hodně vyšponovaného špiónského konce. Vysoce hodnotím i skvělou hudbu, David82 mi mluví z duše, Ennia jsem z toho cítil na sto honů a přeci to nebyl on! Bravo Pembertne! Sedělo to tam jak prdýlka na hrnec. Takže já dávám za 4 ruské štěnice (ty jsou modernější). :-) . Doporučuji! * * * * * ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Film, na ktorý sa dobre pozerá, ale je vám jedno, čo sa v ňom deje. Pohľadní a štýlovo oblečení herci ktorí nemajú čo hrať, sympatický retro audiovizuál. Neustále sa v tom niečo deje, ale pocitovo to má dlhšiu stopáž, než je tá skutočná. Hlášky a pointovanie väčšiny scén by zaslúžily scenáristicky dovypiplať. Komiksový rozbeh finálnej akčnej scény fantasticky hudobne vyboostený. Lepšie 3*. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Jako stvořené pro výlet do polozapomenutého obecního kina, kde italská architektura, staromódní forma i nostalgický soundtrack diváka nejrychleji nasáknou. Právě Pembertonova hudba mě přenesla do šedesátek hned při prvních tónech, protože tahle citace božského Ennia není vykrádačkou, ale naštěstí upřímnou a zcela trefnou poctou. Ritchie trochu překvapivě zůstává na sherlockovské vlně, ale protože to v praxi znamená hlavně smrtící dialogové výměny hlavní dvojice, nemám s tím sebemenší problém. Jen těch diváků by to chtělo víc. S nečekaně mizernou návštěvností se z kombinace elegána Cavilla, zarputilého Hammera a půvabné Alicie série nestane. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Retro špionský film jak má být, byť se tam prý prohání vozidla, která v té době neexistovala, tak mu 60. léta věřím. V jakém filmu kupříkladu máte akční honičku trabanta s wartburgem. Nestaví jen na střílečkách a má i děj a vtipné dialogy. Ilja Kurjakin (Arnie Hammer) a Solo Napoleon (Henry Cavill) jsou výborná dvojice plus Gaby frau Teller (Alicia Vikander) jim kvalitně sekunduje. Abych nezapomněl Victoria Vinciguerra je femme fatale a strýček Rudi je v části extra děsivý, ale nakonec spíše humorný. Zkrátka kodachrom. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Film v mnoha ohledech nedotažený, děj je opravdu jednoduchý a v podstatě o ničem, jenže nesmírně hravá režie Guye Ritchieho mě hodně bavila. Opravdu už dlouho mě tak nemrzel nedotažený scénář. Celková retro stylizace filmu, hudba a velmi sympatická hlavní trojice si přímo říkala o pečlivější scénáristickou práci. Mohla to být pecka, takhle to je jen zábavná oddechová jednohubka. 70% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (21)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 75 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • K filmu vydalo studio Warner Bros. i stejnojmennou mobilní hru s podtitulem „Mission Berlin“. (Plukovnik538)
  • Do kín bol film distribuovaný pod krycím menom "Waterloo". (MikaelSVK)

Související novinky

Ritchie chystá novou gangsterku

Ritchie chystá novou gangsterku

05.05.2018

Guy Ritchie se v roce 2009 přesunul od gangsterek k blockbusterům. Po dvou dílech Sherlocka Holmese se vrhnul na Krycí jméno U.N.C.L.E. a loni mu propadnul Král Artuš, na kterého příští rok naváže… (více)

Guy Ritchie chystá Aladina

Guy Ritchie chystá Aladina

12.10.2016

U Disneyho zabodovali s hranou Popelkou i Knihou džunglí a příští rok dostaneme Krásku a zvíře. K tomu se chystají předělávky Mulan, Dumba nebo Lvího krále a teď se celovečerního kříšení dočká i… (více)

Alicia Vikander je nová Lara Croft

Alicia Vikander je nová Lara Croft

29.04.2016

Snad žádná herečka za sebou nemá lepší rok než Alicia Vikander. Švédská kráska zazářila v retru Krycí jméno U.N.C.L.E., ve sci-fi Ex Machina i v dramatu Dánská dívka, za které nakonec vyhrála Oscara.… (více)

Superman nebude britským špiónem

Superman nebude britským špiónem

30.05.2015

Na začátku tohoto týdne opustil scenárista a režisér Cary Fukunaga (Temný případ) novou adaptaci románu To od Stephena Kinga (Osvícení). Do natáčení zbývaly tři týdny a studio New Line Cinema stále… (více)

Reklama

Reklama