Reklama

Reklama

Útěk z Kandaháru

  • Velká Británie Kandahar Break (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1999 pracuje v Afghánistánu pro vládu Talibanu britský specialista na odstraňování nášlapných min Richard Lee (Shaun Dooley) . Seznámí se s místní dívkou Jamilah, jejich vztahu však okolnosti nepřejí. Richard se dostane do konfliktu s místním pohlavárem a jediná možnost jak si zachránit holý život, je útěk do sousedního Pákistánu (lola3121)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (11)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jestli jsi Angličan, tak budeš jistě vědět, ve kterém roce Anglie vyhrála Pohár FIFA, ne ?!" ;) Dlouho jsem váhal zda napálit rovnou odpad, protože Útěk z Kandaháru platí za neuvěřitelně špatný film, ponechme stranou nízký rozpočet i minimum zkušeností autora, který páchá tak neskutečně okázalou scénáristickou sebevraždu, až to divákovi působí opravdu silnou fyzickou bolest.. Na druhou stranu však ze snímku přímo sálá to nadšení a láska tvůrců k řemeslu, a tak nakonec především otec dílka režisér David Whitney před celým světem vypadá jako usměvavé retardované dítě bez kouska sebereflexe, to on totiž vypotil ten zhovadilý scénáristický konstrukt dokonale se vymykající veškerým zákonitostem, postrádající veškerou logiku, když kupí jednu učebnicově nesmyslnou či idiotskou interakci na druhou, aniž by navíc toto mělo jakákoliv opodstatnění ve vývoji příběhu, byť ho to tedy nakonec činí poměrně nečitelným a nepředvídatelným, leč nesmírně trapným, na úkor všeho ostatního s nejasnými motivacemi postav v čele, byť se tedy o cosi v tomto smyslu snaží, když otravuje nakonec vlastně poněkud zbytečnými milostnými flashbacky či snovými pasážemi.. Ve finále jako jediný zdařilý narativní prvek vypadají ty poněkud křečovité úsměvné dialogy týkající se fotbalu, které však stejně snímku znovu podráží nohy, když ho činí ještě více sebeparodickým, byť zcela jistě naprosto neplánovaně.. David Whitney, který sám o sobě v některých rozhovorech uváděl, že v Afghánistánu, který si zde však stejně zahrál sousední Pákistán - Jeho hory a pouště jsou také tím jediným, kdo tu skutečně hraje !! K nesympatickému Shaunovi Dooleymu se vyjadřovat ani nebudu.. - žil, na sebe mimochodem také nechtíc prozrazuje, že islámské problematice rozumí asi jako David Beckham kvantové fyzice.. Jako by mu to snad ani nestačilo přichází Whitney s twistem tak směšným, že tomu všemu nasazuje korunu, a stává se tak korunovaným králem diletantismu.. Máte-li tedy přeci jen zájem o krutopřísnou vendetu prostřednictvím nově příchozích amerických vojáků s typicky sovětskou střelou za ucho - To jsem se ale nasmál !! - ve státě, kde paradoxně, byť slovo paradox v téhle šmíře jaksi ztratilo svůj význam, stále platí krevní msta, pak je Kandahar Break naprosto jasnou volbou !! ;) Ale varuju vás, bude to očistec pro vaše mozkové buňky !! ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Story z Afgánistánu roku 1999, kdy vládl Taliban s hlavním hrdinou britským odstraňovačem min, který se zaplete s místní dívkou a pak musí vzít roha do Pakistánu. Atraktivní téma v atraktivním prostředí, ale naprosto zabito formou naivního filmu pro cílové divačky, které si měli odskočit od svých oblíbených telenovel. Škoda. A to nemluvím o tom, že ten hlavní hrdina moc sympatií nevzbuzoval a choval se jak idiot. ()

Reklama

lola3121 

všechny recenze uživatele

Je to něco mezi „Smrt čeká všude“ a „Bez dcerky neodejdu“ naruby. Příběh se odehrává v Afghánistánu, takové té zemi, kde všichni chlapi mají vousy, chodí v hábitu a v ruce mají nabitého kalašnikova. Ženy pak mají pokud možno burku nebo aspoň čádor a na cizího chlapa se nesmí ani podívat. Pokud se náhodou víc než podívají, čeká je atrakce zvaná stoning, kdy nebožačku zahrabou nohama do země a pak chlapi z vesnice soutěží, kdo se víckrát trefí. Když se do toho zamotá modrooký blonďatý Brit a chce zavádět evropské pořádky, většinou to nedopadne dobře. Jo a taky je dobrý zjistit si, kam se může v této zemi chodit čůrat, když to na vás uprostřed pustiny náhodou přijde. ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno nevím oč tvůrcům šlo.Na jednu stranu je z toho sladkobolná sračka, na druhou stranu je to obvyklé klišé podle kterého se zavádějí pořádky,filosofie a mentalita anglosaské kultury do země nemající takovéto tradice s následnými bizarními výstupy.Jde o střet naprosto odlišných hodnotových systémů.No a co s tímhle vším udělá láska ? Ach jo! A ten konec! No to je tedy síla! ()

Dárius 

všechny recenze uživatele

Nu,pochopil jsem to i v původním znění.Jen škoda že se těm nášlapným minám věnuje ve filmu jen asi minuta.A o tom to všechno je.Obsah filmu má diváka naladit aby se těšil.A já se těšil a jak.Copak když se pod obsah podepíše oficiální distributor-tak máme prostě smůlu.Obsah psala lola3121-no celkem se trefila,ale to že odstraňuje miny bych dal až někam ůplně nakonec.Já právě myslel že to bude hlavní náplň filmu-thriller,válečný-a ta romantika jako třešnička na dortu.Ale v jednom s ní souhlasím"Ty ty ty-angličane jeden,ty nám budeš čůrat kde tě napadne?tak to by nešlo!A jak si vůbec dovoluješ se dívat na naši holku!-jo ty ses jí dotkl,tys jí hladil a pusinkoval?:takže holku jednu nezbednou ukamenujem a tebe zastřelíme-miny neminy.A pokuď si myslíš že před nama utečete do Pakistánu?-no tak si to s vama vyřídíme v Pakistánu-vždyť to vyjde nastejno.A jestli si myslíš že my jsme jen tak někdo,tak aby sis to lépe pamatoval tak zastřelíme dva tvé kolegy-ty!angličane jeden"TALIBAN!!!! ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama