Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lucy získá práci pečovatelky ve starém zpustlém domě u paní Jessel, která je v kómatu. Poté, co se doslechne, že by dům mohl ukrývat poklad, rozhodne se jej s kamarády prozkoumat v naději, že poklad naleznou. Tím se však započne série nevysvětlitelných událostí, které Lucy navždy změní. (Caminzind)

Recenze (168)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Devizou tohohle podivného hororu je vynikající strašidelná atmosféra, to je opravdu mňamka, ale to ostatní :( Trotlovské chování hlavních postav bije přímo do očí ( ťafka mrtvole byla fakt pecka :( ), načrtnuté mystérium kolem paní Jessel a její dcery vyzní do prázdna a já asi nepochopil všechny souvislosti a ve finále jsem se už ztratil úplně. Čili po restartu mozku, který se mi zauzloval při snaze si to nějak vysvětlit dávám nechápavé tři:) ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Formálně na úrovni, leč hrdinové snímku se chovají po většinu svého učinkování s nadsázkou jako po lobotomii, či na drogách ("Jmenuje se Anna."). A já mám i v hororech averzi k nereálnému chování postav, když to bije moc do očí. Fakt, že se trojice mladých lidí vydá hledat jakýsi poklad do velkého starého baráku nalehko vyzbrojena pouze jen jednou baterkou (a maskováním z proděravělých prostěradel), je tu snad nejmenší problém. Snově laděná fantasy-hororová část je příliš krátká na to, aby to byla byť jen částečná výmluva pro dramaturgické lapsy. Zklamání a kandidát na hovadinu roku. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jen těžko se mi tohle zařazuje. První polovina se totiž zoufale vleče a v podstatě to vypadá úplně jako Deep House (2021) přes kopírák. Film kterým jsem od této režie začínal. Zvrat v příběhu mne nikterak nepřekvapil, ale za pomoci solidních lekaček utvoří atraktivní a velice strašidelnou atmosféru. Více herců by určitě nebylo na škodu, neboť po pár minutách již zbývá pouze hlavní hrdinka. Už už jsem to viděl na čtyři hvězdy, ale co následuje jsem teda vážně nepobral. Možná bych byl schopen skousnout výměnu i s osobní pomstou baletky, ale nad sblížení mezi slečnami zůstává rozum stát. A ten konec? Co to jako mělo být?... ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Uf! Z tohoto mám smíšený pocit. Pomalejší, nicméně slušně otáčky nabírající první polovinu vystřídá regulérní bububu starýho baráku. Až po sem to funguje. V závěru však přijde jakýsi upírský béčko, což u mě nezafungovalo jako celek. Film je zručně natočený a s kvalitním gore, ale s ohledem na rozuzlení ho řadím do o chlup lepšího průměru. 69% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já nějak nevím. První polovina je celá o tom, jak se tři lidé vloupají do jednoho baráku, jenže se to brzo ukáže jako dost špatný nápad. Tahle část je nudná, sympatie k postávám si člověk ani pořádně nevytvoří, hlavně k těm dvěma klukům ne, protože ti se tu objeví těsně před tím vloupáním a je jasné, že tu jsou jen proto, aby někdy později v tom filmu umřeli. Takže tam nudně chodí po baráku s baterkami, hledají poklad a mezitím vzbudí ženskou z kómatu. V druhé části se konečně začne dít něco víc, začne se odhalovat, o co půjde a i když ta pointa je zajímavá, stejně ten film nudí a nedokáže ani trochu vyděsit a ani vylekat. Tak jsem ho nějak dokoukal do konce a pak si řekl "No a co jako?" Podobných hororů už jsem viděl hodně, bez atmosféry a nějakého napětí a pointa samotná to zachránit prostě nemůže. A to jsem se na Livide dost těšil, protože to prostě vypadalo jako něco odlišného, jako třeba Horsehead. Odlišné to bylo nakonec minimálně a nakonec na tomhle hororu neshledávám nic až tak zajímavého. Prostě jsem čekal, že z toho bude něco víc a teď se cítím zklamán. Škoda, no. Ale všiml jsem si, že režiséři Livide ve svých filmech rádi používají jako zbraň nůžky, měli je v Uvnitř a mají je i tady. Lepší 2* ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Interiéry se natáčely od 20. září do 22. října 2010 v Paříži a poté exteriéry až do 12. listopadu v Bretani (zejména v Quimperu, Locronanu a Rosmeuru). (bianci)

Reklama

Reklama