Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Amerika po japonském útoku na Pearl Harbour, ženy pracují, muži bojují. Jo Jones dělá ve velké továrně na letadla, zatímco její manžel Chris právě narukoval do války jako námořník. Jo nechce být sama a beztak ani nemá moc peněz, napadne jí proto pronajmout si velký dům a bydlet v něm spolu s několika kamarádkami, jejichž manželé jsou též ve válce. Jejich společné soužití přináší své problémy a ani překvapení na sebe nenechají dlouho čekat. (dopitak)

(více)

Recenze (2)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Film zásadně ovlivněný tématem a stejně tak poznamenaný dobou a prostředím, ve kterém vznikl. O nějakém ději nemůže být ani řeči, ovšem děj není to, co dělá tento film tak silným. Nedočetl jsem se nikde, že by to bylo podle skutečného příběhu, je ale naprosto jisté, že to je podle tisíců skutečných příběhů, které ve své době psala válka po celém světě. Ve filmu se občas mluví i německy.____Ok, We'll take a vote. Everybody in favor say, "aye." Aye!_ Aye!_ Aye!____"Once, in Germany, we had a democracy. But we..."_ "You lost it."_ "Nein. We did not lose it. We let it be murdered...Like a little child." ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Trumbo rozhodně nebyl špatný scenárista, ale tenhle film, který j výrazně ovlivněn válkou, a v podstatě jen představuje dialogy žen, které zde zůstaly po mužích, jež odešli do boje, mě prostě nedokázal oslovit. Jako kdyby každá scéna měla skrývat trochu víc, než v ní nakonec bylo, a tak jejich vypovídací schopnost nebyla tak silná. ()

Reklama

Reklama