I Want to Be a Soldier
USA, 2010, 100 min
Christian MolinaHrají:
Danny Glover, Robert Englund, Cassandra Gava- komentáře
Fr
RÁD BYCH UKONČIL SVOJI ESEJ TÍM, ŽE VÁM POVÍM, ŽE CHCI BÝT VOJÁKEM I PROTO, ABYCH UDĚLAL SVĚT LEPŠÍM. STAŘÍ LIDÉ ZNIČILI SVĚT A JE NA MĚ, ABYCH TO NAPRAVIL. MNOZÍ SE CHOVAJÍ ŠPATNĚ. CHCETE PO MĚ ABYCH SE NEPRAL. A VY NIKDY NEPŘESTÁVÁTE. PŘIKAZUJETE MI, ABYCH UDRŽOVAL PLANETU ČISTOU. A CO VY? DĚLÁTE TY SAMÉ VĚCI, ZA KTERÉ BY JSTE MĚ POTRESTALI, KDYBYCH JE DĚLAL....... /// Když byl malej, chtěl vzít mámu na Měsíc. Teď je mu 10 a začal si myslet, že by na Měsíci byla nuda. Navíc je nezdravě fascinován násilím.... Nekorektní sociologická sonda do HLAVY jednoho kluka. Proč nekorektní? Nejde ani tak o ,,laciný“ obrázky z dětskýho pokoje, plnýho vojáků, vlajek, svastik.... a televize. Co tu chybí?? Počítač! Vinit televizi za všechno špatný...... to je stejný jako to svádět na právě narozený dvojčata. ,,Jak je možný, že chlapec ztratil pojem o realitě!?“ Film, kterej by mohl bejt klidně dokument, protože při jeho sledování člověk přemejšlí nad otázkama, který ho napadaj, aby dospěl k závěru, že (aspoň furt doufám) to všechno má stále blíž americkýmu naturelu než nám. Některý věci mi tam prostě neseděj. Takže nečekejte dětskýho ,,Machete“. A bohužel ani odpovědi na všechny otázky. Postupně to zabředne do neúměrných sraček (jak víš, že jsou neúměrný???) a všechno spěje ke spravedlivýmu (jak můžeš vědět, že je spravedlivej??) konci 10ti letýho, metr 44 velkýho, zasranýho kusu hovna. Jo, ten kluk (Cameron Antrobus), je perfektní! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, jestli sledování cizích dětí muže působit jako antikoncepce. 2.) Hledám film, kterej dokáže, že sledování televize je škodlivý. 3.) Vobčas přemejšlím, jaký to asi je někoho zabít. 4.) Thx za titule ,,Tysa“.(16.12.2011)
sidzej
Zaujímavé. Nielen zo psychologického hľadiska (osobnostná premena dieťaťa) ale aj spôsobom akým je film natočený. Pomalé tempo s dôrazom na rodinné vzťahy, dialógy, stupňujúca sa vyhrotenosť jednotlivých scén, celkovo vo mne film najmä v prvej polovici evokoval filmárske postupy z prelomu 80 a 90. rokov čo sa v dnešnej dobe často nevidí. Ide o dosť drsný a náročný film na sledovanie s množstvom silných emotívnych scén podporených vydareným hudobným sprievodom.(10.9.2011)
fugazi
Film o tom, jak z malého dítěte může vyrůst největší sráč ve městě ... a že každé město určitě takovýho zmetka má !(30.8.2011)