Justin Bieber: Never Say Never
USA, 2011, 101 min
Jon ChuHudba:
Deborah LurieHrají:
Justin Bieber, Miley CyrusPlakáty
Sledujte inspirující příběh úspěšného mladého zpěváka. Nenechte si ujít sondu do života Justina Biebera. Vzestup zpěváka z malého městečka v Ontariu, který se stal globálním fenoménem vrcholí vyprodanou šou v Madison Square Garden.
Kamera sleduje Justina Biebera během deseti dnů před vyprodaným koncertem v Madison Square Garden, který se uskutečnil v srpnu roku 2010. Záznam z těchto deseti dnů plných koncertů, zkoušek a v mezičase zábavy s přáteli z dětství, je proložen domácím videem, starými fotkami a rozhovory. V tomto jedinečném filmu uvidíte hudebního génia, který se nejraději ze všeho předvádí. Justin kdysi ohromil agenta v Atlantě skrz YouTube a vyletěl jako raketa ke hvězdám, jen krátce poté, co oslavil patnácté narozeniny. Jeho manažer klade důraz na Justinovu spolupráci se sociálními médii, dohlíží také na to, aby měl mladík pevnou pracovní morálku a silnou osobnost. Kamera zdůrazňuje Bieberův vzhled. Jeho maminka a prarodiče doslova září pýchou… (oficiální text distributora) -
Jak se mladý kluk z malého kanadského města dokázal vyšplhat až na špičku nejslavnější arény světa Madison Square Garden. Slovy matky, prarodičů, manažera apod. se dozvíme, jak se Justin už od útlého věku věnoval hudbě, jak se seznámili s manažerem Scooterem Brownem a jak se stal slavným. Snímek je doprovázen setřihy z Justinových koncertů během turné "My world tour". Podle zpěvákových slov by nás měl film inspirovat ke splnění svých snů, protože jak už samotný název filmu říká: Never say never (Nikdy neříkej nikdy). (Belieber) -
Sestřih vystoupení Justina Biebera z koncertního turné v roce 2010. (sator)
J*A*S*M
Chtěl jsem zjistit, jestli je na ČSFD opravdu tolik pokrytců, jak se to z místních hodnocení a komentářů zdá ... a ono nejspíš vskutku ano. Hudebním vkusem je ode mě J.B. dost daleko, takže zúčastnit se jeho show by pro mě bylo asi tak podnětný, jako poslouchat písničky němýho zpěváka, ale stejně musim napsat, že je ten kluk prostě frajer a zpívat umí. A na pivko (hm, na limonádu :-D) bych s nim zašel radši než s libovolným zfetovaným, potetovaným cool rockerem. Never Say Never je dobrej dokument a J.B. není "píča" ... ale některým lidem to nevysvětlíte. Palec nahoru, o současným světě to říká víc, než politické manipulace Michaela Moorea. A to přímo (záběry na šílené pubertální fanynky) i nepřímo (reakce webovejch haterů).(7.8.2011)
Pumiiix
Dokument mapující vzestup „teen“ nadané hvězdičky Justina, je řemeslně dobře odvedená práce, uvidíte písně na jeho koncertě, známé celebrity a hodně věcí ze zákulisí a z Justinova mládí. Mě určitě „Biebermánie“ nezasáhla a jeho písně jsem slyšel pořádně poprvé až v tomto dokumentu. Můžu jen říct, že má doopravdy talent a měl štěstí na to, že právě vyrostl v době sociálních síti a maniakálních ( převážně dívčích ) fanoušků. Můj šálek kávy to nebyl, ale odpad! je z cesty.(18.6.2011)
TeeAge
|| Scenár: Jon Chu | Hudba: Deborah Lurie (Score), Justin Bieber | Produkcia: Usher, Jane Lipsitz, Scooter Braun, Antonio "L.A." Reid, Dan Cutforth | Distribúcia: Paramount Pictures | Štúdio: MTV Films, Insurge Pictures, AEG Live, Island Def Jam Music Group | Rozpočet: 13 miliónov $ | Tržby: 98,441,954 $ ||(26.8.2011)
heyda
Tak zaprvé Biebera bych nikdy neposlouchal. Jeho hudba se mě nedotýká, ale ani mě nikterak neuráží. Mám k ní poměrně neutrální vztah. Další věcí je, že jako zpěvák se mi jeví jen mírně nadprůměrný, zatímco bubeník by z něho mohl být excelentní. Ale vyberte si, že? Vydělávat miliony jako zpěvák nebo brát jen nějaké drobné jako bubeník. Já se však musím pozastavit nad zdejším hodnocením. Opět mi to připomíná Hannah Montanu. Nehodnotí se tu dokument, ale pouze celosvětový ´´fenomén Justin Bieber´´. Je mi jasné, že jekot desítek tisíc holek někdo považuje za dostatečný důvod udělit odpad. Já ale tohle neberu. Podle mě se jedná o poměrně zdařilý projekt o Bieberově životě a o tom, jak se dostal na výsluní. Já mu to nezávidím a tenhle dokument mě neurážel. 4 hvězdičky i s přihlédnutím ke zdejšímu brutálně nefér hodnocení.(25.9.2011)
Vojtino
Zajímalo by mě, kolik z těch uživatelů, co dalo odpad, tenhle dokument opravdu vidělo. Vsadim se že skoro nikdo. Justina rozhodně neposlouchám, ale ani mě nějak nevytáčí a nevadí mi, narozdíl od ostatních. Ale hodnotit se má přece film a ne on. A natočeno je to rozhodně kvalitně, sice je to celé udělané celé jen pro zisk (3D nikdy nebylo zbytečnější), ale i tak to jde.(14.12.2011)
topr harley
Justýýýýýýýn je nejlepší !!!!!!!!!!!(1.9.2011)
mysiak
nedalo mi a pri reakciách a hodnoteniach na csfd nepozrieť tento film..nestačí vidieť trailer, ukážku, fotky alebo hodnotiť film podľa názvu..film v prvom rade vyzerá veľmi dobre - remeselník John Chu (Step Up 2,3) si dal záležať na tom, aby to dobre vyzeralo..aj príbeh aj keď je to Bieber a má 16 rokov je plný prekvapení..a ukazuje klasickú cestu nahor od úplnej nuly..výpovednou silou tohoto filmu sú reakcie ľudí na Justina Biebera napr. pri rozdávaní lístkov a poukazuje na celú "biebermániu" - sila sociálnych sietí a pod...takže predtým než hodnotíte sa pozrite na film..pretože Never Say Never je slušne remeselne zvládnutý dokument o ceste nahor tohoto mladého talentu (btw. nie som nejaký extra fanda Justina Biebera)(13.5.2011)
slatkac
Bohužel jsem to viděl a nebavilo mě to, ale protože nejsem zvědavý aby mi furt nějaké jeho fanynky psaly že jsem ***** tak dám 1*.(18.6.2011)
Antabelus
Natáčet dokument o někom tak mladém mi přijde samo o sobě lehce kontroverzní, nicméně - ono to fungovalo. Aby ale byl dokument prospěšný, musí být divák při smyslech a nenechat se obalamutit snahou o (jak jinak to říct) "útok na city", která bohužel přišla asi po 30 minutách dokumentu. Od té doby to šlo už více méně jenom z kopce a dělalo to na mě tak nějak dojem, že cílová skupina jsou Bieberovi odpůrci, kterou se snažil Jon Chu obměkčit perfektní řemeslnou prací a tak nějak těžko uvěřitelnými záběry z minulosti (i "současnosti"), o jejichž autentičnosti by pravděpodobně nemělo smysl ani spekulovat (příklad za všechny: scéna s holčičkou s houslemi na ulici). Podtrženo sečteno - v celku dobře zpracovaný dokument o tom, jak vzít (podle mě neoddiskutovatelný a ohromující) talent a změnit jej v mainstreamový hovadismus. Možná, že až Bieber přestane mutovat, začne tvořit kvalitní hudbu, třeba "jen" jako bubeník. Přes původní obavy jsem rád, že jsem snímek shlédl! Mimochodem: díky profilu tohoto filmu zde na ČSFD považuji veškeré zdejší hodnocení za irelevantní a pravděpodobně ve šlépějích některých uživatelů začnu svůj ČSFD účet také využívat jako prostor pro léčení komplexů :-) Na 4 hvězdy to není ani náhodou, ale vzhledem k tomu, jak je zde snímek nechutně podhodnocený mám nutkání dát i 5.(25.9.2011)
fallangell
Další marketingový prvek do mozaiky fenoménu Justina Biebera.(31.3.2012)
Hismael
Vždyť je to taková sranda. Dost mě pobavilo jak v českém dabingu doktor konstatoval že Justin má v krku spoustu slizu. Justin Bieber je prostě super byznys. Stačilo pár amatérských videí umístit na youtube a díky “lovci talentů“ šel rovnou na obří label, ten ho protlačil do rádií, zařídil koncerty, producenty, texty, image, hosty na desku, všechno. Samotnému Justinovi stačí jen to že umí docela zpívat a má roztomilou tvářičku. Takhle se zrodil stroj na peníze Justin. Jeho publikum tvoří z 99,9% holky kolem 14 let který berou útokem každý koncert. Mluví o tom že má krásné vlasy, oči a že ho asi milují. Menší závist a dětské písně je důvod proč je hodnocení tak nízko. Samotný dokument ale není tak tragický, jen musíte překousnout to neuvěřitelně přehnaný šílenství pubertálních holek a smířit se s hudebním stylem. To je jediný způsob jak se to dá dokoukat do konce.(2.9.2011)
Coldrexx
50% - Šel jsem do toho s jasnou vidinou odpadu, no nakonec to nebylo vůbec tak špatný. Technicky velmi dobře zvládnuté (jako Step Up). Nijak mě to nepohoršilo a jeho tvorbu poslouchat nezačnu. Fandům (teda fanynkám) se to líbit bude, dokument mapuje jeho krátkou cestu ke slávě a mnoho záběrů z vystoupení i ze zákulisí. Nenudil jsem se. / Dále pár slov k Biebrovi. Jsem zarytý odpůrce jeho stylu hudby, vystupování, vzhledu. Před zhlédnutím tohoto dokumentu jsem byl také odpůrce Justina jako osobnosti. Změnil jsem však názor. Prostě dělá hudbu, kterou masy vyžadují a vydělává na nich nekřesťanské peníze. To mu nemám za zlé, protože takových popových pseudozpěváků tu před ním byly tucty, a když se vám to nelíbí - neposlouchejte (jako já). Drtivá většina zde hodnotících odpadem vlastně ani neví, proč mu ten odpad dali, holt je to in. Haters gonna hate...(14.5.2011)
ivishka
odpad!:-D to mě po... Promiňte ale nenapadne mě nic jiného než tohle...Co se týče hudby nula nula nic... Vkus, tanec..cokoliv co by stálo za řeč?? NIC a víte co mě nejvíc zarazilo?Že tahle rychlokvaška z které se mi dělá jenom zle byla objevena Justinem Timberlakem!!!Ano slyšíte dobře..hvězdou takového kalibru...Justin Timberlake se asi úplně pomátl.Nejvíc fandím fanouškovi(jestli to byl vůbec fanoušek-a soušastně je to jedno z mých nejoblíbenějších videí, které jsem kdy viděla :-D)co po něm hodil plastovou láhev vody a pak taky jak jsem slyšela, že se na nějákém živém koncertě tahle karikatura(asi hermafrodit protože si nedokážu vysvětlit jak může něco tak divnýho existovat a ještě se to ukazovat na veřejnosti...)zasekla při nějákém vystoupení na laně...Nemám slov.(21.7.2011)
DivX
odpad!Ooou Bejby, Bejby... 0%(11.9.2011)
Hnedoocko
Důvod, proč jsem dokument shlédla - ačkoliv nejsem zamilovaná fanynka tohoto zpěváka, ani jeho hudba mi není moc blízká, zajímalo mě, zda je tento dokument opravdu takový propadák, za který ho většina uživatelů čsfd považuje. Nutno říct, že dokument byl skvělý a až na to, že není o něčem, do čeho jsem absolutně zainteresovaná, neměl chybu. Všichni znají jméno Justin Bieber, všichni vědí, jaký má drahý auto, že chodí se Selenou Gomez apod., ale to, že tenhle kluk má opravdový talent, a to jak pro zpěv, tak i pro hraní na bubny, kytaru apod., to už nikoho nezajímá. Žijeme ve světě, kdy nikdo nikomu nic nepřeje, všichni závidí a rádi si čtou bulvární články. Tento dokument jasně ukazuje, kolik dřiny a usilí jeho sen, stát se zpěvákem, obnáší. Pokud někdo neuznává jeho hudbu, chápu to, ale to, že jeho hlas je dar, o tom není pochyb a musí to uznat každý, kdo má alespoň trochu hudební sluch. I po shlédnutí se sice nestanu fanynkou Justina Biebera, ale musím uznat, že jeho post „teen zpěváka“ si poctivě vydřel a nezbývá, než mu to přát a doufat, že mu to vydrží.(8.12.2011)
Politik
Nemusím být fanoušek tohoto zpěváka, ale dokázal nám, jak internet umí dělat hvězdy a že je v něm určitý talent. Ten kluk je vážně třída. Nikdy neříkej nikdy!(8.6.2011)
pand
Justina Biebera nesnáším, ale to neznamená že udělim tomuto filmu odpad zase taková sračka to nebyla. Je hrozně jednoduché jenom si přečíst název ve které je nějaká hvězdička(Cyrus, Jonas...) a udělit odpad. Což podle hodnocení udělalo mnoho lidí. Viděl jsem nastoprocent větší sračky. Chtěl jsem udělit dvě, ale udělim i třetí abych trochu porovnal to hodnocení(26.8.2011)
drake31
Tak toto som si nemohol nechať utiecť. Také nádherné hodnotenia, a to prevažne od ľudí čo sa ani neobťažovali, si pozrieť ani 15 minúť s tohoto dokumentu a hneď tomu súkajú odpad! lebo to je o Justinovi Bieberovi. Mne sa tiež nepáči veľa vecí na ňom a preto ho ani nevyhľadávam a snažím sa mu vyhýbať ako sa dá a nenavážam sa zbytočne doňho. Ale úprimne keď ho vidím na fotkách s mojou milovanou Selenou ide ma roztrhnúť od zlosti :D Ale to samozrejme nie je dôvod prečo hodnotím tak ako hodnotím. Celkovo ten dokument bol znesiteľný ale nič viac. Nič čo by ma dokázalo zaujať - čo sa týka žánru narážam na spracovanie. Teraz vás môže napadnúť otázka: "Čo by od toho chcel viac ?" - a moja odpoveď: "Neviem, proste niečo viac.(28.5.2011)
ghatos
odpad!Na to jsem se nezvládl dodívat - něco tak hrozného, tupého, falešného, hnusného, debilního...ble. Vidět ty holčičky jak vřískají...na to západní civilizace zhyne. -99%...septik!(30.5.2011)
Curlyman
Hudobná tvorba tohto mladého speváka ide vážne mimo mňa, ale keďže je okolo neho taký obrovský celosvetový boom, bol som zvedavý na jeho životnú story. Na moje prekvapenie to vôbec nebol 60. najhorší film na čsfd (umiestnenie v čase písania tohto komentáru), ale poctivý dokument o ceste odnikiaľ niekam. A napravil aj moj obraz o ňom. Chalan očividne talent má a nejde o rýchlokvas z nejakej hudobnej súťaže, ale o poctivú prácu prakticky odmalička. Trefne poukazuje aj na silu dnešných sociálnych médií a na to, že ak máte talent a podarí sa Vám stretnúť tých správnych ľudí, ktorí Vás vedia usmerniť, môžete to dotiahnuť poriadne ďaleko. Pre skalné fanúšičky jednoznačne film roka, pre haterov živná pôda na trolling, pre mňa celkom zaujímavých 105 minút (až na tie uškriekané teenagerky, ktorých je tu neúrekom). No za jeho najväčší úspech budem asi navždy považovať Selenu Gomez :). PS: Bol by som zvedavý koľko z hodnotiacich tento film skutočne videlo a koľko dalo odpad! len z princípu. Haters gonna hate.(21.9.2011)
J*A*S*M
Pumiiix