Reklama

Reklama

Xi you ji zhi da nao tian gong

  • Čína 西游记之大闹天宫 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Snímek vypráví o pouti vybraných postav dnes již klasického příběhu čínské literatury "Putování na západ", jinak známého pod názvem Opičí král autora knižní předlohy Wu Cheng-ena a zavádí nás do děje, kdy se Opičí král bouří proti Nefritovému císaři a tím vyvolá chaos, jenž je úvodem do dalších dobrodružství. (FIBO)

Diskuze

Skripi

Skripi (hodnocení, recenze)

Z úcty k starému opičiemu královi ktorého sme pozerali ako deti dávam 2 hviezdy... :/

Uživatel Rominator smazal svůj příspěvek.

melvicious

melvicious (hodnocení, recenze)

Insegrim

Ačkoliv jsem nerozuměla všem dialogům (hlavní dějové linky mi byly překládány), film jsem si pořádně užila. Tak velmi dobrou úroveň specifálních efektů jsem vyloženě nečekala. Hlavní spor mezi charismatickým záporákem a ne tak výrazným kladákem skvěle doplňoval hravý, směšný a drzý Monkey king:). Do ženských rolí byly obsazené krásné Asiatky (jednou z nich Miss China nebo Miss world). Po filmu jsem měla potřebu si prohloubit znalost hlavních postav v budhismu a asi i celého seriálu Opičího krále. Každopádně konec dává jasný palec nahoru sequelu.

na příspěvěk reagoval Insegrim

melvicious

melvicious (hodnocení, recenze)

Film jsem videla na dovolene ve Vietnamu. Chtela jsem ho ohodnotit, ale csfd makeri zavreli moznost hodnoceni kvuli nexistenci evropskeho promitani :D

na příspěvěk reagoval Insegrim

Ichabod

Ichabod (hodnocení, recenze)

Nádhera, já se teda těším moc. Skoro mam chuť na původní seriál co u nás běžel před dvaceti lety nebo víc :-))

Uživatel Raztubyl smazal svůj příspěvek.

Rom4n

Rom4n (hodnocení, recenze)

ten trailer je absolútne bezobsažný so samoúčelným eye-candy

balone

balone (hodnocení, recenze)

sniper18: takze se vlastne moje pesimisticke nazory, ktere jsem mel pred rokem plni :)

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Podľa IMDB by rozpočet mal byť až 100 mil, čo už teda nevyzerá na taký menší film, ako som pôvodne očakával. No som veľmi zvedavý, ako to dopadne, postprodukcia trvá poriadne dlho, takže si asi dávajú skutočne záležať aj na tých efektoch. To herecké obsadenie je úžasné, ale bojím sa, aby z toho nebola len nejaká preefektovaná fraška v štýle americkej produkcie a nanešťastie v poslednej dobe sa tým začína kaziť aj Čína. To by som teda Donniemu Yenovi neprial. Nech už je rýchlo trailer, nech sa dá urobiť predstava.

111tom111

111tom111 (hodnocení, recenze)

 Donnie Yen momentálně asi nejžádanější filmová hvězda co se bojových filmů týče .myslím že se máme na co těšit

balone

balone (hodnocení, recenze)

sniper18: no takže to bude taková wushu taškařice... Hrdinej epos zasazenej do Číny 16. stol. o chození mnicha sem a tam hledající svitek a občas narazíc na nějakého šmejda, kterého smete, s konečným epickým soubojem. Hmmm, to už jsem párkrát viděl. (Párkrát?)

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

balone: Tak to je veľmi pravdepodobné, že to bude len o súbojoch pár ľudí, ale dôležité je, čo to bude za súboje. By som bol veľmi prekvapený, keby sa to aspoň trochu podobalo na Ip Mana a podobne, podľa mňa to bude niečo podobné, ako najnovší film Je Liho http://www.youtube.com/watch?v=3aIM4PBrKFQ Ale hlavne dúfam, že Donnie Yen bude opičím kráľom iba časť filmu, rovnako ako v Zakázanom kráľovstve, tam bol Jet Li ako mních výborný, ale v úvode, keď bol ešte opičím kráľom mal tie súboje o ničom.

balone

balone (hodnocení, recenze)

sniper18: tam to prohráli hlavně s výběrem hlavního herce.. Michael Angarano neni špatnej, ale sem se mi fakt nehodil...
Ale zpět k tomuto filmu. Už podle toho plakátu je mi jasné, že to nebude velkofilm, jak jsme u Číny zvyklí, kde většinou jsou bitvy s tisící lidmi, ale bude se jednat jen o pár lidí v souboji. Hlavně se budou snažit o vizuální stránku, což může zapříčinit zkázu příběhu, jak to vidíme velmi často v americe.

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Ak mám pravdu povedať, bol by som veľmi prekvapený, ak by to bolo aspoň tak dobré, ako Zakázané kráľovstvo. To síce bolo sklamanie, ale aspoň sa držalo relatívne pri zemi a tak sa dali užiť obaja herci. Od tohto očakávam maximálne fantasy s hromadou trikou a také niečo nemám rád.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Martrix

Martrix (hodnocení, recenze)

Celé se to natáčí pro IMAX 3D a byli na to pozváni odborníci z Hollywodu, David Ebner (Alice in Wonderland, Spider-Man 3) a Shaun Smith (The Forbidden Kingdom, 300, I Am Legend) , kteří budou dohlížet na speciální efekty. Podle wikipedie je ovšem premiéra plánovaná na 7.6.2012.
 Opičího krále zná takřka každý Číňan. Po staletí si lidé klasické Wu Čcheng-enovo dílo předávali formou vyprávění z generace na generaci. Kořeny tohoto příběhu sahají mnohem hlouběji do minulosti, než do 16. století, kdy jej autor písemně zpracoval v pohádku s filosofickým podtextem. Opičí král je pestrou směsicí buddhistického učení, dávných mytologických postav a napínavých dobrodružství, jež prožívají hlavní hrdinové na své strastiplné cestě za Nejvyšším Buddhou pro posvátná písma. Existuje film http://www.csfd.cz/film/198942-opici-kral/ a dokonce i seriál http://www.csfd.cz/film/149586-chai-tin-dai-sing-suen-ng-hung/. Tentokrát by však mělo jít o vzpouru Opičího krále proti Vládci nebes, takže Donnie Yen vs Yun-Fat Chow.
Snad to nebude opičárna a když nic jiného, užijeme si super wu shu

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Téma opičieho kráľa ma až tam moc nezaujíma, ale to herecké obsadenie na čele s Donnie Yenom je perfektné. Tak dúfam, že to nebude až tak moc fantasy, ale skôr historicko akčný film.

Reklama

Reklama