Reklama

Reklama

Doug Glatt (Sean William Scott) vyrůstá v lékařské rodině, ale díky svým odlišným zájmům si připadá jako cizinec. Jednoho dne navštíví se svým přítelem Ryanem (Jay Baruchel) zápas nižší hokejové ligy. Během zápasu se Ryan vysmívá hostujícímu týmu a vyprovokuje šarvátku. Do ní se zapojí i Doug, který druhý den dostane nabídku práce v hokejovém týmu jako ochránce ostatních hráčů. Hlavní hrdina nabídku přijme a ujme se tak ochrany svých spoluhráčů. (Mr.Hudson)

(více)

Recenze (541)

verbal 

všechny recenze uživatele

Když už té bandě vymaštěnců, co si musí někde na ledňáčku každou neděli sežrat hamburger, vychlastat pár piv a zařvat gól nestačí, že ta partička nuzně placených, prudce inteligentních mudrců předstírá práci s pukem, musí si ti skoro maturanti sem tam i rozšmelcovat držky, aby byl kulturní zážitek úplný a naplňující. Vznikají pak i takovéto tklivé příběhy zneuznaných intelektuálů, které semele ta zlá hokejová mašinérie. Každopádně je velmi milé, že se k nim pak společnost nechová macešsky, staví jim pomníčky a po skončení aktivní kariéry jim umožní naučit se třeba i číst a psát nebo vstoupit do ČSSD. Taky je moc hezké, že když se jim třeba něco nemilého přihodí, lidé na Staromáku pak truchlí víc, než kdyby jim pomřeli vlastní rodiče. To když onehdá spadlo letadlo s mým kamarádem, který byl jen obyčejný astrofyzik pro Bajkonur, neštěk ani pes. A ani se tomu nedivím. Ten když se zabral do těch svých výpočtů kosmických trajektorií, měl problém trefit i branku u baráku. Ale jinak je to film zábavný, veselý a hezky ukazuje, jaké by to bylo, kdyby se Youngblood nebral tolik vážně. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Co je na téhle komedii zvláštní, tak asi to, že nejvážnější v ní je právě Seann William Scott. I tak se ale předvedl naprosto skvěle. Snad lepší film a komedii zároveň z hokejového prostředí jsem dosud neviděl, dokud jsem ale neviděl právě tuhle komedii. Naprosto boží příběh o hráči, který hokej zrovna moc neuměl, ale výborně se uměl rvát. Seann brutálně nakynul a řeže do každýho, kdo si to zaslouží. Řeže do hráčů tak často, že ke konci filmu má už držku tak opuchlou, že byste to na něm těžko poznali. Přesto po dlouhé době jsem měl pocit, že koukám na komedii, kterou určitě nevidím poprvé a ani naposled. Bylo to hrozně fajn. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $4,168,528Tržby Celosvetovo $6,981,541Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,311,768 //počet predaných kusov 21,496Tržby za predaj DVD v USA $1,409,519 //počet predaných kusov 45,043║ na prvý pohľad klasická americká prkotinka o budižkničemovi ale nakoniec miestami to príde roztomilé, hokej v tomto prevedení ušiel, aj keď tam išlo skôr o boxerský ring /55%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nečekaně dobrý film. Líbil se mi tam ten přehnanej důraz na bitky, rukavice dole a boxerskej postoj, jak v nějakym NHL 2001. Sean William Scott je ve vážnější roli výbornej a hrozně nařáchlej. Navíc tam celej film strašně dostává a ke konci má už tu držku solidně zdeformovanou :) Je to ale v podstatě i romantickej film, prostě nenáročná pohodovka. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JEĎ TAM, POHLÍDEJ TOMU FRANTÍKOVI ZÁDA A MOŽNÁ, ŽE BYS HO MOHL Z TÝ SRAČKY VYTÁHNOUT A DOSTAT HO ZASE NA NOHY“..... /// Sportovní film pro všechny, kteří vidí krásu i tam, kde chčije krev a jde jim (v první řadě) o tým. Jako sympatickej pošuk Doug, jenž nešel v rodinných šlépějích a kterýho se dotkla Boží pěst. Když pominu teploušský pokusy o humor jeho kámoše Ryana, tak fakt, že prdel jsou hlavně rvačky moc intelektuálů nepotěší. Co taky může bejt ftipnýho na rošlehaným ksichtě o plexislo, že? Ale je tu i jednoduchej situační a slovní humor a protože mám hokej rád (a Doug jakoby z prdele vypadl jednomu kámošovi) říkám: ,,DOBRÁ BITKA KÁMO!“ A jestli se tohle fakt stalo (ale stalo...), tak život (a sport) dokážou furt psát dost dobrý zkazky. Stupidní zábava plná hokeje, krve a týmovýho ducha. Bavil jsem se. Člověk by si měl vobčas odfrknout vod těch nerváků. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju filmy podle skutečnejch příběhů. 2.) Nechápu tohle spojení: 3 týpci, 4 zuby, 1 hra. 3.) Mým vzorem jsou hokejky s krvavou držkou (co jdou z ledu po svejch). 4.) Thx za titule ,,Ferry“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR **** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mám rád hokej, mám rád Stifflera, mám rád rvačky i krev. Není důvod si tedy tenhle film neoblíbit. Velmi originálně zpracovaný film, kterému se 90 minut daří spolehlivě bavit i napnout. Souboje jsou autentické i velmi drsné, Stiffler je zde borec a nikdo nemá vůči němu žádnou šanci. Vyloženě film k pobavení na oddychový večer. Velmi se mi to líbilo. 80% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

The underdog story of the year. "Goon" není nic nového pod sluncem, ale funguje famózně právě díky tomu, že dobře pracuje s léty prověřeným rámcem filmů o outsiderech, kteří objeví svůj potenciál pro nějakou výstřední oblast lidských činností a postupem času si získávají sympatie nejen svého pochybovačného okolí, ale i diváků. Příznačně současné době, kdy už coming outy nejsou nic neobvyklého a všechny myslitelné cílové skupiny již našly místo v našem srdci, je načase, abychom opět s otevřenou náručí přijali tupého heterosexuálního bouchače. "Goon" je principielně "Rocky" přesazený na led, který hledá své místo v post-apatowovském světě. Není nikterak prostořeký, ani rozšafně vulgární, a už vůbec není žádný smart hošík, který dřepí u compu a vyjadřuje se popkulturními citacemi. Stejně jako Italský hřebec i tahle javorová mlátička je prosťáček k pohledání, který s upřímnou bezprostředností říká věci o oddanosti týmu a i on má právo se realizovat, byť neumí nic jiného než krvácet, rozdávat rány a nepadnout na kolena. V současnosti, kdy jsou bitky v hokeji zakázané, tak může být "Goon" opravdovým hrdinou své doby. Ukazuje totiž, že někomu nabančit nebo ustát několik ran, je také talent hodný uznání. "Goon" okouzluje samozřejmě díky tomu, že svého hrdinu nedělá machem, nýbrž dobrosrdečným ňoumou; prostě méďou, u kterého se může dívka dobře schoulit a k němuž můžou ostatní vzhlížet. Hrdinovu roli v dnešní post-feministické a post-comingoutové společnosti stvrzují právě vedlejší postavy. Typicky apatowovský (prostořeký floutek s košatým slovníkem) kámoš ho obdivuje a hlavní ženská postava z něj ovuluje (příznačně opustí svého smart přítele, typického zástupce vyšší střední třídy, ve svetříku, s upraveným vzhledem, a dokonce řekne, že když je s hrdinou, necítí potřebu spát s jinými chlapy). Ve výsledku "Goon" vlastně představuje podvratný snímek, protože v době politické korektnosti, emancipace, kultivovanosti a krize maskulinity prezentuje jako crownd-pleaser až gladiátorsky barbarskou podívanou plnou krvavých kontaktních rvaček, flusání, excesivní slovní vulgarity, nahoty a nevázaného sexu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

V podstate naprosta hovadina, ale reziser byl radne vychcanej a tak si tu neco najdou chlapy i zensky. Je tu totiz jak romanticka linie, kde Stiffmeister bali zenskou a je to sice naprosto dutej, ale jinak hodnej a pozornej pritel. A k tomu tu je kontrast v jeho chovani na lede, kdy sice moc bruslit neumi, ale sereze naprosto kazdyho do krve. Zadnej vyraznej pribeh tu neni, proste jednotlivy zapasy, kde je kladenej duraz vzdy na Seannovo bitku a mezi utkani trochu ty romantiky. Vysledek je sice zabavna, ale v podstate nijak extra vtipna komedie s krasne brutalnima bitkama a sympatakem Seannem, kterej se nejak podezrele ale zakulacuje nebo to mozna jen delaj ty fousy. Lepsi 3*. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Hity, provokace, bitky. Přesně proto hokej miluju a přesně proto mi ho chybí hrát. Tohle je lehká a zároveň brutální komedie, podle mě taky nejlepší film o tomhle sportu - jak po americku vyhrocuje, přitom ale zachycuje tu pravou podstatu tvrdý stránky věci. Seann "Stifler" super blbečkem a Liev Schreiber ultimátním veteránem drsňákem. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tohle je fajn adrenalinová věc. Takovej "Rocky v hokeji". A ono to ani není moc o hokeji, ani moc o vztazích, ono je to hlavně o tom, jak tam bývalej vyhazovač a aktuální hokejista řeže protivníky jak na běžícím páse, vyvolává rvačky, shazuje rukavice, drtí hlavy, vyráží zuby, nechává krvavý skvrny na plexiskle atd. Do toho jedna malá milá love story ... Prostě téma stokrát ohrané, ale pořád super zábavné a tohle nenudící. "Stiffler" nemá vůbec konkurenci, sejme každýho,kdo mu příjde do rány ... a to mám rád.. :-) ()

movie 

všechny recenze uživatele

50% Všechny scény z ledu, šatny nebo autobusu hokejistů jsou naprosto super, doplněný o zajímavou linku homesexuálních vtipů (?). Zbytek je trochu oser. Chtělo by to sequel, kde hlavní roli bude hrát postava Lieva Schreibera, ten jen naprosto přesnej. Jak Ryan Hollweg z Plzeňských Indiánů. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Možná nejlepší komedie tohoto roku, která pojednává o kanadské hokejové pralesní lize a její komediální síla je skrytá především v jednotlivých hráčích a jejich totální apatii vůči týmu. Dokonale nevtíravý film, kde nic nepůsobí uměle a zbytečně. S.W. Scott hraje perfektně a film má dokonce i záblesk poselství, které je podáno bez klasického patosu a klišé, které se objevuje v 90% sportovních filmů. Americký "Okresní přebor", pro mě mnohem zábavnější a zajímavější, zesměšňování hokejového sportovního klišé je zkrátka zábavnější, na fotbal si nemůžete vzít dámské brusle. 90% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je něco pro fandy technického hokeje hraného vesměs bez rukaviček. Sice si užijí víc krve, než puků zatoulaných do sítě, ale toho hodného, slušného a krvelačného kluka je třeba povzbudit, aby byl připraven na to, až se mu před bušící pěstičky postaví rolba nebo nějaká ještě zákeřnější obluda. Musím se studem v oku přiznat, že jsem se bavil, ač si z hokejových utkání obvykle pamatuji spíše výsledky než počty vyražených zubů. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Je to taková nenáročná sportovní ptákovina, která spíš působí chvílema až jako parodie. Sice je to údajně inspirovaný skutečností, ale to bude tak 10% skutečnost a 90% výmysly. Já jsem se u toho pobavil, takže účel byl splněn. Navíc tam padlo několik opravdu brutálních hlášek (např. "Buď tvrdej jako teploušský porno.") a překvapivě mi ani moc nevadilo nějaký to řešení vztahu hlavní postavy a jeho čubky, co měla xicht jak meloun. To třeba ve filmu Slap shot s Newmanem to tahle vedlejší dějová linie dost pohřbila... ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem se po celý film nedokázal rozhodnout, jestli sleduju velmi špatnej hollywood, nebo velmi rafinovanou indie, a přestože mě postava Jaye Baruchela tak akorát štvala a cítil jsem, že snaha o nového Rockyho až příliš často naráží na špatný scénář, přesto jsem si Goona užil. Je nekorektní, ideologicky podvratný a, laicky řečeno, zajímavý. Bavil mě Schreiber, bavila mě Alison Pill, bavil mě S. W. Scott... A bavil mě celý tenhle film, reflektující posedlost násilím. ()

MoRTy 

všechny recenze uživatele

mělo to svoje momenty, ale ve výsledku děj a režie docela pokulhávaj..nějak mě ta atmosféra nepohltila, což je u takovejhle "sportovních" a namotivovanejch filmů docela důležitý. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když se kácí kanadský prales, létají třísky.. Hokejové nasty pleasure s násilím vyhnaným na ledě až za hranici absurdna, S.W.Scott částečně se rehabilitující za své předchozí dementní role (i když Doug Glatt taky není žádný Platónův učenec), úžasná kreace L.Schreibera (přesný vous pro hráče jeho typu!) plus kvantum hlášek typických pro smradlavé šatny i vyhecované arény a já se najednou přistihl, že mám u této vskutku netradiční sportovní komedie permanentní úsměv na rtu. Klidně mi, vy proužkované svině, dejte deset minut za nesportovní chování, ale Goon kurva píše a vyfénovaného Youngblooda s Robem Lowem posílá ostrým hitem až do páté řady v hledišti.. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Jakožto člověk, který hokeji už dávno a beznadějně propadl, respektuju vše, co k němu patří (ať už si to užívám více či méně). A Goon mě tak svým tématem dost lákal. Co se týče samotného zpracování hokejových zápasů, film působí místy naivně, ale tvůrcům evidentně nešlo o nějakou autenticitu jako spíš vystihnutí atmosféry (navíc nahlížené značně uvolněnou optikou), stejné je to v případě onoho skutečného příběhu, kterým se snímek opravdu jen inspiroval. Ale dění při zápasech mě bavilo, strhávalo (komentátorovy glosy zas rozesmávaly) a maximálně jsem fandil hlavnímu hrdinovi (i když bylo jasné, jak vše skončí). Ovšem mnou zmiňovaný sport či konkrétněji šarvátky dostávají v tomto filmu jen zhruba půlku prostoru. Odvrácenou stranou snímku je pak vše mimo led. Od Dougova vrcholně trapného kámoše přes 2 ruské (?) spoluhráče (kteří za ním byli co do nevtipnosti v těsném závěsu), pochybnou rodinu až po násilně vsunutou (a nefungující) romantiku. A všechna tato negativa sráží jinak slušně rozjetý film až k průměru. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Celkem prijemne prekvapeni. Nic moc jsem od flmu necekal a uz vubec ne od S.W.Scotta, ale jde o velmi prijemny film se zajimavymi postavami a Scott snad poprve v zivote hraje a jde mu to celkem obstojne. ()

Reklama

Reklama