Reklama

Reklama

Doug Glatt (Sean William Scott) vyrůstá v lékařské rodině, ale díky svým odlišným zájmům si připadá jako cizinec. Jednoho dne navštíví se svým přítelem Ryanem (Jay Baruchel) zápas nižší hokejové ligy. Během zápasu se Ryan vysmívá hostujícímu týmu a vyprovokuje šarvátku. Do ní se zapojí i Doug, který druhý den dostane nabídku práce v hokejovém týmu jako ochránce ostatních hráčů. Hlavní hrdina nabídku přijme a ujme se tak ochrany svých spoluhráčů. (Mr.Hudson)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (541)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Prosím vás nepouštějte už nikdy Barušela do ŽÁDNÉHO filmu. Neříkám že Goon je skvost, ale prostě ten člověk co tady předvádí je hodně hodně mimo mísu. Měl jsem hodně nutkavou potřebu film po pár minutách vypnout. Pak ovšem příjde Doug do nového týmu plného různých lidských trosek a diváka, přestože tuší jak tohle celé dopadne, začíná zajímat jejich osud. Film je skoro krvavější než Total Recall a sprostější než Podfu(c)k. Nevím proč si Američani nevymyslí už něco jiného než Fuck, které používají v každé větě jako podstatné jméno, přídavné jméno, zájmeno, sloveso, citoslovce a kolikrát už si myslím že i spojku s předložkou. Neuvěřitelné. 50% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

The underdog story of the year. "Goon" není nic nového pod sluncem, ale funguje famózně právě díky tomu, že dobře pracuje s léty prověřeným rámcem filmů o outsiderech, kteří objeví svůj potenciál pro nějakou výstřední oblast lidských činností a postupem času si získávají sympatie nejen svého pochybovačného okolí, ale i diváků. Příznačně současné době, kdy už coming outy nejsou nic neobvyklého a všechny myslitelné cílové skupiny již našly místo v našem srdci, je načase, abychom opět s otevřenou náručí přijali tupého heterosexuálního bouchače. "Goon" je principielně "Rocky" přesazený na led, který hledá své místo v post-apatowovském světě. Není nikterak prostořeký, ani rozšafně vulgární, a už vůbec není žádný smart hošík, který dřepí u compu a vyjadřuje se popkulturními citacemi. Stejně jako Italský hřebec i tahle javorová mlátička je prosťáček k pohledání, který s upřímnou bezprostředností říká věci o oddanosti týmu a i on má právo se realizovat, byť neumí nic jiného než krvácet, rozdávat rány a nepadnout na kolena. V současnosti, kdy jsou bitky v hokeji zakázané, tak může být "Goon" opravdovým hrdinou své doby. Ukazuje totiž, že někomu nabančit nebo ustát několik ran, je také talent hodný uznání. "Goon" okouzluje samozřejmě díky tomu, že svého hrdinu nedělá machem, nýbrž dobrosrdečným ňoumou; prostě méďou, u kterého se může dívka dobře schoulit a k němuž můžou ostatní vzhlížet. Hrdinovu roli v dnešní post-feministické a post-comingoutové společnosti stvrzují právě vedlejší postavy. Typicky apatowovský (prostořeký floutek s košatým slovníkem) kámoš ho obdivuje a hlavní ženská postava z něj ovuluje (příznačně opustí svého smart přítele, typického zástupce vyšší střední třídy, ve svetříku, s upraveným vzhledem, a dokonce řekne, že když je s hrdinou, necítí potřebu spát s jinými chlapy). Ve výsledku "Goon" vlastně představuje podvratný snímek, protože v době politické korektnosti, emancipace, kultivovanosti a krize maskulinity prezentuje jako crownd-pleaser až gladiátorsky barbarskou podívanou plnou krvavých kontaktních rvaček, flusání, excesivní slovní vulgarity, nahoty a nevázaného sexu. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tohle je fajn adrenalinová věc. Takovej "Rocky v hokeji". A ono to ani není moc o hokeji, ani moc o vztazích, ono je to hlavně o tom, jak tam bývalej vyhazovač a aktuální hokejista řeže protivníky jak na běžícím páse, vyvolává rvačky, shazuje rukavice, drtí hlavy, vyráží zuby, nechává krvavý skvrny na plexiskle atd. Do toho jedna malá milá love story ... Prostě téma stokrát ohrané, ale pořád super zábavné a tohle nenudící. "Stiffler" nemá vůbec konkurenci, sejme každýho,kdo mu příjde do rány ... a to mám rád.. :-) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ja som celkom spokojný. Síce to až taká komédia nebola, skôr sa to prikláňalo k športovej romantickej dráme, ale to asi nebolo tak dôležité, aj keď by som nejaké tie vtipné hlášky navyše vrelo privítal. Hlavné bolo, že film nenudil, a aj keď som ho pozeral neskoro v noci, dokázal udržať moju pozornosť a to aj napriek tomu, že hlavná pointa filmu bola klišoidná ako hrom. 70/100 ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Asi jediné co bych na tomhle filmů opravdu pochválil, je to, že jsem u něj neusínal. Ano, může se to zdát málo, ale není. Jsem unavený, jsou více jak 3 hodiny ráno a já tu píšu komentář k tomuhle snímku. Takže by se dalo říci že jsem se nenudil. To je ale asi opravdu vše. Film jako takový je po všech stránkách průměrný až podprůměrný. Ano jde jen o nějakého bitkaře, tak co bych na tom měl hledat, ale já bych chtěl stejně víc, protože tady všechno odflákli. Jak komediální stránku, tak výběr herců, tak dramatickou stránku, tak i love story. Dál jsem sice 3 hvězdy ale procentuálně je to pod 50% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Fiktivní postava Xavier LaFlamme (Marc-André Grondin) má ve skutečnosti představovat kanadského hokejistu Krise Letanga. Jmeno LaFlamme bylo převzato od Letangovy manželky Catherine Laflamme. Filmový Ross Rhea (Liev Schreiber) je ve skutečnosti kanadský hokejista John Scott. (mirakom)
  • Film byl natočen na motivy knihy "Goon: The True Story of an Unlikely Journey into Minor League Hockey" od Adama Frattasia a Douga Smithe. Záběry ze Smithovy hokejové kariéry je možno vidět během závěrečných titulků. (Zdroj: ČSFD)
  • V posledním zápase cca v 75 minutě filmu říká Laflamme (Marc-André Grondin) Dougovi (Seann William Scott) na střídačce, že další gól dá pro něj. Naskočí na led a s držením hokejky na levou stranu proklouzne mezi dvěma obránci, když ale dělá backhendový blafák brankáři a těsně mine branku, drží hokejku napravo. Každý, kdo někdy hrál hokej, ví, že tohle není  možné. (will_hunting)

Reklama

Reklama