Reklama

Reklama

Doug Glatt (Sean William Scott) vyrůstá v lékařské rodině, ale díky svým odlišným zájmům si připadá jako cizinec. Jednoho dne navštíví se svým přítelem Ryanem (Jay Baruchel) zápas nižší hokejové ligy. Během zápasu se Ryan vysmívá hostujícímu týmu a vyprovokuje šarvátku. Do ní se zapojí i Doug, který druhý den dostane nabídku práce v hokejovém týmu jako ochránce ostatních hráčů. Hlavní hrdina nabídku přijme a ujme se tak ochrany svých spoluhráčů. (Mr.Hudson)

(více)

Zajímavosti (19)

  • Larry Woo, který stvárnil hokejistu Kima, skutečně hokej hrál. Dvě sezóny strávil v juniorské WHL a následně čtyři roky nastupoval za manitobskou univerzitu. Později pracoval jako trenér u mládeže. (lundgren86)
  • Halifax Highlanders je fiktivní tým, ale je možnost si koupit jejich dres s číslem 70 anebo 69. V Halifaxu nesídlí žádný reálný tým, co by hrál dospělý profesionální hokej. Avšak profesionální hokej se hlavním městě provincie Nového Skotska hraje. Tým Halifax Mooseheads působí v QMJHL, která spadá pod juniorskou CHL a každý rok má minimálně jednoho účastníka (dva jednou za 3 roky + jeden hostitel a mistři OHL a WHL ) turnaje o Memoriál Cup. Podobně to je i s ostatními týmy z filmu jako města Moncton (Wildcats) anebo třeba Saint John (Sea Dogs). (3T)
  • Ve scéně, kdy se baví Doug Glatt (Seann William Scott) s rodiči o povolání hokejového bitkaře, ho otec, lékař, upozorní na problémy hokejistů s otřesy mozku. Proti zranění hlavy v současnosti bojují zámořské sportovní ligy v čele s NFL, ale i NHL. Chronická traumatická encefalopatia trápí i vedení nejlepší hokejové ligy na světě, když někteří hráči podali, po vzoru svých fotbalových kolegů, žalobu na ligu. (3T)
  • Liga EMHL, jejíž zápasy sledujeme ve filmu, je 2. nejvyšší, tedy na úrovni AHL (farma NHL), a je také inspirována 2. farmou ECHL. Hráči ECHL pobírají menší plat a mají horší podmínky cestování z hlediska služeb, než hráči AHL (jak v AHL, tak ECHL se výhradně cestuje autobusem). (3T)
  • Fiktivní postava Xavier LaFlamme (Marc-André Grondin) má ve skutečnosti představovat kanadského hokejistu Krise Letanga. Jmeno LaFlamme bylo převzato od Letangovy manželky Catherine Laflamme. Filmový Ross Rhea (Liev Schreiber) je ve skutečnosti kanadský hokejista John Scott. (mirakom)
  • 4. nejlepší hokejový film podle WatchMojo.com. (will_hunting)
  • Doug Smith po uvedení filmu pracoval jako policista. (Luky-7)
  • Doug Smith si v 90. letech zahrál 2 zápasy v AHL za tým Springfield Falcons. Nezaznamenal žádný bod, pouze 14 trestných minut. (Luky-7)
  • Doug Glatt (Seann William Scott) hraje ve filmu za dva hokejové týmy. Prvním z nich je Orangetown Assassins, který má oranžové a černé dresy. Druhým je Halifax Highlanders, jehož logo je písmeno H s tečkou na pravé straně a křídly na levé straně. Obě loga jsou narážkou na tým Philadelphia Flyers, který má podobný znak a dříve také podobné dresy. (Miuri)
  • Eugene Levy, který si střihl roli otce postavy Seanna Williama Scotta, je známý především svou rolí z kultovní komediální série Prci, prci, prcičky, kde se se Scottem setkal. (Zdroj: ČSFD)
  • Ve filmu se na krátko objevil i bývalý hokejový bitkař černé pleti Georges Laraque . (Lumberjack)
  • Film se natáčel v provincii Manitoba, konkrétně ve městech Brandon, Portage La Prairie a Winnipeg. (Lumberjack)
  • Sean William Scott kvůli roli Douga Glatta nabral na váze a podstoupil intenzivní lekce bruslení a rvaček na ledu. (Zdroj: ČSFD)
  • Film byl natočen na motivy knihy "Goon: The True Story of an Unlikely Journey into Minor League Hockey" od Adama Frattasia a Douga Smithe. Záběry ze Smithovy hokejové kariéry je možno vidět během závěrečných titulků. (Zdroj: ČSFD)
  • Liev Schreiber sa priznal, že inšpiráciou k hraniu jeho postavy bol už zosnulý legendárny hokejový bitkár Bob Probert. (toi-toi)

Reklama

Reklama