Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V této příjemné britské vánoční komedii uvidíte Martina Freemana coby Paula Maddense, učitele na základní škole, jež se připravuje na největší výzvu svého života – připravit školní muzikál Narození Páně.  Učitel na základní škole Paul Maddens (Martin Freeman) čelí zatím největší výzvě svého života – musí připravit školní muzikál Narození Páně. Ovšem to není vše, hlavním cílem je získat nejlepší recenzi, tedy připravit nejlepší divadelní hru ve městě. Největším rivalem je noblesní škola v sousedství. Když se Paul začne nabubřele chlubit, že jeho bývalá přítelkyně a hollywoodská producentka Jennifer (Ashley Jensen) se na jeho hru přijede podívat, aby podle ní natočili filmovou adaptaci, začne vše nabírat na obrátkách. Pravda je někde jinde, Paul s Jennifer už roky nemluvil. Mezitím malá nevinná lež narůstá do obřích rozměrů. Excentrický asistent Mr. Poppy (Marc Wootton) vše ještě více nafukuje. Paul se najednou stává místní celebritou. Paulovou poslední možností je kontaktovat Jennifer, nalákat Hollywood do jejich města a splnit tak každému jeho vánoční přání. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Rohy212 

všechny recenze uživatele

Příjemná britská vánoční oddechovka s výborným Freemanem, spoustou Marií a Josefů, jedním šestiletým chlapcem-divou a nakonec fakt povedeným vánočním představením. ()

KajunkaB 

všechny recenze uživatele

Vlastně obyčejný zástupce tohoto žánru s naprosto jasnou dějovou linkou ale přeci jen stojí za to něco vypíchnout. A to za prvé skvělého Freemana, jehož komediální talent je výborný, a za druhé překvapivě dobré výkony dětských herců. A konec, byť očekávatelný vás i tak okouzlí. Příjemně strávené dvě hodiny. ()

Reklama

Nikki.Nikx 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo jednou o Vánocích, přišel jeden, a potkal druhýho. Už byli přežraní svátečního krocana a tak vzali nádivku, smíchali se zbytkem svařenýho cideru a uplácali scénář, kterej se nedá strávit ani týden po Vánocích. Pak se ale stal zázrak, tak jak to o Vánocích bývá, nebo se to alespoň říká, a přišel Martin Freeman. Asi takhle nějak to vidim já. Nebýt Martinova excelentního výkonu, o film by nikdo nezakopl ani kdyby mu házeli klády pod nohy. Závěrečná scéna mi přišla jako moc velký klišé, moc přeslazená, uřvaná a tlačící na pilu. Každopádně jsem se v některých částech docela pobavila a možná mi Martin padl až moc do oka, takže to dneska pro tenhle film vykoledoval za tři hvězdy. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Když jednou vyřkneš lež, která se začne šířit a začne si žít svým vlastním životem, snaž se z ní udělat pravdu a třeba se to povede. Hlavní hrdina, který dostal za úkol nacvičit školní představení o narození Ježíška s malými dětmi, kteří jsou jeho žáky, zalže svému úhlavnímu konkurentovi o tom, že na jeho představení přijedou zástupci z Hollywoodu, což se rychle rozkřikne a jemu tak nezbývá nic jiného, než pracovat na muzikálu a snažit se hollywoodskou návštěvu zrealizovat. Film mě hodně příjemně překvapil, nic moc jsem od něj neočekával, ale ve výsledku jsem dostal hodně příjemný film, který mě dokázal zaujmout a chytit za srdce. Obzvláště závěr filmu, v němž máme možnost sledovat ono kýžené dětské představení, je fascinující a doslova pompézní. Perfektní hudba, sympatické dětičky, které se dokázaly oproti úvodu filmu ve zpěvu úžasně zlepšit, zkrátka ten závěr byl naprosto perfektní a doslova mi vyrazil dech. A kvalitní herecké výkony všech zúčastněných, obzvláště Martina Freemana a Marca Woottona, to byla už jen taková třešnička na dortu. Tenhle vánoční film prostě z mého pohledu nemá chybu a je i dostatečně originální na to, abych mu s lehkým srdcem a bez nejmenšího zaváhání udělil pět hvězd. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Předtím, než se Martin Freeman stal Johnem Watsonem a Bilbem, tak jako sucharský neurotický učitel nenáviděl Vánoce v účelové vánoční komedii, kde především potěší sympatické dětské obsazení. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama