BlinkyTM

USA / Irsko, 2011, 13 min

Ruairi Robinson

Hrají:

Max Records

Povedený hororový kraťas, na kterém nejvíce zaujme robot Blinky a že na konci má tedy doopravdy mrazivý výraz ;-)(9.5.2011)

Asimov by měl radost... já mám. P.S.: Nesnáším Maxe Recordse!(23.3.2011)

Priateľský a rodinný robot s umelou inteligenciu, pre výpomoc a spoločnosť v domácnosti, ktorý časom začne zabíjať? Nič nové, ale krátky dej je pekne spracovaný + Max Records zahral svoju rolu vcelku slušne, čo tomuto kraťasu pridalo na hodnote.(13.4.2011)

Podařený kraťas dokazující, že chyba je vždycky na straně uživatele. Mrazivý závěr.(9.10.2011)

Taky Vám bylo Blinkyho líto? Jak tam třeba chudák stál na dešti a malý Alex se k němu choval jak naprostý zmrd. Skutečně, kluk na vyliskání. Trochu jiná a docela depresivní verze na robůtka Vall-iho. Závěr je dokonale mrazivý.(23.9.2011)

Krátkometrážní asimovský komplex v akci. Jsem zvědavý, jestli se někdy bude jednat o aktuální téma.(23.3.2011)

Video v anglickém znění ke zhlédnutí ZDE. Vynikající snímek s výbornou atmosférou. Hello I am BLINKY TM and I wish to be your friend.(14.8.2011)

vskutku mrazivé, ta záverečná pointa a poslední pohled Blinkyho k nezaplacení. Rád bych viděl víc takovýchto asimovských celovečeráků...(2.3.2012)

Další snímek, který si poetickou formou zahrává s jedním Asimovým přikázáním, že robot nesmí ublížit člověku. V tomto případě bych si dovolil malý axiom, totiž že robot nesmí ublížit člověku, pokud si to sám vysloveně nepřeje.(10.11.2011)

Blinky je můj nový oblíbený robotický hrdina!(3.10.2011)

• termi

škoda že se jedná po celých 10 minut zase jen o sentimentální klipovou podivanou, až v posledních dvou minutách se dostaví klasický asimovský neřešitelný robotí úkol / zásek ..ale to už je konec vážení:P(20.3.2011)

Od snímku jsem dostal přesně to, co jsem od něj dlouhou dobu očekával, ne-li víc. Jen škoda, že je to jen kraťas, protože by mě zajímalo, kdyby třeba Ruairi Robinson někdy převedl Blinkyho do celovečerní podoby, jako tomu bylo např. u 9 nebo Cashback. Ale tak možná by to už nebylo ono, kdoví... každopádně mi v mysli rozhodně utkvěl Blinkyho závěrečný úsměv a hláška "No problem!" mi taky bude v hlavě ležet asi ještě hodně dlouho :)(12.6.2011)

Ale potenciál Ruairi mááá !!!!!!!!!(22.3.2011)

Parádny krátky filmík, čakal som síce celovečerák, ale potešilo. Robot vyzerá úchvatne a hlavne na plagáte. Možno sa raz dožijeme aj celovečeráku.(25.3.2011)

Ač je tento kratičký film v rozporu s Třemi zákony robotiky, které prezentoval Isaac Asimov, je to velmi pěkné a poučné. Je zde zachycena veškerá dětská sobeckost. A je pravda, že já bych tomu rozmazlenému fakanovi tak jednu natáhl, že by se z toho dlouho vzpamatovával. Inu, takový je dnešní svět. 75%(18.12.2011)

Šikovně natočený krátký film zručně přechází z utopistické atmosféry do skoro hororově mrazivých pocitů. Samotná pointa se sice dá vytušit dopředu, ale to jak k ní děj poctivě dojde nemá chybu. I produkce je tak povedená, že nezbývá než přemýšlet, jestli by se to stejně dobře povedlo i v podobě celovečerního filmu.(5.5.2011)

Ďábelský robot Blinky je geniálně vymyšlený, to ano.. Ale po většinu času jsem se nudila.. Začalo to být dobré až při scéně v dešti a děj vygradoval společnou večeří, která neměla chybu! Ta byla opravdu fantastická!!! Ale závěr bohužel také mohl být lepší.. Nevím no, asi by mi to stačilo o polovinu kratší ;)(6.3.2012)

Nie príliš originálny a ani nie príliš podarený hororový sci-fi kraťas. Pozerať sa na to ale dalo. Teda čo sa týka krátkej stopáže. Najväčším pozitívom je samozrejme samotný robot. Najhoršie bolo naopak to otravné rozmaznané detsko. O celovečeráku by som zatiaľ asi nerozmýšľal. Možno keby to zobral do rúk naozaj skúsený hororový režisér a scenárista... P.S.: Samozrejme, že som fandil Blinkymu...(17.10.2011)

Blinky jim to pěkně nandal - zvlášť ten protivnej kluk si to zasloužil...(22.4.2012)

<< předchozí 1 2 3