Reklama

Reklama

Co má po dvaceti pěti letech dobrého manželství Darcy dělat, jestliže se jí najednou odhalí temné tajemství jejího manžela? (AMC Czech)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

silentname 

všechny recenze uživatele

Bál som sa čo z tohto filmu vznikne, ale nakoniec som bol celkom príjemne prekvapený. Nebolo to to najhoršie čo som kedy videl (dokonca si myslím, že film bol oveľa lepší ako "Annabelle" alebo "Jessabelle"), no niečo tomu stále chýbalo. Veľké množstvo dialógu nebolo potreba, človek dokáže z filmu odhadnúť čo a ako a vo filme atmosféra nevie vyniknúť. Najmä v tom, že je to príliš presvetlené a nemá to veľa thrillerových elementov. Ale videl som horšie filmy, horšie adaptácie diel Kinga, tento je podľa mňa v takej úrovni priemeru. Každopádne najväčším problémom "A Good Marriage" je fakt, že toto je dielo, ktoré ani nepatrí do filmu. V knihe to vie vytvoriť atmosféru, no vo filme to nefunguje. Aspoň teda v tomto nie. NIekedy si myslím, že nie je treba sa až tak dôsledne držať knihy a dať tomu viac filmový nádych a tvoriť to tak. Nemusí to ísť vyslovene cestou "Needful Things" (ktoré svojimi zmenami doslova zabilo celú knihu), ale napriek tomu by sa tvorcovia mali do toho skúsiť niečo pridať, aby to bolo divácky efektívnejšie a dramatickejšie. Pretože to čo funguje v knihe nemusí nutne fungovať vo filme. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Manželstvo Darcy a Boba je ozaj dobré, priam skvelé. Do chvíle, pokiaľ Darca nezistí, že jej manžel ukrýva vražedné tajomstvo. Stephen King je všeobecne známy autor temných príbehov, keď mnohokrát skúma ľudskú psyché. V tomto sfilmovanom príbehu je temnota a napatie na začiatku a čím sa film blíži k vyvrcholeniu, celé kúzlo opadá a divák má pocit podvodu. A to je základný problém A Good Marriage. Hlavní protagonisti Joan Allen a Anthony LaPaglia sú vcelku fajn, ale v druhej polovici nemajú čo hrať. Zbytočný film. Štvrtý komentár. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ženská zistí po 25. výročí, že jej manžel má malé, krvavé tajomstvo – občasné vražedné chúťky... Števo Kráľ je vo svojom obore nespochybniteľný, čo však neznamená, že každé jedno jeho dielo je perfektné a dokáže utiahnuť aj filmovú adaptáciu, kde nie je práve ľahké zaradiť sa k tým vydarenejším ("It", "Salem's Lot", "The Mist"...). A práve tento počin v tom jasne zlyháva. Príliš obyčajný námet – aspoň čo sa týka filmu – je pretavený do príliš obyčajného spracovania, ktoré sa môže pokojne posadiť medzi nevýrazné televízne kriminálky. Nemá čím prekvapiť, nemá čím potešiť, aj keď v podstate to úplne zlé nie je, len to dopláca na svoje fádne spracovanie a neambiciózny obsah. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Berdie nedostal více prostoru, takhle to bylo příliš sterilní a jednostranně zaměřené. Chtělo by to víc emocí a pohled druhé strany. Z téhl v erze mám pocit, že jemu to celé bylo jedno. I když byl závěr v nemocnici docela fajn, ke třem hvězdám mě nedonutí ani King (a to se mi jeho adaptace většinou líbí). ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Kingova povídka je luxusní, tohle je bohužel o poznání slabší, ale tak to se dalo čekat. Je hodně těžký natočit film s tímto nápadem. Askin si s tím poradil podle mě docela obstojně. Průměrná podívaná, kterou ocení hlavně ti, co četli předlohu. Jinak bych se asi taky trochu nudil... Ale přece jenom tady o nějakou akci moc nejde, spíše je to o smýšlení postav. 55% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (4)

  • Detektiv Ramsey (Stephen Lang) ve filmu tvrdí, že by jistého zločince poslal do Shawshanku. Shawshank je věznice z jiné povídky Stephena Kinga "Rita Hayworthová a vykoupení z věznice Shawshank." (ČSFD)

Reklama

Reklama