Reklama

Reklama

Gongbooeui sin

(seriál)
  • Jižní Korea 공부의 신 (více)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Nepříliš úspěšný právník Kang Suk Ho vezme práci v místní střední škole, v níž kdysi sám studoval. Když uvidí v jakém je teď bídném stavu a jakou má pověst mezi místními obyvateli, rozhodne se škole pomoci. Slíbí, že dostane pět vybraných studentů na nejprestižnější korejskou univerzitu Chun Ha Dae. Všech pět proto přestoupí do zvláštní třídy, kde je vyučují vybraní učitelé. Zbytek školy s ředitelkou v čele jim však nepřeje a jejich snažení se snaží co nejvíce znepříjemnit. (Raztubyl)

(více)

Recenze (3)

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Ještěže už mám střední školu za sebou. Jinak by ve mně právník Kang vyvolával špatné svědomí, že se místo učení koukám na seriály. Naštěstí už ji mám za sebou a mohla jsem si jeho mučení studentů náležitě užít. Všichni učitelé, co speciální třídu učili, byli dokonalí. I když mým oblíbencem je učitel matematiky. Obávám se ale, že v našich podmínkách by studenti výcvik, jaký předvedl Kang Suk Ho, psychicky nevydrželi. Hodně dlouho jsem neměla žádnou výtku. Líbilo se mi, že nikdo netlačí na romantickou linku, která zůstává spíše nevyslovená a jen v náznacích. Pár věcí sice bylo trochu 'umělých', ale sloužily svému účelu. Trochu se to zhoršilo, když se přiblížili přijímací zkoušky a jak učení, tak soukromé životy nabraly na dramatičnosti. Nakonec jsem se tedy rozhodla pro silné 4* a už se chystám na japonskou verzi:) ()

Raztubyl 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. V koreji učitelé za svými studenty chodí domů, vaří jim, pobijou na hromadu gang který je unesl a dokonce neváhají prodat svůj byt aby studentík měl kde bydlet. To je aspoň přístup! Ne jak naši učitelé, kterým je to všechno uplně jedno a vůbec to netají. Tvůrci tenhle seriál asi zamýšleli i jako motivační protože na mě to celkem zapůsobilo, občas sem si říkal že bych se měl radši doučit ty pitomý znaky co mi furt nejdou, než sledovat toto. Jediné co mě na tomhle jinak povedeném seriálu sralo, byl ubrečený vypasený student a jeho tučná rodinka, která by se hodila spíš do nějaké grotesky než sem. ()

Reklama

Goldeenka 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je námět dost ohraný, Korejci si s ním dokázali vyhrát natolik, že jsem seriál měla zhlédnutý za tři dny. Panoptikum učitelů speciální třídy je úžasné - matikář, kterého by Komenský za jeho přístup moc nepochválil; angličtinář, jehož anglickou slovní zásobu tvoří slova excellent, brilliant a English; korejštinářka, která mi celou dobu připomínala Xenu; koktavý stydlín (co že to vlastně učil?) a učitelka-neučitelka-kamarádka. Přidejte k tomu právníka se zvučným hlasem, který má celou tuhle skvadru na povel a vznikne vám velice příjemná podívaná. Normálně bych dala čtyři hvězdičky, ta pátá je za to, že jsem najednou dostala hroznou chuť na matematiku. Jen bych nejspíš musela, stejně jako korejští studenti, začít pěkně od začátku. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Literární předlohou k seriálu se stala populární japonská manga, tzv. grafická novela, "Dragon Zakura". Jejím autorem je japonský manga spisovatel Mita Norifusa (三田紀房). Televizní adaptace se manga dočkala nicméně i v rodném Japonsku. O pět let dříve, v roce 2005, vznikl na náměty grafické novely jedenáctidílný televizní seriál Dragon Zakura (2005). (Conspi)

Reklama

Reklama