Reklama

Reklama

VOD (1)

Kolumbie v roce 1992. Fabio sedí u Dona Luise a sentimentálně se spolu loučí. Don Luis se zeptá, zda je byznys hotový a Fabio mu předává nějaké diskety. Když Fabio odchází, Luis řekne své ochrance, ať ho zabijí. Fabio přijíždí domů, kde je jeho žena a dcera Cataleya. Říká, že musejí hned odjet. Dceři cosi předá a řekne jí, že pokud se něco stane, tohle je její pas; a kdyby byla sama, má jít na adresu, kterou jí předává. Nakonec jí věnuje řetízek s přívěskem orchideje. Pak k jeho domu přijedou auta s ozbrojenými muži. Ti začnou střílet do ochranky před domem, Fabio a jeho žena popadnou do rukou zbraně a vydávají se naproti útočníkům. Malá Cataleya sedí u stolu a pouze slyší výstřely. Poté do místnosti vejdou ozbrojení muži. Přisedne si k ní jeden, Marco, a říká že je dobrým přítelem jejího táty. Vysvětluje jí, že potřebuje jakousi malou věcičku, která patří Donu Luisovi. Ptá se jí, co by chtěla. Ona vytahuje nůž, probodne mu ruku a odpovídá: „Zabít Dona Luise“. Poté mrštně uteče z domu a spolkne tu věc, co jí dal otec. Muži jsou jí v patách, a když už se zdá, že jí dohonili, skočí Cataleya do úzkého kanálu, kam se za ní žádný z nich nedostane... Po patnácti letech v Kalifornii je Cataleya zkušenou a chytrou mstitelkou. Právě dostala dalšího ze svých nepřátel. Agent Ross říká kolegům, že musí dát vše do médií – během čtyř let proběhlo 22 vražd a každá oběť měla na sobě nakreslený stejný znak a napsáno stejné slovo rtěnkou, jako má tahle poslední. Pokud ten vzkaz není pro policisty, chce, aby ho dostal ten, komu patří... Za Donem Luisem přijíždí agent Richard ze CIA. Pomohli Luisovi dostat se z Kolumbie a rozjet v Americe jeho byznys. Za to očekávají přísun informací. Chce vědět, kdo za vraždami stojí. To, co mají na sobě oběti vyobrazeno, je orchidej, která roste jen na jednom místě planety; jako svůj znak ji používal jeho bývalý společník Fabio, Cataleyin otec. Agent Ross rozjíždí vyšetřování. Prohlíží si obrys orchideje, kterou pachatel kreslí na oběti. Nějaký muž mu řekne, že je to Cataleya, orchidej z Kolumbije.  Agent Ross volá agentu CIA Richardovi a chce přístup k informacím týkajícím se série vražd, ale CIA mu přístup zamítá a ani Richard k němu není zrovna přívětivý. Poté Richard volá Markovi a chce po něm, aby ten problém okamžitě vyřešil... (TV Prima)

(více)

Recenze (440)

verbal 

všechny recenze uživatele

Odpudivá, anorektická kofola je nájemný vrah. A tak vraždí! Co jste jako čekali? Že popluje tři hodiny temným vesmírem a povede existenciální filipiku s plechovou hubou? Nebo se snad narve do bílých pitkáčů a náramně vás pobaví tím, že bude dělat dvě hodiny padedé? Vždycky jsem si myslel, že výraz "Akční" je odvozen od slova "akce", tedy pohodová zábava, u které se mám odreagovat a ne přemýšlet, kde nechal Occam břitvu nebo není li už Schrödingerova kočka kapku otrávená! A jak se s hrůzou dočítám z místních výblitků, ono ne! Ve skutečnosti to prý musí být filosofické drama s vytříbenými dialogy, naprosto neprůstřelnou logikou a nedejbože, pokud jsme již na dané téma něco podobného viděli!! To hned musíme všem ukázat, jací jsme artoví yntoši a jak takovou pokleslou zábavou umíme pohrdat. Co na tom, že jsme před pár lety napálili pětihvězdu Trampotám taťky Neesona a doprovodili ji sebestředným slovním průjmem o "nadupaných esenciálních béčkách a ultimativní zábavě"? Ta obludka v hlavní roli sice postrádá Liamovo charisma, nicméně kvantitativně se dá tahle Kolumbijská naprosto srovnatelně upražit za 96 hodin! Avšak za tři roky se mi komplexně změnila osobnost, stal se ze mě hloubavý divák a kritický estét, a tak je tohle najednou tupá, vykrádačská slátanina, co hrubě uráží můj smysl pro umění!!! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No jo, jedný malý čoko holce zabijou rodinu, tak někam zdrhne už ani nevím kam , protože film jsem viděl 4 dny zpátky, tam vyhledá nějakýho svýho známýho varana co se jí z nepochopitelných ujme, ona řekne že chce umět zabíjet, varan se na ní významně koukne, pak je střih a velká čoko holka už to kolem sebe rube. Samozřejmě zabijí jen ty co zabíjej, když by šel přes silnici mravenec tak ho přenese, protože žijeme v 21. století a jsme k sobě korektní a tak neexistuje, že by v akčním filmu zvadla kytka, protože to by bylo hrozně drsný, kdyby v akčním filmu umřel někdo jiný než zlý lidi. Samozřejmě se taky nekouří, nepije, nefakuje, ale zase je to barvený digitální a může na to jít celá rodina i s pejskem, zkrátka pořádně cool akční film. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nudne zrežírovaná zlátanina so slaboduchými dialógmi a nedostatkom akcie. Zoe v pohode, ale všetko okolo nej je bessonovský hnoj v tom najhoršom zmysle slova. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

Hloupoučké, nelogické a krapet sterilní... ale Zoe je vždy sexy a vytáhla to "minimálně" na průměr :) Jednohubka jak vyšitá. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $40miliónov║Tržby USA $36,665,854║Tržby Celosvetovo $71,508,440▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,906,741   ║ Tržby za predaj DVD v USA $10,194,470║ Priamočiara likvidačná záležitosť bež väčších odbočiek, ktoré by zdržiavali, ide o čistý priemer, bez nejakých zaujímavejších prekvapení, na škodu je že Olivier Megaton je len rutinér bez svojho nápadu, dej prevažne poskladaný z overených šablónkových vecí. Zoe Saldana aj keď nie úplne presvedčivá ušla. /60%/ ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ocividne pozitiva a negativa sa nedaju minut. Osobne mi ostava povzdych, ze pre akcny zensky zaner v Hollywood style je stiastie a prekliatie, ze Cameron dal svetu Aliens a T2 s modelovymi hrdinkami. Ale aj bez nich je Zoe v mojich ociach nepresvedciva v akcii. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Vždycky na podobnejch filmech nemám rád tu část, kdy je hlavní postava malý dítě a zabijou jí rodinu. Ale tady to bylo fakt dobrý. Asi i díky božímu Cliffovi Curtisovi. Mám rád Zoe i assassinský filmy, takže jsem s tím neměl problém. I když, jestli jsem to teda dobře pochopil, tak vraždila všechny ty lidi, jen aby získala adresu toho hlavního zloducha. Velmi stupidní, ale zábavné. 70% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MUSÍTE OČEKÁVAT NEČEKANÉ. JE JAKO MLHA POD DVEŘMI. JAKO MYŠ VE ZDI. NIKDY NEZAÚTOČÍ PŘÍMO A NEUVIDÍTE JI, DOKUD NEBUDE PŘÍLIŠ POZDĚ. JE JAKO NEVIDITELNÁ“....... /// Luc Besson oprášil vzpomínky na ,,Nikitu“ a udělal z ní ,,Leona“. Místo kaktusu má orchidej a místo holčičky přítele. Její ,,srdceryvný“ příběh“ je vlastně docela zábava. Občas to je trochu věřte – nevěřte, ale v tempu a bez zbytečnejch keců. Koho by taky bavilo přemejšlet, čím prostřelila tvrzený sklo, odolný 57 mm střelám? Zoe Saldana nemluví ,,modře“ a efektní serepetičky jí jdou k pleti. NENÍ TADY! UZAVŘETE BUDOVU! A vy si myslíte, že na vás bude čekat? OK, tak zase příště Cataleyo.... 3a½!... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám netradiční učební obor. 2.) Chci bejt Leon (nebo Cataleya). 3.) Potřebuju někoho sejmout na policejní stanici. 4.) Thx za titule ,,Hogwarts“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Ako dieťa bola pri vražde svojich rodičov v Bogote. Teraz sa z nej stáva chladnokrvný vrah. Jedna z mojich obľúbených herečiek a k tomu rýchly a akčný dej ktorý diváka vôbec neunudí. Neviem prečo by som si mal želať niečo viac. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Úplně Paráda! Pecka! Po dlouhé době skvělý film s Action a napětím od Začátku do Konce! S krásnou Ženou, Super Vraždami a perfektními Efekty! Určitě Doporučuju! 61% si to určitě nezaslouží.. Pro mě je to jeden z nejlepších Akčnáků Roku! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvěle pohodová akční odpočinková věc. Dobrá atmosféra, klasický klišé, hezká holka v hlavní roli. Do poloviny je to spíš taková nevýrazná "stealth" akce, finále, kde dojde ale k pomstě je naprosto super. Trochu připomínalo (v minimalistickém provedení...) Arnoldovo klasické Komando (1985). Souboj s jedním z hlavních šmejdů, ač zběsile sestříhán, tak skvěle přehledný a nadupaný neskutečným způsobem. Závěr filmu je prostě pecka ... fajn film. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Říkala, že jestli jí nedáte přesně to, co po Vás chce, přemaluje Vaši kancelář. Vámi." Věřím tomu, že mě čtyřicetikilová holka dokáže kopnout do hlavy, ale asi by mě to spíš lechtalo než bolelo. Tedy pokud by to nebyla zkušená lezkyně potrubím Cataleya, protože s tou si nejsem jistý ani svou dominancí při sexu. Vypadá totiž skvěle, velké bouchačky jí taky sluší, souloží ráda, takže já jsem s touto odplatou spokojený. Jsem totiž nesvéprávný fanda bessonovských jednohubek, takže si tohle užívám a když "nenápadná jako pára za dveřmi" provedla frontální raketový útok, tak jsem si i trošku zaslintal blahem. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Průměrnej akčnák, Zoe Saldana je sice kus, ale na vražedkyni se moc nehodí a ty její mega zabijácký akce jsem jí moc nevěřil, ale ve výsledku se bylo na co dívat, Zoe se tam producíruje v těsných oblečcích a do toho tam ještě všechny řeže a zabíjí, takže ok, ale žádnej zázrak. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Před samotnou projekcí si je potřeba uvědomit a hlavně přiznat, do čeho vlastně jdete. Tady jde pouze o ódu na božské tělo Zoe Saldany, které bylo nutné zachovat i pro další generace. V tomto ohledu je vše v pořádku. Zoe vystřídá titěrná tílka, kalhotky a samozřejmě nechybí nějaký ten latex. Pokud ale někdo hledá chytrý scénář, tak má smůlu, protože Besson evidentně při přípravě žabích stehýnek znovu nechtěně smíchal nové koření s podezřelým bílým práškem, kterého se údajně léta nedotknul (prý od Kurýra 3) a podle toho to také dopadlo. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Besson skleroticky vzpomíná na časy Brutální Nikity a Leona. Nějaké ty nápady a efektní záběry by se našly, ale stejně u mě převládala nuda. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Na pět hvězd, tedy úplnou extázi, to bohužel není, to by film musel nabídnout ještě trochu víc, než několik bravurních akčních scén. Kdyby šel ještě malinko do hloubky, ještě třeba ukázal ten trénink oné dívky a víc zapracoval na vztahu strýc - neteř, nahrazující ztraceného syna a poněkud dramatičtější finále a ještě jedním dechem dodávám, kdyby se vyvaroval několika nelogičností (jako je vlastně celá zápletka) a komických berliček (metody FBI), byl by to po čertech dobrý biják, snad dokonce i nejlepší thriller téhle dekády. Halt se nestalo, ale i přesto si nenáročný divák přijde na své. Celkově to na mě působilo, jako by (čistě teoreticky) Luc Besson navazoval tam, kde skončil s Leonem. Jakoby oprášil starý scénář k jeho pokračování. A protože mu to asi Míla rozmluvila, Besson tu něco umazal, tu něco připsal a vznikl z toho samostatný film se srdcem v kolumbijské Bogotě a vyvrcholením v Chicagu. Možná je to lepší. Nic by se ze skříně vyndávat nemuselo a Zoë Saldana A.K.A. Neytiri z Avatara filmu slušela víc, než by kdy byla velká Natálka Portmanojc. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

"Nehezký, přehnaně hubený, sycený nealko nápoj kolového typu" (no nezní to líp, verbale?) je pod patronátem Bessona nebohou paní pomstou. Chtělo by se říct skvělé a vězte, že desetiletá křehká dívenka manipulující s víkem od kanálu není to, co bych v rámci žánru netoleroval, leč vyskytly se závažné nedostatky - málo podařené akce, nedostatek invence a Decepticon Megaton krutě selhávající na poli dramatu. Bohužel, Lucu, Léon je už jen loňským sněhem a ta kolumbijská orchidej, co chce jen píchat, či vraždit, mu může leda tak zalívat fíkus. Jedna nestabilní hvězda navrch za Cliffa Curtise a Cashovo "Hurt", neboť to místy opravdu bolelo.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Chuťovečka. Nebyť obyčajnej béčkovej zápletky, a vlastne všetkého čo je spojené s druhotriednou zábavou, tak mohol byť tento film veľkým prekvapením. Z každého aspektu filmu stačilo pridať len máličko, aby sa film posunul o level vyššie. Jediné, čo si drží počas filme vysoký nadštandard bola Zoe a akčné scény. Technicky je film spracovaný dobre, strih a kamera mohli byť nápaditejší, hudba pokrivkávala, ale čo ma najviac mrzí bola klišovitosť dialógov a niektorých hereckých kreácií. Nečakajte veľa a dočkáte sa viac. 70%. ()

Související novinky

Zoe Saldana znovu v akci

Zoe Saldana znovu v akci

05.02.2017

Neytiri z Avatara, Uhura ze Star Treku, Gamora ze Strážců Galaxie, Aisha z Parchantů, Cataleya z Colombiany... Zoe Saldana má s akčními hrdinkami tunu zkušeností. V nejbližších letech bude nakopávat… (více)

Šerbedžija podusí Neesona

Šerbedžija podusí Neesona

17.10.2011

Pár záporáků a psychopatů si už Chorvat Rade Šerbedžija zahrál – kdo by zapomněl třeba na Borise Břitvu z Podfu(c)ku? Teď se bude mstít za smrt svého syna, kterého agent Bryan Mills alias Liam Neeson… (více)

Besson chystá Taken 2 a „fantastický epos“

Besson chystá Taken 2 a „fantastický epos“

26.08.2011

Luc Besson v Los Angeles propagoval vlastnoručně režírovanou disidentskou The Lady s Michelle Yeoh a akční Colombianu ze své produkční dílny. Novinářům při té příležitosti prozradil své nejbližší… (více)

Reklama

Reklama