Reklama

Reklama

Úkol, který na Barneyho a jeho bandu žoldáků ze staré školy čeká tentokrát, se zdá na první pohled celkem snadný. Nic ale od začátku nejde podle plánu. Když během akce psychotický nájemný terorista zabije jednoho z Barneyho lidí, Postradatelní v touze po okamžité odplatě rozpoutávají přímo v srdci nepřátelského území peklo na zemi a kosí jednoho protivníka za druhým. Uprostřed všeho zmatku navíc musí na poslední chvíli zajistit, aby se pět tun plutonia vhodného k výrobě jaderných zbraní nedostalo do špatných rukou. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (2 339)

golfista 

všechny recenze uživatele

Jako když si v dnešní záplavě empétrojek současné muziky pustíte starý dobrý elpíčko Deep Purple. Trošku to praská, sem tam přeskočí, ale ta hudba - to už dneska nikdo nedělá .... Tak dobře jsem se u akčního filmu dlouho nebavil :) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

"My shoe is bigger than this car!" :-D Arnold je Ed Woodom medzi hollywoodskými hercami. Sotva ma tento rok nejaký film nadšenecky poteší a testosterónom nakopne viacej, než The Expendables 2. Béčková bejkovina s lacinými digi-efektami, skvelými hláškami a žánrovými narážkami. A že najlepší herecký výkon podáva a najlepšiu postavu z nich má JCVD, to už je historická udalosť. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi před lety někdo řekl, že jednoho dne uvidím v jediném spektáklu, jak Rocky dává na piču Franku Duxovi, Dutch s McClanem se poplácávají po atrofovaných zádech a druhou rukou přetěžkým kulometem, který by normální smrtelník s funěním tak tak vláčel po zemi, kosí albánské hordy za hrdinného dohledu Ivana Draga a Texaského rangera, jenž jako jediný vydrží chlastat v nonstopu až do zavíračky, vysměju se mu do xichtu s tím, že se spíše dočkám toho, až někdo narve do jednoho filmu všechny marvelovské supergaye z poťouchlých omalovánek pro mentály. A vida. V roce Armagedonu si vyhoní jak "sečtělí" teenageři, tak my, co jsme už v osmdesátých letech dělali kozama TA-BLE-TY jako Bolo Yeung. Je to sice exhumační defilé a příšerná kravina, nicméně každý fanoušek ošoupaných videokazet v německém znění a skvělým, simultánním dabingem nějakého ožralého Slezana prostě nemůže jinak, než po skončení nitrákem zpomalit tep, podrbat se po bércových vředech, poposednutím ulehčit hemoroidům a roztřesenou, artritickou rukou tomu namrdat pět puntíků! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ratatata! Bouch! Práááásk! Chcípni ty belgická svině, ááááno:) Druzí Expendables se víceméně poučili z nedostatků jedničky, a i když údajně používají pro svou práci poněkud jiné postupy (aneb Douglasovy filmově vědecké rozbory mě nikdy nepřestanou fascinovat), zábava je to vlastně stejná, jen ještě o nějakou tu trošku lepší. Ovšem ne stále stoprocentní - na to jenom Chuck Norris a yipeekiyaující Arnold nestačí. A nestačí na to ani hustokvalitní záporák z bondovky JCVD, jehož fajnl šoudaun s černým baretem Stallonem mi ze všeho nejvíc připomínalo vypouštění páry v Komandu:) Jen škoda přeškoda toho upozadění Scotta Adkinse, od něj jsem čekal něco onačejšího než jednu krátkou bitku se Stathamem (ještě k tomu s předem jasným výsledkem s ohledem na to, v jaké fázi filmu na ni dojde, že:P). Navíc prostě nevím, doba, kdy si mohli akční hrdinové dovolit být takhle neprůstřelní, je podle mě nenávratně pryč, i když ji budete vzývat tak intenzivně jako Simon West a Stalloneho banda. Abych to uzavřel - nelituju ani jediné koruny, kterou mě stál lístek do kina. A rozhodně vám doporučuju se na to do kina vydat, protože jednak takovýhle druh filmu si kino žádá, a druhak nezaplacením za vidění podporujete Zlo jako je Tvajlajt, protože za něj si kvílící/vzdychající Emy vždycky rády zaplatí (aby viděly gaye jiskřit co nejdříve), a až příště někdo přijde za producentem s nápadem natočit poctivý akční výplach s potenciálem kultovosti, pokusí se je ti mamonářští šmejdi uvrtat aspoň do trpitelských pohledů a očních linek:P Vem to čert, generálně vzato jsem vcelku spokojený, i když závěrečná velkopřestřelka na letišti je podle mě trochu nudná, a je tam jen proto, aby byla možnost nahnat všechny hrdiny na jedno místo. Jo, kdyby vteřiňáci odlétávali v trošku Woovské choreografii, to by byl jinší kofeinový nápoj. A že jsem vůbec nezmínil ženský element? Nezmínil, na co taky - tohle jsou Expendables - a Nan Yu není Michelle Yeoh ani Maggie Cheung;) Hodnocení zní: trochu slabších 80%. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá klasika, které toho moc nechybí k dokonalosti (osobně bych zrychlil prostřední třetinu). Herci využiti takřka dokonale (jen minimum prostoru pro Jeta Liho zamrzí), akce kvalitní a nápaditá, hlášek dostatek na to, aby měli fanoušci žánru co citovat do Vánoc a vůbec to celé až nečekane hezky šlape od první do poslední minuty. Pokud se jedničce úplně nepovedlo naplnit koncept oživlých osmdesátek, tady to máme v plné palbě. Tradičně zatahá za ucho pár mouder, ale vem to čert. Proč si občas něco nevyslechnout, když to má tak pěknou omáčku? Na čistých pět Expendables 2 nemají, ale pokud jsem jedičce dal lehce lepší čtyřku, dvojce musím dát slabší pětku. Už kvůli Chuckovi. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Špatnej vtip. Nedoufal jsem, že budu z Expendables II nějak zvlášť nadšený, přecijen nejsem úplně cílovkou pro žánr bezduchého staromódního akčního filmu, ale že mě to neuspokojilo ani jako řemeslně pěkně udělaná nenáročná oddechovka, z toho jsem - zvlášť po velmi pozitivních ohlasech - docela překvapený. Hlavní kámen úrazu je v akci. Za prvé je jí málo ... a za druhé není dobrá. Spousta lidí si libuje v tom, že kamera zde není epileptická a střih není klipovitý, jenže k čemu jsou dlouhé (přehledné) záběry, když celek prostě přehledný není. West lemplovsky pracuje s prostorem, není jasné, kdo kam kudy utíká, kdo ho pronásleduje, jakým směrem střílí ... Veškerá akce (s výjimkou úvodní scény, kde to neplatí úplně storpocentně) je v podstatě unavujícím sestřihem toho, jak někdo někam utíká/střílí, ale naprosto tomu chybí nějaká dynamika, která by mě jako diváka vtáhla do děje. No a pak ten scénář ... dá-li se tomu tak říkat ... katastrofa. Jako mně je jasný, že od takto koncipovaného filmu může čekat něco sofistikovaného ledatak blázen, ale tohle je fakt moc! Postavy se zcela nekoncepčně pohybují kdesi v obrovském prostoru bývalého sovětského svazu, legračně na sebe neustále narážejí ... a když jsou hrdinové v hodně velkým srabu, NĚKDO přijde, všechny zachrání ... a zase odejde. A rámují to kecy typu "Tyjo, díky že ses stavil." Jako what the fuck? Vtípků a hlášek je povedených zhruba tak šest, přičemž půlku z nich si uzmul Lundgren. Expendables II jsou produktem s krátkou dobou trvanlivosti (tohle fakt kult nebude), který od fanboyů sbírá pozitivní hodnocení jen díky tomu samému modelu, díky němuž puberťačky vlhnou u Twilightu a potterofilové u posledních Potterfilmů. Totiž že mohou na plátně vidět své oblíbené herce ... jak něco dělají. Bez ohledu na to co, jak, proč a jakým způsobem je to celé zpracováno. Dobrý film to jenom kvůli tomuto ovšem vskutku není, ba naopak. Dvě hvězdy ani nevím za co, asi za profesionální look a sem tam sympatickou míru odlehčení. Jinak paskvil. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Píše se rok 2012, rok kdy přestal existovat bůh, protože začali existovat Expendables 2 ! Ranaři co se s tím neserou, ale co se nebojej udělat si prdel sami ze sebe, frajeři pro který slovo přátelství není prázdný pojem. A že to má hloupej děj nebo jen 3 velký akce ? Ale hovno, stačí opustit budovu matematicko - fyzikální katedry, pustit si Komando, Lví srdce, Cobru, Ramba 3, Harley Davidsona, Road House atd, to přece taky nebyla žádná onananie inteletku a nonstop akce a přesto ty filmy milujeme, jen si prostě stačí vytáhnout hlavu z prdele a nebo prostě jen znát akční nákladačky 80let.(což třeba bohužel vůbec neznal kreten co dělal cz titulky a díky tomu vymizelo pár super forku s odkazy na filmy, např. Jupijajej se v Arnieho případě směrem na Bruce Willise skutečně nepřekladá jako "pohoda", atd. ) Já třeba absolutně nemusím Chucka Norrise, ale když do filmu vstoupil a pyšnou chůzí slona indickýho si to napochodoval ke Slyovi a začal ten jejich dialog, tak se smály i moje koule a za tohle má u mně panáka, protože chlapi co si uměj dělat prdel sami ze sebe, ty já můžu. A už vůbec nezmiňuju, když na letišti pod palbou samopalů začne praskat sklo a my poprvé ve svém životě vedle sebe vidíme svatou akční trojku jak masakruje všechno kolem, no kurva, co už můžem chtít víc !!! ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zlátanina. Akčné scény sú 10 minút na začiatku a 15 minút na konci, mizerne zostrihané, nevygradované, neveľmi zaujímavé. Medzi tým je asi hodina nejakého "deja", ktorý zrejme vôbec nemal scenár, scény s Arnoldom a Chuckom (obaja sú tam hrozne mimo) sú nasilu prilepené a bez zmyslu. Adkins tam má jeden krátky fajt. Navyše to celé vyzerá ako v Bulharsku natočený direct-to-video šit (oh, wait...). Skrátka a dobre, film, v ktorom je zďaleka, ale zďaleka najlepším hercom Van Damme, má vážny problém. O triedu horšie ako jednotka a o dve ako Rambo IV. Ak niekto tvrdí, že tu je všetko, čo fanúšik akčného žánru potrebuje, tak považuje akčného fanúšika za tupca, ktorý netuší, čo je to konzistentný príbeh. Pretože haló, aj akčný výplach niečo ako príbeh potrebuje. 5/10 a sklamanie roka. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Objektivně, se stopáží pod dvě hodiny prostě nemůžete dát všem borcům prostor, který by si bezesporu zasloužili, jinak po všech čistá akční jízda, která funguje přesně tak, jak jsem si přál, protože tohle není podceňování fandovské inteligence, tohle je jediná cesta k tomu, jak rozjet ten akční nátěr, o který jde až na druhém místě, protože na tom prvním se veze vlna hlášek, které tepají do mumifikovaných ikon většiny zúčastněných, čímž vysílám směrem k filmu druhou výtku a tou jsou doslova zprasené titulky, které toho zabily docela dost; moment Chuckova nástupu a rozstřílené sklo, za nímž stojí ‚svatá trojice‘, boží, britská férovka Adkins vs. Statham zklamáním, byť je jasné, že nemohla být tak ikonická, jako ta Stalloneho proti van Dammovi. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně dlouhé čekání utnula až konečně návštěva kina. Jinak to nešlo. Postradatelní s pořadovým číslem dvě jsou totiž filmem, který se ve světě akčních filmů objeví jednou za život? No, vlastně teď už podruhý, ale teď pro změnu se seznamem herců, jejichž setkání je pro fanouška starých dobrých akčních filmů něco tak krásnýho, že jednotlivými slovy se to popsat nedá. Dlouho jsem se netěšil na film tak, jako na tenhle a dlouho jsem si ho neužil tak, jako tenhle. Moje mládí ovlivnily večerní soboty na Nově, kdy se tam každý týden objevil nějaký ten akční film. Díky Nově jsem si udělal neuvěřitelně blízký vztah k Arnoldovi Schwarzeneggrovi, Jean-Claude Van Dammovi, Bruce Willisovi a Chuck Norrisovi (i ten! :-D), později ke Stallonovi, Lundgrenovi, Stathamovi a Jet Li. Jejich setkání v jednom filmu byl pro mě obrovský zážitek. K tomu každá z postav byla ve filmu neuvěřitelně sympatická. Hlášek naprosto požehnaně. Chuck Norris a Arnold Schwarzenegger potěšili, že si ze sebe dokázali udělat legraci. Akce po dlouhé době opravdu akční a skvělá, příběh příjemně jednoduchý a do akčnícho filmu perfektně padnoucí. Co víc si přát? Co víc by fanoušek akčních filmů z mládí vůbec mohl chtít? Snad jenom míň debilů, kteří tady na databázi nechápou, že akční film je především o pocitech k jednotlivým hercům a ne o tom, zdali bude mít nějaký příběh, nějaký nápad, nějakou myšlenku. Upřímně mě u akčního filmu příběh vždycky zajímal nejméně, respektive mi byl u prdele. Pokaždé jsem se těšil na Arnolda, Jean-Clauda, nebo Bruce, kteří sypali jednu brutální hlášku za druhou...a vše ostatní byl jenom bonus. Ale to zřejmě jako Cervenak nikdy nedokáže pochopit. Stačí když si přečtu jeho komentář. Hledat v takovém filmu něco duchaplného může opravdu jenom člověk, který nikdy v životě neporozumí takovému filmu a hercům, kteří v něm hrají. Prej akční výplach, že potřebuje příběh? :-D Tos mě vážně rozesmál. Pro mě to byl obrovský zážitek a jsem rád, že jsem mohl být jeho součástí. Splnil se mi totiž jeden ze snů mého mládí a to se prostě počítá. Mimochodem Jean Claude Van Damme konečně těm panáčkům nejenom tady, ale v celém světě, konečně dokázal, že je skvělý herec. Jeho postava na straně nepřátel byla naprosto boží a závěrečná scéna prakticky už teď legendární ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $100miliónovTržby USA $85,028,192Tržby Celosvetovo $311,979,256Tržby za predaj Blu-ray v USA $14,550,423 //počet predaných kusov 667,644Tržby za predaj DVD v USA $22,829,498 //počet predaných kusov 1,281,591_Akčný zábavný úlet ako sa patrí!_ Príbeh je len nezbytné bahno alebo nevyhnutná pôda pre excelentnú akciu a dávku hlášok sršiacu v nekompromisnú zábavnosť, nemá to úplne ten krehký nádych akčných filmov 80.rokov ale snaží sa to a ja to beriem, Simon West je všeho všudy len rutinér, ktorému opäť vyšla letecká akrobácia ale pre prípadne pokračovanie pri som poprosil niekoho šikovnejšieho, čo by z toho vyžmýkal o niečo viac, lebo je tam asi 20minútová nudnejšia pasáž, kde sa to skoro nikam nehýbe aby to následne vytrhol Chuck Norris, ten tam dokonale zapasoval. A úplne kľudne prijmem každé dva roky takýto úlet posledných akčných hrdinov, akční chlapci si takúto pompéznu úctu a hláškovú vychytávku v tomto žánri zaslúžia. Takto výdatne som sa pri akcii dávno nezabával. /videl v kine: 90%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Není nad starou dobrou klasiku. Parta důchodců jezdí digitálně upraveným Bulharskem, střídá herní mapy, které reflektují nostalgicko-archetypální nádech žánru a sem tam zaúřaduje deus ex machina, uvítaný salvou insiderských vtipů. Banalita zápletky i parodický nádech prostoru a charakterů tomu dodává post-moderních kvalit, Simon West zase přehledný rukopis a solidní tempo. Naštěstí už Stallone pochopil, že nějaká vážnost či "realistická" motivace tady nemá místo, nostalgici chtějí svoje hlášky a více pomrkávání. Tupý válečnický macho sentiment tomu sice pořád přebývá, ale tentokrát je to vycpávka mezi královskými komediálním výstupy a říznou akcí s mnohem lepším timingem než v případě jedničky. Sice je to zase "jen" akční encyklopedie, ale tentokrát bohatě ilustrovaná a ještě naditější odkazy k mytologii dýchavičných dědoušků. Bavil jsem se královsky. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Ale tak jo. Jestliže se první Postradatelní vezli na vlně nostalgie, dvojka je taková menší tsunami. Parta snů je tentokrát opravdu celá a likviduje padouchy po desítkách, zatímco si Sly dělá srandu z Bruce, Bruce z Arnieho a Chuck Norris sám ze sebe. V těchhle chvílích jsou Postradatelní 2 tím ukrutně zábavným ohlédnutím za klasikami z osmdesátek, které slibovaly trailery. A mnoho bodů nabírají i co se týče akce, která vyměnila Slyovu moderní dravost za Westovu old-schoolovou přehlednost, aniž by přestala být příjemně rozmanitou přehlídkou střílení, mlácení, kuchání a vyhazování věcí do vzduchu. Hlavně úvod je v tomhle směru parádní. Trochu tedy zamrzí, že po něm film upadne do zhruba půlhodinové hibernace, z níž se probere až s nástupem zrzavé legendy. Ani ta sice není dostatečnou záplatou na tak tak fungující scénář, se kterým se Sly a spol. očividně moc nemazali. I přes slepencový syndrom je ale dvojka solidní komediální výhrou, v níž si svůj prostor v pohodě urvou i Lundgren s Crewsem. A vyloženě naštve maximálně natáhnutým prostředkem, nepříliš výrazným Van Dammem a finální bitkou, která měla být alespoň dvakrát nabušenější. Místa pro zlepšení je tak ještě dost. Než ale přiletí vyváženější trojka, rád vezmu za vděk tímhle připomenutím, že si režisér Con Airu ještě umí vybrat lepší chvilku. 7/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Konečně někdo pochopil, že nostalgie po akčních osmdesátkách s tehdejšími plakátovými hrdiny může dnes fungovat již jedině v nadsázce. A právě to, že se to oproti jedničce nebere ani trochu vážně, tomu dává potřebné grády. Navíc je tu i přehledná akce a nikoli ten zběsilý moderní střihofest jako poprvé. Takže tentokrát bych si tu bazarovou ošoupanou VHSku s rychlo-mono(tóním)dabingem klidně i pořídil. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jednička se mi líbila o něco více. Z toho Bulharska se mi dělalo trochu blivno, i když chápu, že pro Američany je to větší exotika, než ostrov plnej hispánců. Na konci jsem taky čekal nějak větší finální peklo. Nevím přišlo mi, že to všechno postříleli moc brzy. Jinak ale spokojenost. Všichni to točili z prdele a sebeironické hlášky a narážky neberou konce a ani nepůsobí trapně. Statham je megaborec a škoda, že ta jeho bitka se Scottem Adkinsem nebyla delší. A že Jet Li fakt zmizí a už se neobjeví jsem tedy opravu nečekal. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Zásadní nedorozumění Stalloneho spočívá v jeho očividném názoru, že kvalitu filmu dělají slavní herci a fikční postavy, které tyto herci ztvárňují. Ve skutečnosti nic není vzdálenější pravdě, protože kvalitu filmu dělá hlavně režisér se scénáristou. Jistě, celý model distribuce a propagace filmů je už od počátku kinematografie postavený na vyzdvihování toho nejméně podstatného, na tom celý ten model stojí a třeba DVD/Blu-ray krabičky nejsou než efektním nástrojem ovlivňování publika, chcete-li systematickou lží. Problém je, že tenhle film tuto lež svým neustálým omíláním nabitého hereckého obsazení posvětil málem na závazný pravidlo. Málo platné, bez kvalitního režiséra se scénáristou je každý film už od začátku odepsaný. Platilo to u akčních filmů z konce minulého století, platí to i dnes a tady. Vrcholem celého tohohle fiaska jménem Expendables je pak dnešní omladina, náctiletí smradi, co v devadesátých letech, neřkuli osmdesátých, ještě pořád bydleli fotrovi v koulích, a přesto tu vedou nějaký (n)ostalgický rozumy o tehdejším segmentu filmové akce. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TA VĚC PATŘÍ SPÍŠ DO MUZEA.“ … ,,TO MY VŠICHNI“.... /// Voteklej Stallone, nesympatickej Damme, tuny po zemi válícího se plutonia (že by Timofeje Berezina šlehlo závistí…) - neurážím, jen konstatuju, páč předpokládám, že TAHLE zábava byla určená člověku jako jsem JÁ! Mrzí mě, že kromě vzkazu – takhle to vy cucáci dělaj staří mazáci – tady není nic navíc. (Nekecej…a co Chuck Norris? … Fajn, takže…) …úvodní akce paráda a pak mě z klimbu probral až jako zjevení objevivší se Chuck Norris. Soráč, JÁ čekal víc než hrabání se v nostalgii. Napoprvý to byla paráda. Ale omýlat furt dokola to stejný – kurva chlapi, já za to platím! Sázka na jistotu, rutinní akci a příběh, kterej místy dokonce nudí. Béčko, který se rychle vypaří z palice. Přece nejde jen vo to, abych si pamatoval, že tady hrál po ,,X“ letech zase Arnie, že Chuck ještě nenatáhl bačkory, a že Van Damme nemluví jen bulharsky. Souhlasím, - padouch má bejt trefenej do lebky (a ta zajebat půlku plátna), ale Sly by si měl tyhle kousky režírovat sám! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Několik let bažím po smrti Van Damma. 2.) Páč mrtvej Bulhar, dobrej Bulhar. 3.) Protože mám přezdívku Osamělej vlk. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Lionsgate // Počet premietajúcich kín v USA: 3,316 // Otvárací Víkend USA: $28,591,370 // ()

Související novinky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

16.02.2014

Expendables a Expendables 2 dohromady vydělali přes půl miliardy dolarů. Trojka je samozřejmě na cestě, vedle ní ale dostaneme i spin-off, jenž ponese název ExpendaBelles. Parta ostrých slečen v něm… (více)

Třetí Expendables našli režiséra

Třetí Expendables našli režiséra

26.04.2013

Podle internetových klepů se Sylvester Stallone pokoušel ukecat Mela Gibsona, aby zrežíroval The Expendables 3 a vnesl tak do série ještě víc brutality. To ale nevyšlo. Náhradník zdaleka nemá tak… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama